Noten eet ik best veel, zeker in mijn huidige eetpatroon met weinig koolhydraten. Meestal bestellen we dat online en variëren regelmatig met welke noten en zaden erbij zitten. De laatste keer hadden we chiazaad besteld en nadat ik al regelmatig instagram foto’s was tegen gekomen met chiazaadpudding werd ik nieuwsgierig en ging ik eens op zoek naar een recept.

Veel recepten die ik tegen kwam zijn met amandelmelk. Dat heb ik niet standaard in huis, maar het lijkt me wel lekker met een beetje amandel smaak erbij, dus wie weet probeer ik het nog een keer. Gewone melk zou ook kunnen overigens, maar ik vind deze versie lekkerder.

Lees ook: En toen stond ik ineens in de sportschool.

chiazaadpudding

Chiazaadpudding met kwark

Nodig:

 • 170 gram magere kwark (ik heb meestal de milde kwark van campina, die is wat zachter van smaak.)
 • 2 eetlepels chiazaak
 • Theelepel ahornsiroop
 • 3 grote aardbeien (of meer kleine)
 • 2 of 3 walnoten

Wat moet je doen?

 • Doe een avond van te voren de kwark in een bakje.
 • Meng daar de chiazaadjes en de theelepel ahornsiroop door. Zorg dat het goed gemengd is.
 • Dek het bakje goed af en zet voor minimaal een nacht in de koelkast.
 • De volgende ochtend is dit een soort pudding geworden, een stuk steviger dus. Door de hele chiazaadjes heeft de pudding met wat structuur. Ik vind dat zelf wel lekker, wil je dat niet moet je vooraf de chiazaden even malen met een blender of iets dergelijks.
 • Snijd de aardbeien in stukjes en leg deze op de pudding.
 • Pel indien nodig de noten en hak ook deze grof. Leg ik deze op de pudding.

Eet smakelijk!

Andere lekkere recepten: gepocheerde eieren en sinaasappelkokoscake.

Variëren in topping, zoetstof en dergelijke kan. Met een schepje cacao of wat pure chocolade is ook lekker, of pindakaas door de pudding heen. Fruit kan je sowieso variëren, hoewel ik hier voorzichtig mee ben in verband met mijn bloedsuikers. Dat wil niet zeggen dat jij dat ook hoeft te zijn natuurlijk. Ook andere noten en zaden lijken me erg lekker hierbij. Ik vind dit in ieder geval een fijn snel ontbijt wat voor wat variatie zorgt tussen de gewone bakjes kwark met noten door.

Chiazaadpudding van magere kwark | Maaike schrijft op

1 reactie

 1. […] magere kwark met een handje noten en kaneel. Als ik behoefte heb aan variatie eet ik wel eens chiazaadpudding of we maken in het weekend wel eens een roereitje of iets dergelijks. Maar de basis is echt heel […]

Laat een reactie achter