Inmiddels blog ik al 2 jaar structureel en regelmatig. Overigens steeds professioneler en met meer kennis. Op zich blog ik eigenlijk al een jaar of 10-12 denk ik. Tijdens mijn studie had ik een .punt.nl blog en af en aan heb ik dat blijven doen. Ik had zelfs ooit een blog met foto’s en leuke dingen van mijn destijds kitten. Maar waarom blog ik al zo lang en vind ik bloggen leuk?

Waarom vind ik bloggen leuk?

Ik kan een heleboel redenen verzinnen waarom ik bloggen leuk vind, maar hieronder de belangrijkste.

  1. Ik hou gewoon van schrijven en op deze manier kan ik dat regelmatig doen.
  2. Knutselen aan een website vind ik ook erg leuk. Inmiddels wel met hulp met logo, want dat is dan weer niet mijn sterkste punt, maar het rommelen ermee, dingen uitproberen en dan zorgen dat het iets moois wordt vind ik geweldig.
  3. De interactie met mensen die mijn blogs lezen vind ik leuk. Het levert soms verrassende gesprekken of discussies op. Natuurlijk als ik een blog over vaccineren of meerdere relaties hebben schrijf krijg je wel eens negatieve reacties, maar ook dat kan interessant zijn. Daarnaast trek ik me daar weinig van aan als ik echt achter een onderwerp sta. Overigens vind ik een ontplofte social media na mijn blog van afgelopen dinsdag helemaal fijn. Dat is een onderwerp wat me raakt en dan is het gewoon fijn als een blog zo gelezen wordt en op gereageerd wordt.
  4. De leuke contacten die ik heb over gehouden aan bloggen. Ik spreek een aantal bloggers erg regelmatig en dat is ontzettend leuk.
  5. De leuke samenwerkingen met bedrijven. Ik heb steeds regelmatiger samenwerkingen die me zowel geld op leveren als soms mooie producten die ik anders niet gehad zou hebben. Gewoon ontzettend leuk om te krijgen. Het maakt gewoon bloggen soms extra leuk als dit mogelijk is.
  6. Steeds meer leren over schrijven, SEO, blogpromotie of fotografie. Ik vind dit soort dingen erg interessant en het is gewoon leuk om me mee bezig te houden.
  7. Wat bloggen mij zeker heeft gebracht was een manier om bezig te zijn en mezelf uit te dagen toen ik nog niet werkte. Ik heb hier heel erg veel van geleerd en ook een stukje bezigheid voor mezelf in die tijd. Dit maakte mijn leven gewoon leuker en makkelijker.
  8. De plekken waar je anders niet geweest was. Een mooi voorbeeld hier van is waar ik vorige week maandag zat. Ik was uitgenodigd voor de eerste #blogboot georganiseerd door Marguerita en Tamara om met een aantal andere bloggers en 2 PR bedrijven een tocht over de Amsterdamse grachten te maken. Erg leuk om eens te doen en om Amsterdam van een totaal andere kant te zien. Overigens waren de goodies ook zeker de moeite waard! Kijk maar eens naar de foto hieronder!
Goodies #blogboot

Zoals je hierboven kan lezen heb ik een heleboel goede redenen waarom ik bloggen zo leuk vind en het voor mij ook soms mijn leven verrijkt. Het maakt dat ik gewoon dingen doe waar ik blij van wordt en dat is zo ontzettend fijn.

Waarom blog jij wel of juist niet?

8 redenen waarom ik bloggen leuk vind #bloggen #schrijven #leren

Laat een reactie achter