Ik ben gek op kip, knoflook en limoen. En op makkelijke recepten die weinig werk zijn daarom deel ik vandaag één van mijn succesrecepten met jullie.

Even vooraf, het recept is niet moeilijk, maar het kost wel tijd in de oven en om te marineren. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

kip

Benodigdheden

  • 500 gram kippendijen, kipbraadstuk of kippenpoten. Welk deel van de kip maakt eigenlijk weinig uit, maar je moet wel de tijd in de oven er op aanpassen. Liefst wel wat vettere delen van de kip.
  • 1 limoen
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Schaal om de kip in de koelkast mee te zetten
  • Oven
  • Bakpapier
  • rooster en bakplaat
  • knoflookpers
  • Vork om te roeren
  • knoflookpers

Wat moet je doen?

  • Pak een grote schaal waar alle kip in past en rasp een beetje van de schil van de limoen en knijp daarna de limoen in de schaal uit.
  • Pel de knoflook en pers hem uit in de schaal.
  • Doe hier de olijfolie bij.
  • Maal flink wat peper in de schaal en voeg naar smaak zout toe.
  • Meng dit allemaal door elkaar.
  • Doe de kip stuk voor stuk in de schaal en zorg dat de hele kip bedekt is met de marinade.
  • Dek de schaal af en zet hem in de koelkast. Laat dit minimaal 2 uur marineren, langer is nog lekkerder. Wij doen regelmatig ook een dag.
  • Zorg dat de oven 3 kwartier voor het eten warm is. Verwarm hem voor op 220 graden.
  • Door onderin de oven een bakplaat met bakpapier er op om het vet op te vangen.
  • Leg de kip op het rooster en zet dat in het midden van de oven.
  • Na 15 minuten draai je de temperatuur terug naar 180 graden. Meestal moet de kip dan nog ongeveer een half uur bakken, maar dit varieert afhankelijk van welk stuk kip je hebt.

De kip wordt lekkerder knapperig door de hoge temperatuur, maar blijft wel sappig. Ik vind het erg lekker met een salade, sperziebonen of broccoli. Daarbij wat krieltjes of pasta.

Eet smakelijk!

Ook lekker: bietjessalade of het recept Griekse Kofta van Esmee.

geroosterde kip

2 reacties

  1. Recept: Bietjessalade | Maaike schrijft op op april 19, 2019 om 7:02 am

    […] maar bij een diner is deze carpaccio als voorgerecht van all in mam volgens mij erg lekker. Daarna geroosterde kip met limoen […]

  2. De 11 simpelste gezonde recepten | Moe-dig! op februari 14, 2020 om 11:52 am

    […] lekkere recepten: kip met limoen, noodlesoep of […]

Laat een reactie achter