Een tijdje geleden vertaalde ik een artikel met allerlei tips om je kinderen alles te laten eten. Hier gaat het desondanks niet echt fantastisch met eten. Met name Cas is zeer kritisch en eet heel weinig gevarieerd. Ik merk dat we daardoor toch wel heel vaak aardappels of pasta eten, want dan eet hij tenminste iets. Maar eigenlijk eet ik liever ook rijst of andere dingen als koolhydraat. Een maaltijdbox kan een oplossing zijn om hierin meer te variëren. Hans schreef voor mij een artikel hierover met zijn visie hierop.

[easy-image-collage id=3647]

Kan een maaltijdbox eetproblemen van kinderen oplossen?

In deze blog een onderwerp dat heel veel ouders wel zal aanspreken; voeding van kinderen. Het kan soms een flinke strijd zijn voor veel ouders om kinderen gezond (groenten) te laten eten. Vooral nieuwe dingen leren eten is lastig. Dit kan aan heel veel dingen liggen. Kindvriendelijke maaltijdboxen zijn er om je daarbij te helpen. Haal gezonde, gevarieerde en bovenal gebalanceerde maaltijden in huis met een familie-foodbox!

Maaltijdbox

In dit artikel behandelen we een aantal maaltijdboxen die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen, en leggen we uit waarom dit een oplossing kan zijn voor eetproblemen van kinderen. Voor diegene die niet weten wat een maaltijdbox is; dit is een boodschappenpakket met ingrediënten om 3 of 4 maaltijden te bereiden. De recepten worden meegeleverd en de boxen worden aan huis bezorgd. Er zijn veel verschillende soorten boxen. Biologische, vegetarische, kindvriendelijke, gericht op senioren of juist alleenstaanden; er is heel veel mogelijk.

 

Een foodbox als chefkok

De bedoeling van de meeste kookboxen is om jou als “verantwoordelijke voor de avondmaaltijd” te ondersteunen. Je hoeft zelf niet meer naar de supermarkt en hoeft ook niet zelf meer op zoek naar recepten. Het streven is om wekelijks totaal nieuwe smaken en gerechten op tafel te zetten. Bij sommige boxen kun je zelf recepten kiezen, bij anderen is dat al voor je gedaan. Door deze constructie wordt jij, en ook je kids, gedwongen om nieuwe dingen te eten. Het grote voordeel is de toegankelijke smaak van de maaltijden. De familieboxen hebben vaak recepten waarbij groente goed gekookt en in kleine porties / stukjes moeten worden gesneden. Ook maakt het gebruik van kruiden en sausjes dit tot een toegankelijk product voor moeilijke eters. Voor kinderen is het zelfs erg leuk om te helpen bij het koken. De recepten zijn namelijk zo ontwikkeld dat iedereen zou kunnen helpen (plaatjes en duidelijke instructies).

Welke gezinsboxen zijn er?

Samen met de maaltijdbox specialisten van maaltijdbox.com hebben we een aantal geschikte opties voor je op een rij gezet. Uit de 10+ boxen die er in Nederland op de markt zijn hebben we 2 hele goede kindvriendelijke opties geselecteerd. Je vindt ook direct de prijs en meer info over de unieke aspecten van deze boxen.  

 Mathijs Maaltijdbox

De meest kindvriendelijke box is toch wel die van Mathijs Maaltijdbox. Deze leverancier is volledig gericht op gezinnen met kinderen. De gerechten zijn heel toegankelijk. Er wordt uitsluitend gewerkt met verse ingrediënten. Je kunt helaas niet zelf je recepten kiezen, maar zult uitsluitend combinaties tegenkomen die de kleintjes zeker kunnen waarderen. Het is tenslotte een familiebox. De prijs van deze box ligt rond de €59 voor 2 volwassen en 2-3 kinderen. Er is een mathijs maaltijdbox kortingscode beschikbaar van €20!

 

[easy-image-collage id=3648]

 HelloFresh

De tweede opties is HelloFresh. Hier kun jij als ouder wekelijks zelf kiezen wat jullie gaan eten. Er is een voorselectie gemaakt van 12 gerechten. Hieruit kan jij er zelf 3 of 4 kiezen (afhankelijk van welke box je hebt besteld). De recepten van HelloFresh zijn ook heel erg eenvoudig, ondersteund met plaatjes en duidelijke beschrijvingen, zodat er niks mis kan gaan. Je hebt de keuze uit vegetarische gerechten of juist vis / vlees. Er wordt veel gewerkt met kip en soorten witvis (erg geschikt voor kinderen). Prijzen liggen zo tussen de €50 en €60 voor 4 personen. Op dit moment is er ook een HelloFresh kortingscodes van €25 te gebruiken. Zo kun je deze box wel heel erg voordelig uitproberen natuurlijk!

[easy-image-collage id=3649]

Geef jouw advies

Wij zijn erg benieuwd wat jij vindt van een maaltijdbox met kinderen. Lijkt het je handig of juist totaal niet? Wat zijn volgens jou de pluspunten van zo’n kookbox, en zitten er ook negatieve kanten aan? We zijn extra benieuwd wat jullie kids ervan hebben gevonden. Aten ze lekker mee? Wilden ze helpen met koken? Reageer onder dit artikel en geef je mening!

Mijn mening (Maaike) over een maaltijdbox met kinderen

Ik vind maaltijdboxen inderdaad een leuk concept en een overzicht als hierboven erg handig. Ik denk dat het uitpakken van de box echt iets is wat mijn kinderen leuk vinden. Helpen met koken is ook leuk, hoewel de mogelijkheden met de leeftijd van Cas en Ruub (3 en 1) natuurlijk nog wat beperkt zijn. Toch heb ik wel zin om een maaltijdbox met kinderen uit te gaan proberen! Jullie ook?

2 reacties

  1. charlotte swart op maart 28, 2018 om 7:51 pm

    Ik heb nog nooit een maaltijdbox uitgeprobeerd. Heb er wel naar gekeken maar geen enkele is geschikt voor een groot gezin

    • Maaike op maart 28, 2018 om 7:58 pm

      Dat helpt dan niet inderdaad. Het is heel erg gericht op gemiddelde gezinnen, jammer eigenlijk.

Laat een reactie achter