Ik lees ontzettend graag en nieuwe boeken ontdekken vind ik ontzettend leuk. Ik mocht dit boek lezen en reviewen voor mijn blog. Omdat mijn blog op dit moment 1 jaar bestaat vind ik het extra leuk dat ik een exemplaar mag weggeven. Ik heb het over het boek Expatmama in Finland van Gaby Buining

Expatmama in Finland- Gaby Buining

Als Gaby met haar man naar Finland verhuisd vanwege zijn werk staat gaat leven op zijn kop. In dit boek schrijft ze over de belevenissen daar en hoe haar leven er uit ziet. Leven op hoge hakken gaat moeilijk in de sneeuw. Contacten op doen terwijl je geen woord Fins spreekt is moeilijk. Of een stofzuigerslang van 12 meter door je huis moeten slepen is wennen, of je koopt uiteindelijk gewoon een normale stofzuiger natuurlijk.

Ik vind dit boek leuk om te lezen, juist omdat het een kijkje in de keuken geeft van een leven wat ik alleen ken die een vriendin van mij. Alleen zij is nu nog net expat in Nederland. Het boek leest makkelijk weg en het zijn een beetje column-achtige hoofdstukken waarin over verschillende gebeurtenissen verteld wordt. Heerlijk grappig, ik moest soms echt lachen. Wat ik wel heel herkenbaar vond was de struggles met je kind als het niet op zijn plek zit op school, Cas had dit op het kinderdagverblijf. Gelukkig in zijn geval zonder ook nog een taalbarriere, maar de opluchting als je een goede plek hebt gevonden en je kind weer blij van huis gaat is heel herkenbaar. Ondanks dit soort onderwerpen vond ik een luchtig boek en toch leuk om je te realiseren hoeveel sneeuw in Finland valt en dat het leven wel gewoon doorgaat. Niet een te diepzinnig boek, maar zeker een leuk boek voor op vakantie of lekker op de bank. Ik heb het met plezier gelezen!

Winnen!

Ik kreeg dit boek ter review, maar nog leuker, ik mag er ook een weggeven! Wil je dit boek winnen via mijn blog? Dan moet je het volgende doen.

 1. Reageer op deze post of op mijn facebookbericht over dit boek dat je het graag wilt winnen.
 2. Een extra winkans krijg je als je mijn facebook of instagram volgt.
 3. Delen van deze actie wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht.

Je kan reageren tot 15 mei 12.00 uur. Daarna stuur ik de winnaar persoonlijk bericht.

Dit boek is voor €14,99 te koop via expatmama of via bol.com.

Dit boek heb ik gekregen ter review en ik mag van de uitgeverij ook een exemplaar weggeven.

3 reacties

 1. Veronique op mei 9, 2018 om 4:02 pm

  Leuk. Ik maak graag kans. Lijkt me een erg leuk boek.
  Ik volg je op Facebook en volgde je al langer op Instagram.

 2. Marian B op mei 10, 2018 om 8:06 pm

  Een mooi boek voor de vakantie lijkt me, ik loot daarom graag mee.

 3. Esmeralda op mei 14, 2018 om 4:13 pm

  Klinkt als een leuk boek, ik doe graag mee 🙂

Laat een reactie achter