Een tijdje geleden is een voor mij bekende blogger een webshop begonnen met allerlei geweldig leuke en educatieve spelletjes voor slimme kinderen. Ilse heeft zelf kinderen die hoogbegaafd zijn en dan spellen die voldoende uitdaging bieden zijn best lastig. Ze ontdekte een geweldig leuk merk met spellen en besloot deze zelf te gaan verkopen.

we spelen numberfloor!

Foozle: spelletjes voor slimme kinderen

Het motto van Foozle is ‘There is no box” en als je kijkt naar wat ze verkopen is dat ook wel waar. Het zijn allemaal mooie spellen waarbij je goed moet nadenken en regelmatig ook out of the box. Ik begreep ook dat er steeds meer spellen bij komen, ook van andere merken als brainy band. Maar volgens mij zijn de spellen van dit merk alleen al de moeite waard. Maar wat alle spellen met elkaar gemeen hebben is dat ze uitdagend en educatief zijn. Ik denk ook dat ze prima bruikbaar zijn op scholen daarom. Het is echt een website voor spelletjes voor slimme kinderen!

Numberfloor

numberfloor, educatief spel voor slimme kinderen

Ik heb voor Cas het spel numberfloor gekregen. Dit is een kaartspel waarbij je kan differentiëren op 3 niveaus. Voor kinderen vanaf 4 is het effectief alleen maar 1 hoger en 1 lager kaartjes neerleggen en zo snel mogelijk je kaarten wegleggen. Vanaf 6 of 8 jaar komen er regels bij waarbij ook sprongen vooruit en achteruit worden gemaakt en kleine sommetjes gemaakt worden. Wat ik hier ontzettend fijn aan vind is dat het spel eigenlijk de hele basisschool leuk kan blijven. Er zit elke keer nieuwe uitdaging in door extra regels of grotere getalsprongen.

Foozle schrijft er zelf over:

Met numberfloor reis je door een gebouw met verschillende verdiepingen. Door op te tellen ga je naar boven, door af te trekken naar beneden.
Dit is de eenvoudige basis van rekenen.Voor meer ervaren of oudere spelers gemakkelijk aan te passen om het wat moeilijker te maken.
Met numberfloor reis je door een gebouw met verschillende verdiepingen. Door op te tellen ga je naar boven, door af te trekken naar beneden.
Dit is de eenvoudige basis van rekenen.Voor meer ervaren of oudere spelers gemakkelijk aan te passen om het wat moeilijker te maken.
Leeftijd +4 en +8 afhankelijk van welke set regels u volgt.
kaarten numberfloor

Het spel ziet er aantrekkelijk uit en is met luchtballonnen die bepaalde handelingen geven (andere sprongen, beurt overslaan etc) uitdagend. De nachtkaarten kan je gebruiken om een beurt van een ander over te nemen. Het doel is zo snel mogelijk je kaarten weg te spelen en elke keer dat dat lukt krijg je een ster. Wie als eerste 5 sterren heeft heeft gewonnen. In de moeilijker spelvariaties zijn overigens 5 sterren prima, maar bij de simpelste variant vind ik naar 5 sterren overigens wel veel. Dat duurt behoorlijk lang en dan wordt het wat saai. Maar je kan natuurlijk heel simpel naar 3 sterren spelen in plaats van 5.

sterren numberfloor

Numberfloor kan je bij het Belgische foozle zelf kopen, maar ook heel simpel via bol.com en het kost €19,60. Ook de andere leuke spelletjes voor slimme kinderen kan je via beide wegen kopen!

Lees ook: Het leukste speelgoed van 2019!

Numberfloor een rekenspel voor slimme kinderen van foozle. #rekenen #spel #bordspel #kaartspel #kinderen #opvoeding #onderwijs #rekenen #optellen #aftrekken #hoogdbegaafd #slimkind #slimmekinderen

1 reactie

  1. Het leukste speelgoed van 2019 | Moe-dig! op oktober 21, 2019 om 9:13 am

    […] leuk speelgoed: numberfloor, brikkon, speelkeukentjes of de leukste cadeaus voor het hele […]

Laat een reactie achter