Wat was 2017 een ontzettend bewogen jaar! Omdat ik het bij anderen erg leuk vind om te lezen ga ik toch een jaaroverzicht schrijven. Natuurlijk keek ik al terug in de best nine instagram post, maar daar werd lang niet alles uitlicht wat 2017 een belangrijk jaar maakte voor mij. Dag 2017! En Hallo 2018!

[easy-image-collage id=3488]

Dag 2017

Winter

2017 begon eigenlijk rustig voor mij. We hadden natuurlijk toen nog echt een kleine baby die veel aandacht vroeg, ‘s nachts veel wakker was en nog borstvoeding kreeg. In februari gingen we met z’n vieren op vakantie. Een weekje landal Orveltemarke. Een rustig en mooi park waar we een heerlijke week hebben gehad. Voor het eerst zwemmen met Ruub, pannenkoeken eten, op bezoek bij een nicht van M die daar in de buurt woont en in de sneeuw spelen. Heerlijke week gehad.

[easy-image-collage id=3511]

Lente

In april werd Cas 3 en dat vieren vind ik steeds leuker worden. Hij snapt het zelf nu ook en dat maakt het zo leuk. Verder zijn we al maanden aan het twijfelen of we willen gaan verhuizen of niet. We wonen hier fijn, zeker qua locatie, maar het is ook jammer dat ons huis meer onderhoud nodig heeft als wij nu aan kunnen en we willen eigenlijk wel graag een beetje terug naar het zuiden/westen. Gezien de situatie met werk twijfelen we heel erg over regio Utrecht. We twijfelen en praten nog een paar maanden verder.

[easy-image-collage id=3517]

Zomer

En dan komt de zomer. We hakken de knoop door dat we gaan verhuizen. We kiezen een makelaar uit en gaan aan de slag met ons huis verkoopklaar maken. Een hoop werk, maar ook de moeite waard.

In juli gaat mijn broer op vakantie, normaal geen noemenswaardig iets voor hier, maar wel omdat hij totaal oververmoeid terugkomt van een geweldige week. Een week waarin hij eindelijk weer leeft in plaats van overleeft als ik de filmpjes en foto’s moet geloven. Helaas wel een van de laatste weken van zijn leven, begin augustus overlijdt hij. Een ontzettend verdrietige periode volgt natuurlijk. We regelen zijn uitvaart en we missen hem verschrikkelijk.

Ook onze vakantie passen we aan, kamperen in deze situatie zien we niet zitten. Een last minute huisje huren in de Achterhoek is het alternatieve plan. We hebben een fijne week met z’n vieren en het is heel lekker om er even uit te zijn. Direct na de vakantie komt ons huis op funda. Hoe zou de verkoop gaan, zo spannend!

[easy-image-collage id=3518]

Herfst

Ons huis blijkt zoals voorspeld door de makelaar erg populair. We verkopen het binnen anderhalve week. Dan gaan we dus snel op zoek naar een ander huis. Een aantal bezichtigingen en een mislukt bieden op een huis vinden we ons nieuwe huis waarbij het bieden wel lukt. We weten nu dat we begin 2018 gaan verhuizen!

Ondertussen besluit ik na jaren thuis ook dat ik weer aan het werk wil. Ik val wat losse dagen in en dat bevalt goed. Ik ga dus hard solliciteren om een baan te vinden in de buurt van ons nieuwe huis. Dat lukt ook en ik kan eind januari een traject voor herintreders in het basisonderwijs starten. Heel spannend, maar ik heb er ook heel veel zin in!

Begin oktober wordt Ruub 1 en dat vieren we natuurlijk. Verder staat het najaar in het teken van voorbereidingen voor verhuizen.

[easy-image-collage id=3515]

Blog

Ik wil een kleine terugblik op mijn eerste 8 maanden als blogger hebben.

In mei besluit ik mijn oude blog uit 2014/2015 uit het stof te trekken en dan maar meteen goed. Www.maaikeschrijftop.nl is vanaf nu mijn eigen blog. Met alle beginnersfouten en veel plezier bouw ik een website en schrijf in het begin dagelijks een stukje. Ik merk dat het me ontzettend uitdaagt en veel voldoening geeft om mijn site te zien groeien.

Na een vliegende start is het door alle vervelende omstandigheden in de zomer rustiger. Ik blog minder door alle drukte en verdriet. Ik merk dat ik daardoor gewoon niet altijd de stukken kan schrijven die ik wil en niet alles wil ik online delen. Dit blijft eigenlijk de rest van het jaar zo. Het is zo druk met huis verkopen en kopen, solliciteren en dergelijke dat ik minder uitgebreid blog als ik wil.

Waar ik wel ontzettend blij van word is alle leuke reacties op verschillende blogs, steeds meer volgers op social media krijgen en ook al een aantal leuke samenwerkingen. Ik ben ontzettend trots dat ik er hier ook al een paar van heb mogen doen en vind het ook een leuke manier om de kosten van mijn blog (die nu nog heel beperkt zijn) er uit te halen.

Een paar cijfertjes:

Verder heeft bloggen mij een leuke appgroep gebracht waarmee ik de get to know de blogger hop mee heb georganiseerd, maar vooral ook veel gezelligheid op whatsapp mee heb en ook veel tips vandaan haal. Juist doordat we samenwerken en kletsen. Marieke, Minke, Stephanie, Xenia, Kiki en Sylvia bedankt voor de gezelligheid en ik hoop jullie ook een keer in het echt te ontmoeten!

