Ik probeer regelmatig ons huishouden met kleine dingen duurzaam te maken. Maar ik ben ook lui en vaak een slechte huisvrouw. Oftewel mijn acties voor een duurzamer huishouden moeten me niet teveel werk kosten. Zonder dat ik er op uit was heb ik een tijdje een setje wasbare wattenschijfjes gekregen en uitgeprobeerd. Ze zaten in een pakket met wasbare luiers en natuurlijk wil ik deze dan uitproberen.

Lees ook: ben ik een ecohippie?

Wasbare wattenschijfjes

Ik ben nooit echt een fan geweest van wattenschijfjes. Zeker de goedkopere merken pluizen vaak en trek ik snel uit elkaar als ik ze uit de verpakking haal. Oftewel hier een alternatief voor vinden vond ik eigenlijk wel een goed idee. Waarom ik nooit eerder op het idee ben gekomen weet ik niet. Ik gebruik tenslotte wasbare luiers, had wasbare zoogcompressen, monden en handen worden hier met spuugdoekjes schoongemaakt. Waarom dan mijn eigen gezicht schoonmaken met wegwerp wattenschijfjes die ik ook nog eens irritant vind? Gewoon nooit over nagedacht dus…

wasbare wattenschijfjes

Er ligt een stapeltje klaar

Zoals je op de foto kan zien ligt er op mijn wastafel nu een stapeltje wasbare wattenschijfjes klaar voor gebruik. Je gebruikt ze eigenlijk net zoals de wegwerpversie. Een beetje water of cleanser of wat je dan ook gebruikt er op en dan je gezicht schoonmaken. Na gebruik gaat het wasbare wattenschijfje in een waszakje waarmee ze in de wasmachine kunnen.

waszakje met wasbare wattenschijfjes

Ik vind dit zachter voor mijn huid als gewone wattenschijfjes. Het pluist niet, kan niet uit elkaar vallen. Het enige extra werk is dat ze in de wasmachine gegooid moeten worden. Nou zijn ze zo klein dat ze zo in de machine erbij kunnen. Even weer laten drogen en ze zijn weer klaar voor gebruik. Het valt me trouwens op dat ze ondanks regelmatig make up vlekken weer keurig wit worden. Erg fijn, want dat ziet er een stuk frisser uit.

Waar te koop?

Ik heb zelf de wasbare wattenschijfjes van Imsevimse. Deze zijn onder andere te koop bij LieveLuiers. Ze kosten €9,95 per 10 met een waszakje erbij. Er zijn ook nog wel andere te koop zoals deze van lamazuna of deze van katoen en ko. Deze heb ik echter niet zelf geprobeerd en ik vind die van Imsevimse erg fijn dus ben ook niet geneigd om andere te proberen.

Ik denk overigens ook dat wasbare wattenschijfjes makkelijk zelf te maken zijn van 2 lagen katoen of badstof en rondom gelockt zodat het niet gaat rafelen. Alleen heb ik daar dan weer geen zin in. 😉

wasbare wattenschijfjes

3 reacties

  1. […] Als eerste het feit dat er zo min mogelijk met klimaat gedaan moet worden. Ik denk dat dat slecht is voor ons op de lange termijn. Natuurlijk kost het klimaatakkoord geld en is groen leven soms gedoe, maar ik vind het wel belangrijk. Niet voor niets schrijf ik over duurzame tips. […]

  2. […] een duurzame tip met jullie gedeeld. Bijvoorbeeld over herbruikbare knijpzakjes en broodzakjes of wasbare wattenschijfjes. Ook vandaag heb ik een simpele tip, gebruik een […]

  3. […] Lees ook: wasbare wattenschijfjes gebruiken. […]

Laat een reactie achter