Zoals je misschien gelezen hebt heb ik de afgelopen tijd een aantal keer een duurzame tip met jullie gedeeld. Bijvoorbeeld over herbruikbare knijpzakjes en broodzakjes of wasbare wattenschijfjes. Ook vandaag heb ik een simpele tip, gebruik een thermosfles.

Water fles mee

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb bijna altijd een flesje water bij me. Ik vind het prettig om kleine beetjes te drinken en zonde van mijn geld om elke keer een flesje water te kopen. Daarnaast gebruik je dan bergen plastic voor iets wat heel simpel mee te nemen is.

In de zomer wordt een fles natuurlijk vaak wel wat warm en daar is een hele simpele (en nog mooie ook!) oplossing voor in de vorm van een thermosfles. Een tijdje geleden ontving ik van flaske bottle een mooie rvs waterfles. Eigenlijk is dit dus gewoon een thermosfles, maar hij blijft ook perfect koud. Een groot voordeel van zo’n soort fles is dat het een bpa vrije waterfles is, dus dat maakt hem extra aantrekkelijk.

flaske bottle

Als het koud is…

Als het koud is heb ik ook veel vaker zin in thee. Een thermosbeker werkt dan vaak prima, maar ook daar is deze thermosfles prima voor te gebruiken. Echt een fijne drinkbeker is dit niet voor een warme drank, maar die kan je natuurlijk ook meenemen. Als ik dat doe wil ik echter wel zeker weten dat dat zin heeft. Dat ben ik dus gaan testen. Flaske beweert dat je drankje 12 uur warm en 24 uur koud in deze fles blijft, dus dat heb ik getest.

Koude test

Voor de koude test heb ik 2 dingen gedaan. Ik heb water in de fles gedaan met een paar kleine ijsblokjes en heb na 2 uur gekeken in hoeverre ze nog koud waren. Dit was prima het geval. Het ijs was gesmolten, maar dat is ook logisch in water, maar het water was heerlijk koud en fris.

Daarnaast heb ik de thermosfles meegenomen naar de sportschool. Ik heb dan eigenlijk altijd een flesje water bij me, maar deze keer heb ik hem na het sporten een keer extra gevuld en heb hem meegenomen de sauna in. Echt een straf dat testen zo. Ook na een kwartier sauna was het water nog heerlijk koel. Dit werkt dus ook prima.

Test 1 geslaagd! Water blijft heerlijk koud in de flaske bottle.

Warme test

De warme test heb ik eigenlijk nog veel simpeler gedaan. Ik heb een voedingsthermometer gepakt en net gekookt water in de thermosfles gedaan en de temperatuur na 12 en 24 uur gemeten. De foto’s hiervan zeggen genoeg.

flaske bottle temperatuur
Net gekookt water in de fles.
temperatuur na 12 uur in de flaske bottle
Na 12 uur is de temperatuur 56,6 graden
temperatuur in flaske bottle na 24 uur
Na 24 uur is de temperatuur 37,4 graden.

Ik vind thee van 56 graden prima, veel heter drinken is absoluut niet lekker, dus ik vind dit een prima temperatuur na 12 uur. Echt thee zetten op die temperatuur is misschien minder lekker, maar op deze manier werkt het prima. Na 24 uur is het doordrinkthee geworden, maar deze thermobeker maakt zijn belofte zeker waar!

Oftewel test 2 is ook geslaagd!

Blij mee!

Ik ben ontzettend blij met deze fles, hij werkt op allerlei manieren en ziet er ook nog eens heel mooi uit. Waar ik ook erg nieuwsgierig naar ben zijn de food pots. Deze beloven eten 10 uur warm en 20 uur koud te houden. Voor mijn werk zit ik regelmatig op locatie en heb ik dus niet de mogelijkheid om mijn eten koel te houden. Nu ik standaard met salades lunch is dat soms ontzettend vervelend, want dat wordt er meestal niet lekkerder op. Oftewel zo’n food pot zou daar wel eens de oplossing voor kunnen zijn.

Wil je nou ook zo’n mooie drinkfles dan raad ik je aan om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van flaske bottle. Je krijgt dan sowieso korting op je eerste aankoop en ook regelmatig leuke aanbiedingen die je niet op de website vindt.

De Flaske bottle en andere producten zijn overigens ook te koop op bol.com.

duurzame tip gebruik een thermosfles

*samenwerking*

4 reacties

 1. Henk op februari 7, 2019 om 12:56 pm

  Inderdaad erg handig, Ik gebruik al jaren een SIGG thermosfles en die is al heel wat keren gestuiterd, maar nog altijd doet ie het goed.

 2. sandravda op februari 7, 2019 om 4:10 pm

  Naar die food pots ben ik ook wel erg nieuwsgierig

  • Maaike op februari 7, 2019 om 6:25 pm

   Ja ik ook, lijkt me echt zo handig!

 3. Amy de Keijzer - Büttner op februari 14, 2019 om 10:41 pm

  Wat een mooie thermosfles! Lijkt me erg handig voor onderweg.

Laat een reactie achter