Als ik iets lastig vind aan chronisch vermoeid zijn is het wel mijn huishouden regelen. Schoonmaken, opruimen en boodschappen doen kost nou eenmaal energie. Energie die ik lang niet altijd heb en die ik toch moet maken. In mijn artikel met tips over zorgen voor de kinderen als je moe bent zeg ik al dat je het beste keuzes moet maken. Een van de keuzes die ik maak is online boodschappen bestellen.

Waarom bestel ik mijn boodschappen online?

 • De eerste reden waarom ik mijn boodschappen online bestel is het gemak. Je hoeft niet meer te sjouwen met boodschappen en afhankelijk van de aanbieder brengen ze het voor de deur of zelfs tot in de keuken.
 • Je kan het regelen wanneer je wil. Als ik moe ben is het prima om te bedenken wat we gaan eten en dan in een app mijn boodschappen.
 • Wij zetten in de app als iets op is en dan kan je het als het goed is niet meer vergeten.
 • Je koopt niet spontaan iets extra’s als je iets lekkers ziet. Tenminste, ik ontwijk gewoon het onderdeel met de chocola. Dat is in de winkel moeilijker.
 • Als vaste klant die een tijdje niet meer besteld heeft krijg je vaak korting. Zeker Jumbo vindt dat altijd wel een goed idee en heb je ineens 10 euro korting.
 • Bij Picnic is bestellen altijd gratis en al vanaf 25 euro.
 • Je hoeft niet met een peuter en een kleuter de supermarkt in. Zij zien dus al die verleidingen niet. Dan kom ik dus nooit meer thuis met Blaze toetjes zoals Ruub een keer voor elkaar kreeg.
 • Je hoeft alleen maar thuis te blijven. Dat ben ik tegen wil en dank toch al vaak. Dan is de boodschappen aannemen wel goed te doen.
 • Het scheelt zo ontzettend veel tijd om zo boodschappen te doen! Niet meer in de rij, niet meer met de auto naar de supermarkt, gewoon geen tijd kwijt.
 • Aanbiedingen vergelijken is online stukken makkelijker als in de supermarkt waardoor je als het meezit minder uitgeeft.
 • Mocht je iets vergeten zijn dan kan je alsnog toevoegen en wordt het toch nog mee bezorgd tot een bepaalde tijd.

Zijn er ook nadelen?

Online boodschappen doen heeft natuurlijk ook nadelen. Met name dat je niet zelf je producten uit kan zoeken vind ik wel eens een nadeel. Soms heb je dan ineens rijper fruit als je wil.

Net zoals bij gewoon boodschappen doen gaat er ook wel eens wat mis. Wij hebben ooit een tas vol boodschappen onder de wasverzachter gekregen. Het geld hiervan hebben we teruggekregen, maar toen hadden we nog niet alles in huis. Maar eigenlijk loop je vanuit de supermarkt dat risico ook en als je tas dan vol wasverzachter zit krijg je je geld niet terug, omdat het jouw fout is en niet die van de winkel.

Bij dit soort dingen is de klantenservice bellen of even chatten met ze over het algemeen meer dan voldoende om het op te lossen!

Welke online supermarkt kies je?

Je hebt een aantal grote supermarkten waarbij je kan bestellen. Ook verschillende biologische supermarkten of speciaalzaken zijn prettig. Maar eigenlijk gebruik ik de volgende 3. Mijn 3 favoriete supermarkten zijn eigenlijk op volgorde

 • Picnic: Je kan er online bestellen. De app is fijn en inituatief. Ook is er vrij snel te bestellen en kan dit al gratis vanaf 25 euro. Nadeel is dat ze nog niet overal zitten. Als je 5 euro korting wil op je eerste bestelling (en ik ook) dan kan je deze link gebruiken.
 • Jumbo : Fijne app, niet alle verse vleeswaren zitten er in, maar verder een heel uitgebreid assortiment. Als je een tijdje niet besteld krijg je soms korting. Soms gratis bezorging bij bepaalde producten.
 • Albert Heijn: Prima en fijn net als in de winkel. Op sommige momenten kan je wel eens gratis bezorging krijgen. Ook soms gratis bezorging bij bepaalde producten of als je een tijdje niet besteld.

Bestel jij wel eens boodschappen online of ga je altijd naar de supermarkt?

1 reactie

 1. 10 tips om geld te besparen | Moe-dig! op december 21, 2019 om 6:07 am

  […] en kies bewust voor een goedkopere supermarkt. Maar waarmee ik echt ben gaan besparen is online boodschappen bestellen. Ik merk dat ik daarmee minder impulsaankopen doe en bewuster kies wat ik nodig heb. […]

Laat een reactie achter