Al vanaf heel jong slaapt Cas op zijn buik. De eerste keer was min of meer per ongeluk toen hij bij M op zijn buik in slaap was gevallen. Ik had hem toen slapend verplaatst en niet omgedraaid en spontaan sliep hij veel langer als op zijn rug. Buikslapen it is dus.

Hoe nu verder?

Nadat we hadden ontdekt dat Cas op zijn buik beter sliep zijn we gaan afwisselen en elke keer sliep hij op zijn buik beter als op zijn rug. Ik bleef wel twijfelen wat verstandig was, maar we hebben toen uiteindelijk besloten om Cas structureel op zijn buik te laten slapen.

Ondanks alle adviezen….Het consultatiebureau is er zwaar op tegen en vraagt ieder bezoek tot nu toe hoe hij slaapt. Als ik alleen al zeg dat Cas soms op zijn buik slaapt krijg je al een beetje afkeurende blikken. Op internet vind je ook overal redenen om dit niet te doen.

Maar…ik heb een veel beter en langer slapend jongetje als ik hem op zijn buik laat slapen. Hij slaapt altijd in de buurt van ons (ledikant naast het bed ook) en hij is ontzettend sterk in zijn nek. Ook in zijn slaap zie ik hem zijn hoofd omdraaien. De enkele keer dat hij gaat liggen met zijn neus in het matras weet hij niet hoe snel hij zijn hoofd moet draaien.

Simpele keus

Voor ons werd de keus simpel toen we zagen hoe veel beter Cas het hier op doet. Tegen alle adviezen in, maar wel een veel beter slapend kind. Het geeft zo veel rust om op deze manier ons eigen pad te volgen. Ik merk dat Cas het er beter op doet en wij daardoor ons ook fijner voelen.

Nu nog de avonden beter slapen…

3 reacties

 1. Nicole op augustus 4, 2014 om 10:35 am

  Ik begrijp de bezwaren wel maar ook waarom je het wel doet! Mijn meisje begint nu steeds meer op haar zij te slapen en zie t ook nog wel gebeuren dat ze een buikslaper wordt aangezien haar papa dat ook is…

  • Maaike op augustus 4, 2014 om 10:39 am

   Tja, ik slaap inderdaad ook vaak op mijn buik (of zij). Ik vind op mijn rug slapen helemaal niks. Ik snap wel dat Casper dat ook vindt. 😉 Maar ik vind het wel lastig, dit soort adviezen en dan het tegenovergestelde doen.

 2. Petra op augustus 4, 2014 om 6:28 pm

  Bij ons was het precies hetzelfde verhaal. We hebben van alles geprobeerd, zelfs inbakeren. Geen succes. Uiteindelijk bleek ze op de buik veel beter te slapen. Gelukkig kon ze haar hoofd goed optillen en dat in combinatie met de aerosleep heeft ons doen besluiten er maar aan toe te geven.

Laat een reactie achter