Een tijdje geleden alweer heb ik een bijzonder boek gekregen om een recensie over te schrijven. Een boek wat zeker leuk is om te lezen, maar ook dient als hulpmiddel om je kind beter in slaap te laten vallen. Klinkt een beetje vaag dus lees vooral mee over het boek Denk niet aan roze olifanten van Johanne Bree-Beernink . Als het je nou wat lijkt kan je onderaan ook nog een exemplaar van dit boek winnen!

Denk niet aan roze olifanten

Denk niet aan roze olifanten gaat eigenlijk over allerlei olifanten waar je kind niet aan mag denken. Denk niet aan alle olifanten die eigenlijk staan voor voornamelijk negatieve emoties. Op iedere bladzijde staat een andere olifant centraal zowel in de tekst als in een tekening.

Het verhaal is niet eens het meest bijzondere, maar het feit dat het boek uit gaat van de principes van NLP. Johanne werkt met het principe van je aandacht verplaatsen zodat je gedachten zullen volgen. De tekeningen zijn dromerig en tegelijkertijd kindertekeningen van olifanten wat een hele bijzondere combinatie is.

pagina denk niet aan roze olifanten

De herhaling in dit boek maakt het sterk en herkenbaar. Daardoor zal je kind waarschijnlijk, zeker als je dit boek vaker voorleest, meer ontspannen en rustiger gaan slapen. De hoop is natuurlijk dat hij of zij daardoor ook makkelijker in slaap valt. Dit gecombineerd met de aandacht verleggen zoals hierboven schrijft zou best eens rust kunnen brengen.

Lees ook: Norara, waar is het geluk?

pagina denk niet aan roze olifanten

Wat vinden Cas en ik van dit boek?

Cas is een echt jongetje en zo’n dromerig boek spreekt hem meestal niet direct aan. Maar hij vindt het heerlijk om worden voorgelezen dus toen ik zei dat ik een nieuw boek voor hem had was hij wel meteen nieuwsgierig. Je merkt dat hij tijdens het voorlezen het boek een beetje gek vond, vooral omdat hij elke keer dus niet aan de olifanten mocht denken. Dat was eigenlijk wel heel grappig.

Ik vind het boek fijn voorlezen en een rustige sfeer scheppen. Of het idee van beter in slaap vallen echt werkt vind ik moeilijk te zeggen. Wel is het een fijn boek om de dag mee af te sluiten en alleen daarom al fijn om te lezen.

Ik vind het echt heel knap hoe het boek klopt. De tekst, de tekeningen, alles klopt. Wat ik al zei het is een boek dat haast een sfeer schept en dat vind ik geweldig. Dat mijn kleuter het ook een grappig boek vindt is natuurlijk erg fijn. We hebben het in de afgelopen weken een aantal keer voorgelezen dus het bevalt zeker, anders vraagt Cas echt niet om herhaling.

Persoonlijk denk ik dat dit boek fijn voor te lezen is vanaf een jaar of 4, maar ook voor een 9 jarige zal dit nog best kunnen aanspreken.

pagina denk niet aan roze olifanten

Waar te koop?

Het boek kost €15,95 en is te koop via www.rozeolifanten.nl en bol.com.

Winactie

Wat ik extra leuk vind is dat ik een exemplaar van dit boek mag weggeven! Ik heb niet 1 exemplaar hier thuis liggen, maar 2! Wil jij er een winnen lees dan snel verder!

Wat moet je hiervoor doen?

  • Reageer op mijn blog of op de post over denk niet aan roze olifanten op mijn facebook dat je graag wilt winnen en aan wie je dit boek zou willen voorlezen.
  • Voor een extra winkans mag je me volgen op facebook of instagram. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar daar maak je me wel erg blij mee!
  • Ook Johanne zou op facebookpagina van dit boek zou een like erg leuk vinden.
  • Delen, liken of reageren op social media zou helemaal geweldig zijn, maar ook dat is natuurlijk niet verplicht!
  • De winactie loopt tot en met maandag 6 mei. De dag erna zal ik de winnaar bekend maken.

And the winner is….

Anneloes Dekker- van Os. Gefeliciteerd, jij wint een exemplaar van dit boek!

denk niet aan roze olifanten, een prentenboek om kinderen te helpen fijn in slaap te vallen.

Mijn recensie-exemplaar en de prijs werden door de schrijver van dit boek ter beschikking gesteld.

1 reactie

  1. […] Denk niet aan roze olifanten! […]

Laat een reactie achter