Na de blog van Joyce van vorige week over haar kinderfeestje was zij zo enthousiast dat ze vaker blogs zal schrijven voor Maaike schrijft op. Joyce is ontzettend creatief en ik zou het leuk vinden vaker een diy op mijn blog te hebben. Ook ik vind het leuk om dingen te maken, maar kom er weinig aan toe. Met alle verhuisdrukte blog ik ook niet zo veel dus ik vind dit een leuke manier om wat meer blogs en vooral dingen die ik zelf minder snel zou schrijven hier te krijgen. Oftewel, Joyce gaat vaker hier bloggen met allerlei leuke ideeën!

De Sint in inmiddels weer naar Spanje en dat houdt in dat kerst voor de deur staat. Ik vind het zelf altijd erg leuk om verschillende kerstdecoraties in huis te zetten. De kerstboom ontbreekt ook niet, maar als je nu eens wat anders wilt dan anders, dan heb ik hier een leuke tip die niet heel ingewikkeld is, maar wel heel leuk is om te maken. DIY eucalyptuskrans!

DIY Eucaplyptuskrans

Wat heb je nodig
 • Een metalen ring, tussen de 35-50 cm , te krijgen bij een hobbywinkel
 • Eucalyptus, ik kocht die van mij bij de lokale bloemenwinkel
 • IJzerdraad
 • Snoeischaar
 • Touwtje

 

 

Wat moet je doen?
 • Als eerste meet je ongeveer het midden uit. Ik heb er voor gekozen hem niet helemaal te bekleden, maar hierin ben je natuurlijk vrij.
 • Daarna maak je onderin een tak vast met het ijzerdraad. Mijn plan was om verschillende kleine bosjes aan elkaar te maken en zo de krans te vullen. Dit bleek uiteindelijk minder handig. Het omwikkelen van de krans met de takken was een stuk eenvoudiger. Ik heb de takken op bepaalde punten vast gezet met een ijzerdraadje.
 • Als laatste maak je een touwtje aan de bovenkant om het op te hangen en klaar is kees. Ik heb er voor gekozen om hem voor het raam te hangen en op het raam nog een tekst te schrijven.

 

Wat vinden jullie van dit idee? En als je hem nou maakt post je dan een foto op de facebook van Maaike schrijft op zodat we hem kunnen zien?

Liefs Joyce

 

Lees ook: Een heel andere DIY de kielo wrap dress van Salami stinkt

9 reacties

 1. Cindy op december 11, 2017 om 7:38 am

  Ik zou die in de badkamer hangen en door de stoom goed de longen/neus op door de eucalyptus

 2. Malou Rouwhof-Beld op december 11, 2017 om 10:53 am

  Leuk idee, en het staat echt heel gaaf!

 3. Ineke op december 12, 2017 om 9:10 am

  Oh super leuk idee!!! Mijn neus tintelt al aan de gedachte van de heerlijke geur.

 4. MC Kleuver op december 12, 2017 om 11:33 am

  Dat heb je zo leuk gedaan! De krans hangt leuk voor het raam 🙂

 5. Debbythechocoholic op december 12, 2017 om 11:47 am

  Dat moet zo goed ruiken! Zo een leuk idee. Jammer genoeg heb ik 2 katten die aangetrokken worden tot deze geur en uiteindelijk de krans gaan aanvallen

 6. Madelon - Meer met mama op december 12, 2017 om 12:01 pm

  Wat een ontzettend leuk idee zeg! Ik ga het ook proberen! Het ruikt altijd zo lekker!

 7. Melissa Krijns op december 12, 2017 om 12:12 pm

  Wat een leuk idee weer. En het eindresultaat is ook super schattig

 8. Mariëlle | Me-licious op december 12, 2017 om 1:32 pm

  super simpele maar ow zo leuke DIY zeg. Deze zou ik ook wel voor het raam willen hangen. Wie weet kunnen er nog wat lampjes in of kerstballetjes?

 9. Merel op januari 5, 2018 om 1:31 pm

  Wat is hij leuk! Bijkomend voordeel vind ik dat eucalyptus zo ontzettend lekker ruikt.

Laat een reactie achter