Na het bericht van vorige week over het overlijden van mijn broertje heb ik geen energie nog voor de normale weekoverzichten. Ook heb ik veel minder foto’s gemaakt als normaal. Daar komt nog bij dat niet alles wat er gebeurd is online hoeft te komen. Oftewel, weekoverzichten zijn zo een beetje zinloos. Ik ga wel terugblikken op de afgelopen weken met wat gebeurtenissen en foto’s.

Week 31

Deze week begon heel normaal. We hebben lekker gespeeld en op woensdag een leuke forummeet gehad. Zo fijn en gezellig die meets naar aanleiding van online contacten. Deze keer was het bij theehuis Rhijnauwen waar we heerlijk hebben gespeeld, gekletst en lekker gegeten.

[easy-image-collage id=2852]

Deze week waren verder de laatste dingen gaan doen voor de foto’s van ons huis voor verkoop. Op zaterdag een bezoekje aan ikea erbij. Natuurlijk nog een hoop kleine dingetjes opruimen en heel hard doorrennen met alle andere dingen die er speelden.

[easy-image-collage id=2870]

Op zondag was onze trouwdag, ik heb er weinig van gemerkt. Het was namelijk ook de dag dat mijn broertje overleed. In de ochtend heb ik hem nog geknuffeld en een paar uur later was het voorbij.

Week 32

Op maandag hebben we ondanks alles maar wel de foto’s van ons huis laten maken. We waren al zo ver klaar dat het afzeggen gewoon ook niet handig was. Dus kindjes naar de oppas, zelf al het speelgoed weg, nog wat stofzuigen en dweilen en bedden strak opmaken.

In de avond kwamen mijn moeder en haar man langs en hebben we besproken hoe de uitvaart later die week zou gaan. Zij had al gesprekken met de begrafenisondernemer gehad, maar ook M en ik hadden natuurlijk een aantal dingen te doen. M heeft alle muziek die mijn broertje zelf al had bedacht bij elkaar gezocht en samen hebben we er nog een paar passende nummers bij gezocht. Ik ben ontzettend druk geweest met foto’s van W bij elkaar zoeken en een mooie map maken met overzicht uit zijn leven voor tijdens de uitvaart. Veel werk, maar ook mooi om te doen.

[easy-image-collage id=2854]

Tussen alle bedrijven door natuurlijk gewoon voor de kindjes gezorgd en Cas uitgelegd dat zijn ooms hart ziek was en hij daarom dood ging. Moeilijk, maar ik heb het idee dat hij het begrepen heeft. Zijn hart is kapot en daarom is hij weg en kan hij niet meer praten of spelen.

Vrijdags was de dag van de crematie. De kindjes hadden hier goede vrienden van ons als oppas zodat wij onze handen vrij hadden die dag. Na de crematie was ik helemaal op en leeg. Alle vermoeidheid en verdriet kwamen er uit. Ergens fijn dat we nog een uur moesten rijden voordat ik thuis was, even bijkomen voordat ik weer mama moest zijn.

[easy-image-collage id=2871]

Het weekend was vooral veel bijkomen hoopten we, maar zaterdagavond begon Ruub met spugen. Buikgriep, ook ik begon die nacht en was zondag echt heel erg beroerd. Veel slapen dus.

Week 33

Maandag is M van zijn huis thuis gebleven. Ik was te ziek om te zorgen voor de kindjes. In de ochtend veel geslapen, maar in de middag begon ik op te knappen. Gelukkig maar. Helaas begon in de avond Cas met spugen dus we wisselden elkaar flink af zo.

Gelukkig sliep hij in de nacht redelijk en spuugde hij niet meer. Ik heb er toch voor gekozen om die dag wel zoals gepland met een vriendin naar de sauna te gaan en de kindjes bij oma te laten. Dat ging gelukkig zonder spugen. Ook vrij weinig eten, maar goed, dat is niet erg. Ik heb een heerlijk, ontspannende dag gehad die me ook echt goed heeft gedaan gelukkig.

Op woensdag kwam er een vriendin langs en hebben we even kunnen kletsen terwijl de kindjes speelden. Fijn

Verder deze week op donderdag bij Bruis geweest met een vriendin en haar kinderen en de kindjes laten uitzieken verder. Vrijdag begon M’s vakantie en we hebben een rustig weekend achter de rug. Ruub is wel wat onrustig qua slapen, zowel overdag als ‘s avonds, maar verder lekker thuis gerommeld, op de markt geweest en zelf spareribs gemaakt. Zondagochtend zijn we nog een paar uur in de dierentuin geweest dus dat heeft echt wel rust gegeven. Erg fijn zo samen ontspannen.

[easy-image-collage id=2873]

Dit waren de afgelopen weken, 3 hele rare en verdrietige weken. Of ik nu alweer normale dagboeken ga schrijven heb ik nog geen idee van. Ik begin voorzichtig mijn blog weer op te pakken, maar met alles wat er geregeld moet worden, zomervakantie en alle emoties schrijf ik nog aanzienlijk minder. Het komt wel weer, maar nu nog even rustig aan. 

12 reacties

 1. Fleur op augustus 22, 2017 om 5:59 am

  Ik kan me voorstellen dat het rare weken zijn geweest. Veel sterkte met dit verlies, ook de komende tijd

 2. Nicole Orriëns op augustus 22, 2017 om 6:32 am

  Het is ook allemaal niet niks Maaike. Ik kan me voorstellen dat het rare weken zijn geweest. doe maar lekker rustig aan!

 3. Elles op augustus 22, 2017 om 7:27 am

  Heel veel sterkte! Ik snap heel goed dat je je nu wat minder focust op je blog.
  Liefs,
  Elles

 4. Sandra op augustus 22, 2017 om 7:54 am

  Pffft heftig hoor en dan ook nog ziek worden… en lekker doen waar jij je goed bij voelt…

 5. Elke op augustus 22, 2017 om 8:34 am

  Pfff, zo heftig meid! Ik kan me zeker voorstellen dat het rare weken zijn geweest! Doe maar lekker rustig aan en waar jij je goed bij voelt!

 6. Merel op augustus 22, 2017 om 12:28 pm

  Dikke knuffel! Lijkt me verschrikkelijk om op deze jonge leeftijd je broer al te moeten missen en dan dat alles thuis gewoon doordraait.. sterkte lieve Maaike!

 7. Gerdi - Blond&Bruin op augustus 22, 2017 om 12:50 pm

  Heftige tijd, logisch dat je blog nu even op een laag pitje staat! Veel sterkte de komende tijd om het allemaal een plekje te geven.

 8. Maaike op augustus 22, 2017 om 7:19 pm

  Groot gelijk, lekker doen waar jij je goed bij voelt. Theehuis Rhijnauwen is leuk he, heerlijke pannenkoeken! Ik heb er vlakbij gewoond.

 9. esther perfors op augustus 22, 2017 om 9:26 pm

  Jeetje wat heftig meid, sterkte met dit verlies. Rustig aan en neem de tijd voor rouw, zo belangrijk…

 10. Mieke | mieksmind op augustus 22, 2017 om 10:07 pm

  Het is niet niets, zal niet makkelijk geweest zijn. Sterkte gewenst!!

 11. Natalie op augustus 24, 2017 om 9:17 am

  Heel veel sterkte met het verlies van je broertje… Het leven gaat gewoon weer door helaas en je mag gerust nog even verdrietig zijn om hem 🙁

 12. Babs op augustus 28, 2017 om 4:46 pm

  Wat moeten dit moeilijke weken geweest zijn. Veel sterkte nog x

Laat een reactie achter