In de afgelopen 2 weken heeft Zoon zijn eerste en nu bijna zijn tweede tandje gekregen. Met net aan 5 maanden is hij er op tijd bij.

Zoon is een geweldig jongetje met temperament. Oftewel als hem iets niet bevalt dan zullen we het horen. Desnoods de hele dag en nacht door. Tandjes krijgen bevalt hem niet. Het doet pijn en dat moet weg.

Omdat hij zichzelf zo in paniek huilt proberen we het leed zo veel mogelijk te verzachten. Veel knuffelen, een warme douche waar hij van ontspant, maar ook gengigel en soms een zetpil met paracetamol. Verder natuurlijk een koude bijtring en afleiding.

Maar het blijft onrustig en vervelend. Hij slaapt slecht, is daardoor prikkelbaarder en je loopt zo van het een in het ander en raakt zelf ook oververmoeid.

Nu na een rustig weekend heb ik de indruk, dat ondanks dat het tandje nog niet door is Zoon wel rustiger is en minder last er van heeft. Voor mij scheelt het niet alleen hoeven zorgen ook, in het weekend is M thuis. Ik hoop dat het tandje snel door is en we weer wat meer rust hebben.

Helaas nog geen foto van Zoon met tand…

1 reactie

  1. Petra op september 15, 2014 om 7:53 pm

    Tandjes blijven vervelend. En overigens wil het niet zeggen dat ze nu van elk tandje dat door moet komen last hebben. Het was hier soms zo wisselend. Soms was het tandje er ineens. Hopelijk hebben jullie het ergste gehad.

Laat een reactie achter