De naam van mijn blog is eigenlijk heel simpel, Maaike schrijft op, zoals bekend. De naam zegt het al, ik schrijf hier mijn blogs op. De 30 dagen blog challenge van vandaag gaat hier over, dus ik ga iets meer vertellen over de achtergrond van de naam van mijn blog.

Waarom Maaike schrijft op?

Maaike schrijft op gebruik ik al sinds 2014. Met flinke pauzes heb ik op een gratis wordpress blog geblogd onder die naam. Toen ik ruim een jaar geleden besloot om mijn eigen domein aan te vragen heb k eigenlijk niet verder nagedacht en ben ik voor www.maaikeschrijftop.nl gegaan. Er zit dus geen lang of ingewikkeld verhaal aan vast, maar toch. Ik heb ooit ook geblogd als jufmaaike op toen nog punt.nl, maar dat beperkt me in mijn blogs en toen ik deze blog startte werkte ik niet als leerkracht. Niet heel handig dus.

Lees ook: Maaike schrijft op bestaat 1 jaar!

Twijfel over deze naam

Het voordeel van deze naam is dat ik over ieder onderwerp kan scheiden wat ik wil onder deze naam. Het nadeel vind ik dat het zo’n standaard naam is, weinig origineel. Ik vind dat gebrek aan originaliteit wel lastig. Het onthoudt daardoor lastiger aan de andere kant, dit is wel de naam waar ik langzamerhand bekend onder raak.

Soms brengt me dat wel aan het twijfelen. Waarom zou ik niet een naam zoeken die beter past bij mijn onderwerpen? Aan de andere kant, al deze onderwerpen samen maken wie ik ben en ik schrijf hier. Maaike schrijft op dus.

Origineel nee, passend zeker wel. Ik ga de naam dus zo houden. De herkenbaarheid is me inmiddels te belangrijk.

Hoe heb jij de naam van je blog gekozen? Vind je hierbij originaliteit belangrijk? Wat vind je eigenlijk van de naam van mijn blog?

de naam van mijn blog

1 reactie

  1. […] De naam van mijn blog […]

Laat een reactie achter