Alweer bijna 2 weken geleden ging Cas logeren. Hij vroeg er zelf al een tijdje om, zeker sinds Puk van de peuterspeelzaal bij ons gelogeerd had. Hij heeft in het verleden wel gelogeerd zodat wij een nachtje bij konden slapen of tijd voor elkaar hadden, maar door allerlei redenen in het afgelopen jaar niet meer. In dit artikel 10 redenen om je kind te laten logeren.

[easy-image-collage id=3276]

10 redenen om je kind te laten logeren

 1. Logeren is leuk!
  Ik denk dat het voor kinderen ontzettend leuk en spannend is om te logeren. Even iemand die extra veel aandacht voor hem of haar heeft en een beetje verwend.
 2. Logeren is goed voor de band met andere volwassenen.
  Mijn indruk is dat Cas en Ruub een andere band opbouwen met oma of vrienden van ons als wij er niet bij zijn. Ze zijn meer op diegene aangewezen en dus ook meer op hen gericht. Ik denk dat het goed is voor kinderen om met meer volwassenen een band op te bouwen en dat doe je onder andere door logeren.
 3. De ontwikkeling en zelfstandigheid wordt gestimuleerd,
  Doordat kinderen weg zijn van hun ouders leren ze ook om meer te vertrouwen op zichzelf, andere volwassenen en ook dat papa en mama wel weer terug komen. Ik denk dat dit goed is voor de ontwikkeling van kinderen.
 4. Kinderen leren omgaan met andere regels en gewoontes.
  Ik denk dat het goed is om soms uit je comfortzone te gaan en te zien hoe alles bij anderen gaat. Juist daardoor worden kinderen ook flexibeler en dat is denk ik goed.
 5. Even 1 op 1 aandacht van iemand zonder broers of zussen is ook fijn.
  Omdat de oppas voor Cas deze keer vrij kort van te voren was geregeld lukte ook een oppas voor Ruub vinden niet, maar toch denk ik dat het goed was dat hij even de aandacht niet hoefde te delen met zijn broertje. Even geen rekening houden met hem, zijn slaapjes en zijn behoeftes.
 6. Het is fijn voor papa en mama.
  We merkten heel erg hoe veel rustiger het al is als je maar voor een kind hoeft te zorgen. Even wat minder gedoe, als Ruub slaapt heerlijk lang koffie drinken samen, de stad in is makkelijker met een kind in de buggy en geen peuter, dus we hebben genoten van even iets meer vrijheid.
 7. Het kind dat thuis blijft heeft even papa en mama voor zichzelf.
  Ook een groot voordeel, lekker samen spelen met de kleinste. We doen wat goed is voor hem zonder rekening te houden met de oudste, gewoon fijn.

Voor ons zijn dit redenen om je kind te laten logeren. Het is genieten voor Cas, maar eigenlijk ook voor ons. Hij vond het ook geweldig. Hij heeft heerlijk geslapen, natuurlijk flink langer dan normaal. Oftewel hij heeft genoten!

4 reacties

 1. Essma op november 4, 2017 om 7:58 pm

  Leuke post! Helaas kunnne onze kinderen niet zomaar even logeren hier onderverdeeld geen familie in de buurt woont. Dat maakt dat het voor ons nu even is zoals het is…hoe lastig soms ook. Gelukkig hebben we een oppas die soms komt zodat er idd in alle rust even samen wat kunnen drinken.

 2. Nicole Orriëns op november 8, 2017 om 4:15 pm

  Ik vind dat stuk voor stuk goede redenen. En het kan ook heel leerzaam zijn en goed voor de ontwikkeling van een kind zo’n nachtje zonder papa en mama.

 3. Saskia op november 11, 2017 om 9:21 pm

  Leuke post. Puk is zo leuk<3

 4. Stephanie op november 12, 2017 om 1:05 pm

  Goede redenen en vind het zelf ook heerlijk, al is het niet ‘nodig’. Bij mij nu even wat lastiger, maar zodra de gelegenheid er is, mag hij weer haha.

Laat een reactie achter