Jaren lang droeg ik alleen badpakken, de laatste foto van mezelf in bikini stamt uit mijn huwelijksreis in 2010. Ook toen was ik al dik, maar ik droeg er wel één. Uit onzekerheid met een veranderend lichaam heb ik niet lang daarna alleen badpakken gekocht. Maar toch een bikini als je dik bent, kan dat wel? Voor mij is het antwoord ja!

Toch weer een bikini gekocht

Een tijdje voor mijn vakantie naar Frankrijk besloot ik dat ik eigenlijk wel weer een bikini wilde. Ik vind het vaak lekkerder zitten met mijn grote cupmaat. En daarnaast waarom zou ik geen bikini dragen? Als ik dat fijner vind zitten maakt dat toch helemaal niets uit. Zwemmen doe ik toch wel.

In de basis is een badpak iets meer bedekt. Prima, maar alle vormen en putjes zie je in beiden. Tja, de streepjes op mijn buik van mijn zwangerschappen of mijn witte huid is meer te zien. Maar uhm, die witte huid heb ik toch wel, maar vooral wil ik me serieus verstoppen wat ik minder comfortabel vind zitten?

Nee, ik ga me niet verstoppen!

Ik ga iets aantrekken waar ik me lekker in voel. Iets waarin ik comfortabel kan bewegen en wat bij mij past. Dat is dus een mooi bikini topje en een broekje wat goed op navelhoogte komt. Lekker vrolijk printje, maar ook mooi zwart en netjes bedekt wat ik wil dat bedekt is (en zo hoort in een zwembad). Ik vond een bikinitopje wat goed paste en een mooi broekje erbij. Hoe eng ik het ook vind, ik ga ook een stukje laten zien van hoe ik er uit zie in bikini en dik ben.

In bikini!

Lees ook: dikke vrouwen sporten ook of body positivity als je niet gezond bent.

Maar waarom is de norm dan toch dat een dikke vrouw in bikini niet kan?

Het is voor mij een serieuze vraag. Waarom is het eigenlijk gek dat ik in bikini loop, eigenlijk dat ik überhaupt ga zwemmen? Wie heeft er in vredesnaam last van dat ik in de zon zit in bikini. Ik zat op deze foto te drogen na het zwemmen in de wetenschap dat ik een uur later waarschijnlijk weer ging zwemmen. Mijn buurvrouw op de camping droeg een tankini die ze voor de tent elke keer omhoog deed voor een bruine buik, maar zodra er mensen kwamen naar beneden deed. Moet je je dan echt schamen voor een buik? Voor je postuur? Ik zou het zo fijn vinden dat los van je postuur je gewoon kan zwemmen in een bikini of voor mijn part een badpak met een jurkje als jij dat leuk vind. Maar vooral dat iedereen gelijk is en dat dat niet van je postuur afhankelijk is. Dat wat je draagt niet afhankelijk is van de geldende norm, maar van wat jij fijn vind. Dat is voor mij body positivity!

Wat draag jij als je gaat zwemmen? En vind je dat moeilijk?

In bikini als je dik bent? Kan dat wel? Ik schreef over mijn ervaring #bodypositivity #zwemkleding #dik #overgewicht

Laat een reactie achter