En dan 2018

En dan nog wat over 2018. Ik hoop dat 2018 een een stuk minder bewogen jaar wordt. Een jaar waarin ik hoop dat verdriet over mijn broer wat zal slijten, hoewel het missen echt wel zal blijven.

Maar het wordt ook het jaar waarin we gaan verhuizen. Morgen krijgen we de sleutel en over 2 weken willen we over. Erg spannend, een nieuwe omgeving, een nieuw huis en weer een nieuwe start.

Een nieuwe start wordt het ook met gaan werken voor mij. De kinderen naar het kinderdagverblijf en weer een nieuw evenwicht vinden.

Natuurlijk wordt Cas in april ook nog eens 4 en heb ik ineens een kleuter in huis. Een kleuter die nu al uitkijkt naar naar school gaan. Hij vindt zichzelf groot genoeg voor de basisschool en ik denk ook dat hij er steeds meer klaar voor is. Maar toch is het fijn dat hij nog even thuis blijft.

Verder hoop ik dat we komende zomer wel gaan kamperen en lekker wat langer met z’n vieren weg gaan. Het is nog even afwachten, maar anders komen er vast andere leuke vakanties.

Dag 2017! Hallo 2018! Voor rest mij alleen nog maar jullie een heel gelukkig 2018 te wensen waarin ik hoop dat je dromen mogen uitkomen!

Hoe kijk jij terug op 2017? En wat hoop je voor 2018?

 

18 reacties

 1. Marieke op januari 1, 2018 om 7:10 am

  Wat een heftig jaar was 2017 voor jou, met flinke pieken en dalen! Ik ben ook erg blij met ons leuke contact! X

 2. MamaMinke op januari 1, 2018 om 7:28 am

  Een jaar met ups en flinke downs. Hopelijk wordt 2018 een fantastisch jaar!
  Met veel leuke projecten samen

 3. Sylvia - alovelyadventure op januari 1, 2018 om 7:47 am

  Voor jullie ook een gezond, gelukkig, liefdevol 2018 gewenst. Mogen al jullie dromen uitkomen.

 4. Maaike op januari 1, 2018 om 8:40 am

  Ja, zo’n heftige gebeurtenis verandert voor altijd je leven. Ik hoop voor jullie dat 2018 mooi zal zijn en dat jullie heerlijk kunnen gaan genieten van jullie nieuwe huis. De beste wensen!

  • Maaike op januari 1, 2018 om 7:27 pm

   Dank je wel! Ja het verandert je leven zeker. Ik las vandaag je blog over het missen van jouw broer nog een keer een dat zegt genoeg.

 5. Xenia op januari 1, 2018 om 8:49 am

  Wat goed om terug te kijken op een “ bewogen” jaar! Dat 2018 jullie jaar mag worden!

 6. Kiki hasselton op januari 1, 2018 om 9:32 am

  Dat 2018 maar een kleurrijk, creatief, gezond, liefdevol en mooi jaar mag worden!!!

 7. Ingrid op januari 2, 2018 om 5:38 pm

  Dat was geen rustig jaar! En dan nog verhuizrn. Veel succes gewenst

 8. Kreanimo op januari 2, 2018 om 6:10 pm

  Ik denk dat je jouw blog netjes hebt afgestoft, toch!

  Ik hoop op wat meer rust in 2018 en een man die wat meer in België is in plaats van in Azië!

 9. Marijke op januari 2, 2018 om 10:29 pm

  Mooi jaaroverzicht! En dat jullie maar heel gelukkig mogen worden in jullie nieuwe huis

 10. MamaPlaneet op januari 3, 2018 om 8:54 am

  Wennen, aanpassen en jullie draai vinden kost tijd. Maar als jullie dat gehad hebben dan wordt t alsmaar beter. Gelukkig nieuwjaar lieve Maaike. Ik wens je een mooi, succesvol jaar, vreugde en gezondheid.

 11. Cindy op januari 3, 2018 om 9:55 am

  jij had een woelig jaar dit jaar, ik gun je een jaar vol rust, goede gezondheid en vooral een jaar waarin je zal groeien op alle vlakken!

 12. Fleur op januari 3, 2018 om 10:08 am

  Leuk om terug te kijken aan de hand van de best of nine foto’s. Ik wens je voor 2018 veel (blog) plezier en mooi (foto)momenten

 13. Nicole Orriëns op januari 3, 2018 om 10:11 am

  2017 was hier een pittig jaar, en niet altijd bijzonder aangenaam. Maar goed, dat hoort bij het leven. Niettemin mag 2018 van mij wel wat prettiger worden.

 14. Merel op januari 3, 2018 om 3:13 pm

  Je hebt een behoorlijk veelbewogen jaar achter de rug, veel uitersten. Ik hoop dat 2018 iets rustiger mag worden op privégebied en dat het nog drukker wordt op gebied van je blog 🙂 Lekker bezig, ga zo door!

 15. Nathalie - Volgmama.nl op januari 6, 2018 om 12:13 pm

  Wij hadden ook een bewogen jaar. Het mooiste moment was dat we de sleutels van ons nieuwe huis kregen.

 16. Judith op januari 12, 2018 om 8:42 pm

  Wat een druk jaar zeg! Ook wij hebben op de valreep sleutels van ons nieuwe huis gehad

 17. Diana op januari 17, 2018 om 4:18 pm

  Wat een druk en leuk jaar. Hier ook een top jaar gehad. Nu op naar een super 2018. Is al deels begonnen maar we hebben nog wat maanden voor ons.

Laat een reactie achter