Met een baby en een peuter er op uit trekken is natuurlijk leuk, maar ook vaak een hoop gedoe. We hebben hier in de buurt een aantal favoriete uitjes die relatief klein zijn, leuk en niet teveel geld kosten. Een van die uitjes is het speelbos Oerrr in ‘s Gravenland.

Natuurmonumenten

Oerrr is een speelbos op het terrein van natuurmonumenten. Je hebt een deel wat bedoeld is voor kinderen van 0 tot 4 en een deel voor 4 tot 12 jarigen. Naast het speelbos kan je op dit terrein fijn wandelen (grote delen ook met kinderwagen), er is een bezoekerscentrum, een kleine gewone speeltuin en restaurant Brambergen.

Speelbos Oerrr

In het speelbos kan je heerlijk spelen met zand, water, takken en alles wat je er kunt vinden. In zowel het peuterdeel als het deel voor grotere kinderen is een waterpomp die iets grotere kinderen zelf kunnen bedienen. C kan het inmiddels net, maar dat gaat nog erg moeizaam. Het water loopt via een klein stroompje de zandbak in en daar kan je dus heerlijk spelen met modder. Verder is er een klimboom, veel bomen en struiken en ook boomstammen waar je over heen kunt lopen.

In het 4+ deel is er een grotere watermogelijkheid en een grote boomhut en ook veel natuur. Het is groter als het andere deel en je kunt er heerlijk rondrennen, bouwen, klimmen en vies worden.

Op een andere manier buiten spelen? Hip en hot verzamelde de allerleukste blotevoetenpaden.

Droge kleren mee!

Zoals je hierboven kunt lezen is een setje droge kleding niet overbodig om mee te nemen. Net buiten het speelbos is een kraam waar je je kind kunt afspoelen. Extra leuk is het om dit uitje te combineren met een picknick of een bezoekje aan restaurant Brambergen. Een fijne lunchplek, met speelhoek en speelgoed en goed eten, zowel voor kinderen als volwassenen.

Cas is meestal hartstikke vies en zanderig na hier spelen. Maar ook ontzettend blij en uitgewaaid. Hij kan uren bezig zijn met het water en zand, vind de stapstenen (boomstammen) prachtig en sinds kort vind hij het ook geweldig om de boomhut in te klimmen. Dat is wat minder praktisch als je alleen met hem bent, maar wel erg leuk!

Andere leuke uitjes met je peuter zijn ook te vinden op mamaliefde!

Adres

Het speelbos vind je op het terrein van natuurmonumenten, Noordereinde 54B, 1243 JJ ‘s-Graveland. Het is open van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

18 reacties

 1. Anne op juni 2, 2017 om 8:29 am

  Super leuke uitjes. Wij hebben heel dicht bij huis een speelbos dus dat is echt ultiem.

  • Maaike1982 op juni 2, 2017 om 8:31 am

   Hier is het nog een klein stukje rijden helaas.

 2. Chantal op juni 2, 2017 om 9:40 am

  Heerlijk de natuur in! Altijd top, ik ga zelf nogsteeds graag wandelen in de bossen. Met de kids is dit ook altijd leuk.

 3. Claudia Struijck op juni 2, 2017 om 1:47 pm

  De natuur opzoeken is altijd een goed idee. Ik wandel zelf ook graag in het bos.

 4. Lifestyle Mommy's ~ Linda op juni 3, 2017 om 2:49 pm

  Ik heb er wel van gehoord maar nog niet naartoe geweest, misschien toch een keer doen 😀

  • Maaike1982 op juni 3, 2017 om 2:50 pm

   Zou ik zeker doen!

 5. Joandi Loes Tholen op juni 4, 2017 om 9:22 am

  Ziet er een super leuk uitje uit! En voor kids is het ook altijd goed om in de natuur te vertoeven.

 6. Fie, hola nova op juni 4, 2017 om 1:14 pm

  Ziet erg leuk uit! Wel wat ver voor mij 😀

 7. Jolanda op juni 4, 2017 om 3:19 pm

  Klinkt erg leuk! Dit zou m’n dochter ook wel leuk vinden.

 8. Cassandra op juni 4, 2017 om 3:39 pm

  Het is altijd goed om met de kleintjes de natuur in te gaan. Kunnen ze lekker razen, springen, klauteren, vies worden en ’s avonds uitgeteld naar bed

 9. Serafina op juni 9, 2017 om 3:06 pm

  Supertof.. Er moeten meer van zo een speelbossen bij ons in België zijn..tof voor de kids

  • Maaike1982 op juni 9, 2017 om 5:25 pm

   Ze zijn zo leuk inderdaad! Jammer dat het in België nog nauwelijks er is

 10. […] over wasbare luiers kan Maaike je alles vertellen. Een van haar favoriete uitjes met het gezin is het speelbos Oerrr in ’s Gravenland. Erg leuk om met de kids heen te gaan, maar in de herfst is het toch wel extra leuk! In de herfst […]

 11. Hoe kom je de herfstvakantie door? - op oktober 15, 2018 om 11:47 am

  […] in te gaan en lekker rond te struinen en spullen te zoeken voor de herfsttafel. Maaike vertelt over natuurmonumenten en Oerrrrr als favoriet uitje. Hier kun je eigenlijk het hele jaar wel terecht om lekker te genieten van het […]

 12. Mijn week #22 | Maaike schrijft op op december 6, 2018 om 10:20 am

  […] ons niet zo goed uit en vandaag hebben we vrienden uitgenodigd om te lunchen op het terrein van natuurmonumenten. M wil geen cadeaus, maar dus een lunch op eigen kosten daar. We zitten heerlijk buiten, de kindjes […]

 13. PIT Veiligheidsmuseum | Maaike schrijft op op april 12, 2019 om 10:15 am

  […] meer leuke tips voor uitjes? Lees mijn blog over oerrr of de tips van go or no go voor de meivakantie […]

 14. […] Lees ook: favoriet uitje Oerrrr […]

 15. […] juist wel op pad. Nadat de kinderen lekker hebben kunnen spelen, diertjes geaaid of hebben gewandeld dan zijn ze lekker uitgewaaid en slapen ze lekker of is even een […]

Laat een reactie achter