Het is vandaag 4 juni. Precies 8 maanden geleden werd R geboren! Tijd dus voor een nieuwe maandblog met daarin hoe het met hem gaat! Ik las de maandblog van C net terug, heel leuk om te zien dat ze op dezelfde leeftijd deels dezelfde dingen doen, deels anderen.

2017-05-26 13.41.37

Groeien

Qua gewicht of lengte weet ik niet hoe groot hij is. Ik heb de indruk dat hij hard gaat, vorige maand schreef ik dat 68 langzaam aan het verdwijnen is, nu zit hij echt goed in 74 en als hij zo doorgaat duurt het niet lang voor maatje 80 nodig is.

Eten

R is gek op zijn flesjes, hij krijgt 5 tot 6 voedingen op een dag en daar vraagt hij ook echt om. Flessen varieren tussen 120ml+4 schepjes poeder en 180+6. De borstvoeding uit de diepvries is inmiddels echt op en ik heb ook geen melk meer. Hij is dus nu echt helemaal over op flesvoeding.

Ik zei net dat R gek is op flesjes, maar eigenlijk is hij gewoon gek op eten. Alles gaat er in, ik kan ook geen voorkeur of afkeur ontdekken. Hij is steeds handiger met eten van een lepeltje, hoewel dat ook regelmatig een smeerboel wordt en ook zelf eten vind hij leuk. Zowel brood, als fruit of groente eet hij op die manier prima. Het maakt hem weinig uit, zolang hij het maar in zijn mond krijgt. Hij kan ook flink protesteren als het hem te lang duurt.

Nieuwe dingen deze maand

 • Tijgeren. Niet nieuw, maar hij is inmiddels flink snel en ontdekt de hele kamer. Niets is veilig meer voor hem. Het kattenvoer staat inmiddels weer hoog, want dat werd enthousiast opgegeten.
 • R zit inmiddels behoorlijk stevig. Zelf gaan zitten is hij had aan het oefenen, maar lukt nog net niet.
 • Ik hoor de hele dag dadada, wawa en een hoop geschreeuw en gegil. Hij is heel duidelijk bezig met zijn stem en praten.
 • Op 11 mei kwam zijn tweede tand door.
 • R slaapt steeds beter, we hebben nu al een aantal nachten maar 1 keer voor hem er uit gemoeten. In de avond slaapt hij ook vaak gewoon, maar dat is, zeker als het warm is, nog wat wisselend.

 

11 reacties

 1. Marijke op juni 4, 2017 om 8:44 am

  Leuk om het zo bij te houden! Ik merk dat ik toch wel al weer veel vergeten ben, omdat ik in die tijd even niet blogde.

  • Maaike1982 op juni 4, 2017 om 8:48 am

   Herkenbaar! Heb ik met C ook vanaf de pauze!

 2. Xenia op juni 4, 2017 om 9:05 am

  Leuk om te lezen en inderdaad een leuk dagboek om terug te kijken . Time flies, voor je het weer moet je er achteraan rennen

 3. Judith op juni 4, 2017 om 9:07 am

  Leuk om dat zo te zien allemaal, ik heb het in een boekje bijgehouden

 4. Marieke op juni 4, 2017 om 10:37 am

  Wat leuk om te lezen! Mijn zoontje is nu 4,5 maand en zo kan ik een beetje volgen wat ons nog te wachten staat! Hier ook een hoop geschreeuw en gegil.. kunnen straks nergens meer naartoe. Haha

 5. Nicole Orriëns op juni 4, 2017 om 6:31 pm

  De fase van het tijgeren herinner ik me nog van mijn kinderen. Dat was best een intensieve fase als moeder! Je moet ineens alles vastspijkeren of hoog zetten : )

  • Maaike1982 op juni 4, 2017 om 6:46 pm

   Ja best vermoeiend. Zeker met een peuter die ook nog lekker alles laat slingeren.

 6. Sandra op juni 4, 2017 om 4:37 pm

  ROFLMAO @ kattenvoer eten. Sorry, ik moest echt heel hard lachen. Mijn zusje legde gewoon aardappels en groenten enzo op het plankje van mijn neefjes stoel. Lekker met zijn handjes eten. En dat leverde ook nog hilarische foto’s op. 😉

  • Maaike1982 op juni 4, 2017 om 4:47 pm

   Doen wij ook regelmatig! Is inderdaad erg leuk en goed.

 7. TessaC op juni 4, 2017 om 4:42 pm

  Wat een schatje! En fijn dat het zo’n lekkere eter is, al is kattenvoer idd niet de bedoeling 😉

 8. esther perfors op juni 5, 2017 om 9:27 pm

  Leuk overzicht en wat fijn dat hij bijna helemaal doorslaapt, scheelt zoveel!

Laat een reactie achter