Zoals inmiddels wel bekend ben ik de afgelopen tijd hard aan het werk met mijn gezondheid. Voor mij een ontzettend belangrijk doel om aan te werken. Hoe ik dat in mijn leven in plan is altijd even zoeken, maar tot nu toe lukt dat met de juist hulp best goed. Haalbare doelen stellen die ik ook echt wil bereiken is soms best moeilijk.

Welke doelen heb ik eigenlijk?

Allereerst, wil ik mijn gezondheid verbeteren. Hier ben ik al een aantal maanden hard mee bezig door gezonder te eten, sinds kort ook sport en een heleboel inzet. Ik heb hiervoor hulp ingeschakeld en ook een sportschool gezocht die goede begeleiding geeft. Ik hoef het niet alleen te doen.

Een ander persoonlijk doel van mij is groeien in mijn werk en de balans tussen werk en thuis goed houden. Dit is iets waarin een stukje kennis bij krijgen zit. De komende maanden heb ik ook 3 bijscholingsdagen waarin mijn kennis verbreed wordt. Ik leer van collega’s en vooral ook veel door te doen. Voor de balans thuis hebben we een fijne kinderopvang en M die sinds september een halve dag per week minder werkt. Het huishouden heeft nog wel wat verbetering nodig, maar de basis loopt al best goed.

Een derde doel van mezelf is mijn blog laten groeien en professionaliseren zonder mijn eigen identiteit te verliezen. Maaike schrijft op is mijn persoonlijke blog over het leven bij ons thuis en dat past bij me. De onderwerpen waar ik over schrijf veranderen met mijn leven mee. Dat vind ik ook goed. Maar hoe kan ik dan toch de groei die ik graag wil bereiken?

The MOM academy

Een tijdje geleden had ik contact met Astrid die zelf al 2 succesvolle blogs heeft. Sinds kort is ze the MOM academy gestart waarbij ze drukke moeders wil ondersteunen in hun leven. Hiervoor heeft ze verschillende cursussen ontwikkeld. Deze zijn allemaal te koop in de webshop. De cursussen variëren van borstvoeding tot minimaliseren, wasbare luiers tot mediagebruik bij kinderen. De cursus die ik echter mocht uittesten is de goal setting guide voor drukbezette moeders.

Deze cursus bestaat uit een ebook van bijna 50 pagina’s en een bijbehorend werkboek. Je krijgt ze digital toegestuurd en kan ze zelf printen. In het boek vertelt Astrid waar ze als moeder van 4 met een eigen bedrijf tegen aan loopt en hoe zij werkt om haar doelen te bereiken. Daarbij reikt ze allerlei tools aan die je kan gebruiken om je eigen doelen vast te stellen en te bereiken. Hierbij kan je denken aan reflecteren op je huidige leven, smart en heart doelen stellen, sociaal media gebruik en tijd maken voor je doelen. Oftewel het hele plaatje komt aan bod. In het werkboek kan je de opdrachten uitgeweken zodat je concrete doelen hebt een vooral ook een plan om die te bereiken.

Heb ik hier wat aan bij het stellen en behalen van doelen?

Ja, ik denk zeker wel dat ik hier iets aan kan hebben. Je kan als je alle opdrachten uitvoert heel inzichtelijk maken wat er in jouw leven moet veranderen. Aan de hand daarvan kan je concrete doelen maken en leer je omgaan met valkuilen die erbij horen.

Als ik naar mijn blog kijk zit hier bijvoorbeeld een stuk tijdsinvestering in. Als ik echt wil groeien zal ik bijvoorbeeld tijd nodig hebben om voldoende blogs te schrijven. Ook denk ik aan een soort schema met de onderwerpen waar ik op dit moment over wil schrijven. Ik ben door de opdrachten uit de goal setting guide gaan nadenken over wat ik precies wil en ook hoe ik hierbij kan komen. Ofwel voor mij is dit een zinnig hulpmiddel om in de komende maanden mee aan de slag te gaan om mijn doelen te bereiken!

Winnen?

Wil je de goal setting guide nou ook uitvoeren? Hulp hebben bij het stellen van doelen en deze vooral ook behalen? Dan heb ik iets leuks voor je, ik mag namelijk van the MOM academy een goal setting guide weggeven!

Wat moet je hiervoor doen?

 • Reageer op mijn blog of op de post over de goal setting guide op mijn facebook dat je graag wilt winnen en aan wat voor doelen jij zou willen werken.
 • Voor een extra winkans mag je me volgen op facebook of instagram. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar daar maak je me wel erg blij mee!
 • Ook the MOM academy zou een like op facebook natuurlijk erg waarderen!
 • Delen, liken of reageren op social media zou helemaal geweldig zijn, maar ook dat is natuurlijk niet verplicht!
 • De winactie loopt tot en met maandag 4 februari. De dag erna zal ik de winnaar bekend maken.

Gefeliciteerd Jolanda! Jij hebt gewonnen!

goal setting guide pin

Deze cursus heb ik gekregen van the mom academy. Ook de foto’s zijn gemaakt door hen.

6 reacties

 1. Lotte van Breukelen op januari 28, 2019 om 10:22 pm

  Wat een leuke actie Maaike! Ik vecht al jaren tegen de kilo’s en schommel ieder jaar met 10 kilo erbij of eraf. Zeker na mijn bevalling is het gewicht blijven plakken en hoe graag ik ook wil, afvallen komt er niet van. Hetzelfde als eens een momentje voor mezelf nemen.. Altijd maar smoesjes waardoor ik mijn doelen niet haal! Hopelijk kan deze winactie me daarbij helpen!❤

 2. Katrien op januari 28, 2019 om 10:33 pm

  Ieder jaar weer hetzelfde doel met oud en nieuw: dit jaar ga ik zorgen dat ik 10 kilo afval. Nou… een bevalling later en juist 10 kilo erbij.. pfff.. weet gewoon niet meer hoe of wat. Hopelijk kan ik met deze winactie wel dit hoofddoel behalen!

 3. sannekje68 op januari 29, 2019 om 7:44 pm

  Succes met je blog! Na een kleine 2 jaar bloggen heb ik de stekker uit mijn site eruit getrokken maar zou nog wel heel graag meer willen doen met mijn schrijf”talent”…. de vraag is alleen hoe?

  • Maaike op januari 29, 2019 om 7:45 pm

   Zou je hiermee goed over na kunnen denken!

 4. Lottie op januari 30, 2019 om 11:08 am

  Mijn doel: meer relaxen en tijd maken voor mijzelf

 5. Yvonne KT op januari 31, 2019 om 9:39 am

  Prendre soin de sa santé est une bonne chose. Surtout si on mange sainement et équilibré. C’est ce que j’essaie de faire tous les jours.
  Bonne journée.

Laat een reactie achter