De afgelopen tijd is regelmatig bloggen over persoonlijke dingen niet heel vaak voorgekomen en ik vind het toch leuk om eens te doen. Want hoe gaat het met ons? Oftewel, lees je lekker mee met een kletsblog over de afgelopen maand?

Werk

Zowel M als ik zijn een week of 6 geleden begonnen aan een nieuwe baan. Veel onrust dus tegelijk, maar soms lopen dingen zo.

M merkt dat hij het beter naar zijn zin heeft en hij is erg blij met, in plaats van 40 uur, 36 uur werken en dus wat vaker een dag vrij. Dit geeft gewoon rust voor hem en een stuk flexibiliteit dat gewoon erg fijn is.

Ik werk zelf nu bij een bibliotheek waar ik het educatieprogramma (verder) ontwikkel en uitvoer. Een flink deel van mijn werk bestaat uit gastlessen geven en daarnaast maak ik die dus ook. Ik merk dat ik het inhoudelijk heel interessant vind om te doen en ook gewoon erg leuk werk. Deze overstap is dus erg fijn. Het is wel wennen zo veel nieuw, maar ik heb zeker het gevoel dat dit werk bij me past en goed voor me is.

School

Cas zit sinds begin van het schooljaar in een nieuwe klas. Hij moest in het begin erg wennen en was ook ontzettend moe. Op dit moment gaat het beter, hij heeft het duidelijk naar zijn zin. Hij heeft nu 2 keer met dezelfde klasgenoot ook afgesproken na school dus dat is ook fijn. Hij gaat graag naar school. We merken wel dat hij het soms lastig vindt om voor zichzelf op te komen en bij de juf aan te geven wat hij nodig heeft. Dat is dus wel een aandachtspunt, maar zal ook vast goed komen.

Familieweekend

Zoals ieder jaar hadden we deze maand ook een familieweekend van M’s familie. Erg drukke weekenden, maar ook erg gezellig. We gaan altijd naar Oostkapelle en hadden dit jaar een ander en groter huis. Wat meer een groepsaccommodatie, maar met 28 man is dat ook wel erg handig. We zijn lekker uitgewaaid, de kinderen hebben heerlijk gespeeld en we waren er even uit. Maar vooral hebben we bij kunnen praten met familie. 

spelen op familieweekend

Ruub 2 jaar!

Verder werd afgelopen maand Ruub alweer 2 jaar! We vierden dit natuurlijk met vrienden en familie. Je merkt ook echt dat hij langzamerhand dit soort dingen begint te snappen. In ieder geval snapt hij cadeautjes erg goed. Hij rende na een paar mensen naar de deur om open te doen met de tekst: “Do! Do!” Misschien niet helemaal de bedoeling maar hij had er duidelijk lol in. 

cadeau uitpakken

Op het kinderdagverblijf heeft hij zijn verjaardag natuurlijk ook gevierd, maar vooral heeft hij afscheid genomen van de groep voor kinderen van 1 tot 2 jaar. Ruub zit nu bij een nieuwe groep. Hij vindt het er erg leuk, maar moet duidelijk nog wat wennen. Afscheid nemen is hier een stuk moeilijker. Ook dat zal vast wel goed gaan komen.

Apenheul

Niet iets waar wij zijn geweest, maar afgelopen zondag waren Cas en Ruub met vrienden mee naar de apenheul en hebben echt een heerlijke dag gehad. Ze zijn heerlijk aan het kijken en spelen geweest en kwamen helemaal afgemat en blij thuis. 

Ondertussen zijn wij samen lekker gaan brunchen, plannen aan het maken geweest voor een nieuwe keuken of meubels, inclusief een bezoekje aan ikea natuurlijk

Klimmen!

Nou dat was het verhaal over hoe het hier nu gaat, even bijkletsen dus. Ik merk dat wekelijkse dagboekjes, hoe leuk ik ze ook vind om te maken, niet altijd lukken. Zo hou ik toch de highlights hier. V

Vinden jullie dit ook leuk om te lezen? En hoe is het bij jullie?

Laat een reactie achter