Lang heb ik niks over afvallen, sporten en gezond leven geschreven. Natuurlijk kwamen er wel recepten online of een verhaal over dikke vrouwen die ook sporten, maar een persoonlijk verhaal over mijn road to size healthy heb ik niet geschreven. Afvallen gaat niet zoals ik wil en daardoor schreef ik er maar niet over. Eigenlijk een beetje verstoppen en dat wil ik niet meer dus vandaag wel een update over mijn gezondheid en afvallen.

afvallen gaat niet zoals ik wil weegschaal met fruit

Afvallen lukt niet

Eerlijk gezegd heb ik de afgelopen tijd weinig successen om te delen. Ik sta letterlijk al maanden stil qua gewicht en sporten doe ik wel, maar niet de door mij gewenste 2 keer per week. Het lukt niet. En het lukt niet niet omdat ik niet mijn best doe, maar omdat ik aan het rommelen ben met medicatie, daardoor heel vermoeid ben en in een erg fijne cirkel zit die niet makkelijk is om uit te komen. Afvallen lukt ook niet en dat helpt ook weer niet om de cirkel te doorbreken.

Ik eet nog steeds gezond, snoep weinig en ook mijn suikerwaardes zijn goed. Een tijdje geleden waren ze zelfs zo laag dat mijn medicatie gehalveerd is. Dat komt echt door gezond eten, weinig koolhydraten eten en ook afvallen. Ik heb dus absoluut al veel bereikt

Een gezonder lichaam

Toen ik laatst mijn artikel schreef over dikke vrouwen die ook sporten merkte ik heel erg dat ik weliswaar wil afvallen, maar niet omdat ik mezelf niet mooi vind of omdat ik zo minder waard ben. Ik wil afvallen, omdat het gezonder is. Het gaat me oprecht niet om de kilo’s, maar wel om een gezonder lichaam. Als je diabetes hebt is een gezonder lichaam ook een gezonder gewicht. Wat dat gewicht precies is maakt eigenlijk weinig uit, maar als ik zie wat ik nu al heb weten te bereiken met levensstijl veranderen en gewicht verliezen wil ik gewoon heel graag nog meer kilo’s er af. Eigenlijk is mijn ideale doel helemaal van de medicatie voor diabetes af komen. Maar wat ik al zei, ik sta al maanden stil met afvallen. En dat frustreert me inmiddels wel. Afvallen gaat niet zoals ik wil dus en dat is voor mijn gezondheid niet goed.

Hoe nu verder?

Gisteren was ik met mijn coach aan het appen hierover. Wat haar opvalt op instagram is dat ik in mijn salades vrij veel kaas en noten verwerk. Dat is relatief veel vet. Daarbij komt dat ik in de avond eigenlijk precies hetzelfde eet als voor dit proces. Bewust overigens en niet echt ongezond, maar er is waarschijnlijk wel verbetering vatbaar. Idee is nu om in ieder geval een korte periode echt koolhydraatarm te gaan eten en’s avonds dus geen pasta of aardappels te eten. Brood eet ik al zelden dus dat valt sowieso niet echt weg. Daarbij mijn salades aanpassen naar meer mager vlees en eiwitten zodat het wel vult , maar met minde r vetten. Het blijft wat dat betreft jammer dat ik geen vis lust, want dat erbij zou nog gezonder zijn. Ik krijg een e-book met dagmenu’s en recepten en ga dat eens bekijken. Hopelijk helpt dat om wat extra houvast te krijgen en met eten er voor te zorgen om weer wat beweging in mijn gewicht te krijgen.

En sporten dan?

Ik schreef net al iets over minder sporten door vermoeidheid. Mijn gezondheid wordt waarschijnlijk ook beter door een betere conditie. Dat lukt niet door het aanpassen van mijn voeding. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik een keer per week sowieso ga sporten. Als ik echt te moe ben mag dat ook een korter rondje zijn, maar ik ga wel. Daarnaast lekker blijven bewegen en wandelen. Als het enigszins kan ga ik een tweede keer sporten in een week, maar als dat niet lukt is het jammer. Ik kan niet alles tegelijk en die medicatie moet eerst weer optimaal zijn om weer wat meer energie te krijgen.

Hopelijk werken deze aanpassingen, want ik wil graag verder. Ik wil gezonder worden. Ik wil een betere conditie en ik wil betere suikerwaardes. Dat betekent in mijn geval afvallen en dus wil ik van dit dode punt af. Afvallen moet gewoon weer gaan lukken!

Afvallen lukt niet. Waarom lukt het niet en een plan om dat te verbeteren. #afvallen #roadtosizehealthy #gezondheid #koolhydraatarmeten #lowcarb #sporten

4 reacties

 1. alexenlizzy op juni 20, 2019 om 5:07 pm

  Hoi, bij mij gaat het ook niet helemaal zoals gepland, afvallen, bewegen. Vandaag ben ik 40 minuten gaan wandelen. Ik rij ervoor 10 minuten, maar het buiten in de natuur doet me genieten en dan ga ik om die reden volgende keer weer. Wandelen is een hele goede vetverbrander. Misschien is er bij jouw ook een mooi stukje natuur waar je kunt wandelen. Onthoud iedere stap is er één en dan kom je er ook. Succes.

  • Maaike op juni 20, 2019 om 5:38 pm

   Dank je wel! Het voor lastig!

 2. merle21 op juni 20, 2019 om 6:55 pm

  Ik vind het super knap van je dat je dit doet. Wat vervelend dat het dan niet lukt. Hopelijk gaat het nu de goede kant op.

 3. […] want je kan er zo weinig mee. Hoe vaak ik niet te horen heb gekregen dat ik gewoon moet afvallen (zo gewoon en makkelijk tenslotte), of dat simpelweg moest gaan sporten en dat je daar zo veel energie van krijgt wil je niet weten. […]

Laat een reactie achter