Voor mijn eigen kinderen, maar ook al een aantal keer als kraamcadeautje heb ik verschillende speelkettingen gemaakt. Kettingen van siliconen kralen waar baby’s (of grotere kinderen) op kunnen bijten.

Makkelijk

Het maken er van is eigenlijk heel simpel. Je rijgt de kralen aan een een satijndraad en doet er een sluiting in een van de mogelijke vormen aan. Om de draad flexibel te houden doe je er knoopjes tussen, wil je een minder beweeglijk speeltje doe je dat juist niet. De webshop waar ik de materialen koop heeft een veel uitgebreidere uitleg staan, beter als ik dat kan.

 

Wat kan je ermee?

De kettingen kan je gebruiken als ketting en bijtring, als speeltje aan de maxi cosi of de draagdoek. Ook onrustige peuters kunnen het fijn vinden om er mee te friemelen. C wil hem vaak mee in de auto. R bijt er heel graag op. De siliconen kralen kunnen makkelijk schoongemaakt worden en het ziet er erg leuk uit. Ik vind dit persoonlijk leuker als de meeste bijtspeeltjes. Ik hoor van meerdere mensen van wie ik het heb gehad dat de speelkettingen ook een grot succes zijn.

Waar te koop

Hugs and things verkoopt de materialen om deze kettingen zelf te maken. Ook verkoopt ze kant en klare materialen, net wat je voorkeur is. Ik vind het leuk om zelf te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn nog wel andere webshops die dit verkoopt, maar daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee.Ik ben in ieder geval een groot fan van dit speelgoed!

 

3 reacties

  1. Jody op juni 10, 2017 om 2:28 pm

    Leuk idee! En inderdaad leuk om als kraamkadotje kado te geven!

  2. Fleur op augustus 2, 2017 om 5:48 am

    Ik vind ze erg leuk! Ook heel leuk en origineel om te geven als kraam

  3. […] van siliconen: Ontzettend fijn speeltje in de auto, kinderwagen of in de draagdoek. Ook erg fijn bij doorkomende tandjes om op te […]

Laat een reactie achter