De decembermaand komt er aan en dat betekent in de meeste gezinnen dat er meer cadeaus worden gegeven. Natuurlijk is het dan ontzettend leuk om nieuw speelgoed te geven en ieder jaar komt er zo ontzettend veel leuk speelgoed uit! De organisatie speelgoed van het jaar heeft ook ieder jaar een verkiezing van leukste speelgoed van het jaar. Je kan stemmen tot 3 november. In deze blog neem ik je mee met wat volgens mij het leukste speelgoed van 2019 is in iedere leeftijdscategorie!

Het leukste speelgoed voor kinderen van 0 t/m 3 jaar!

Voor kinderen van 0 t/m 3 jaar is er wat mij betreft een beetje twijfel. Er zijn 3 ontzettend leuke genomineerden, waarvan ik deze zomer een ding zelfs al gekocht heb, namelijk de smartgame brain train. Een geweldig puzzelspel voor wat oudere peuters en kleuters. Dat laatste is meteen ook waarom ik het niet direct voor deze categorie zou aanraden. Het is wat moeilijk voor de meeste jonge kinderen en vind het daardoor een beetje dubbel. Het is wel een geweldig puzzelspel wat mijn beide jongens prachtig vinden! De combinatie van de puzzel en daarna met de trein rondrijden maakt het ook echt een aantrekkelijk spel. Omdat de trein en de stukken vrij groot zijn is het ook goed te gebruiken voor wat oudere peuters.

In deze categorie noem ik daarom ook een tweede favoriet, namelijk de ZoomiZooz klim verken boomhuis! Dit speelgoed van v-tech is heerlijk gekleurd, is aantrekkelijk voor jongens en meisjes en heeft zowel uitdaging voor kinderen van rond een jaar, maar blijft ook leuk voor bijna kleuters. Het is voor mij daarom een serieuze kanshebber voor het leukste speelgoed van 2019 in de categorie 0 t/m 3 jaar!

Het leukste speelgoed van 2019 voor 4 en 5 jarigen

Ik schreef net al iets over smartgames en ik moet zeggen dat ik toch weer bij een smart game uitkom. Ik hou gewoon ontzettend van spellen en ik vind deze zowel educatief als qua aantrekkelijkheid gewoon heel goed in elkaar zitten. Van de organisatie speelgoed van het jaar 2019 heb ik het spel smart farmer gekregen en het is echt ontzettend leuk! Kinderen moeten proberen om alle dieren per soort in een hok te krijgen aan de hand van opdrachten. Daar hebben ze 3 hekjes voor die op de goede plek gezet moeten worden. De opdrachten beginnen heel simpel, maar tegen het einde van de 60 opdrachten zijn deze echt uitdagend en moest ik er ook over nadenken hoe ik dit zou oplossen. Cas is echt gek op dit spel!

smart farmer

Ander leuk speelgoed: numberfloor, brikkon, speelkeukentjes of de leukste cadeaus voor het hele gezin.

Het leukste speelgoed van 2019 voor 6 en 7 jarigen

Dan de volgende categorie. Er zijn hier 5 genomineerden door de vakjury gezet waarbij ik absoluut een favoriet heb. Ik hou zoals gezegd ontzettend van spellen en ik vind het spel lynx er echt heel erg leuk uitzien. Dit is een zoekspel waarbij je zo snel mogelijk jouw plaatjes moet vinden op het grote speelbord. Je legt er een fiche op en als je als eerste jouw 3 afbeeldingen hebt gevonden win je. Daarna kan je natuurlijk een nieuwe ronde starten. Volgens mij is dit een spel waarbij leeftijd weinig uitmaakt, iedereen kan goed zoeken en daardoor heb je als volwassene niet per se een voordeel. Daarnaast is het gewoon aantrekkelijk vorm gegeven.

Het leukste speelgoed voor kinderen van 8 en 9 jaar

En nu iets heel anders. Ik schreef in een andere blog al waarom ik lego geweldig speelgoed vind, maar nu heeft lego iets nieuws, namelijk lego hidden sites. Hierbij bouw je nog steeds een mooi bouwwerk van lego, maar daarnaast kan je met een telefoon of tablet dit bouwwerk tot leven brengen. In de Newbury spookschool komen er dan spoken en behekste plaatsen tot leven waardoor er een verhaallijn ontstaat waarbij 2 youtubers in het stadje Newbury mysteries op moeten lossen. Een mooie combinatie van nieuwe media en old school spelen. Erg leuk bedacht!

Het leukste speelgoed van 2019 voor 10 en 11 jarigen

Geweldig, in deze categorie zitten heel eigenlijk alleen maar spellen. Dit zegt echt wel iets over hoe leuk en educatief dit is. Ik kies nu voor Escape Room The Game Jumanji Familie Editie, omdat ik denk dat dit ontzettend leuk is om samen te spelen. Daarnaast leven escape rooms absoluut heel erg en het puzzelelement is geweldig. Ik ken deze serie voor volwassenen en ik zou willen dat mijn kinderen op een leeftijd waren dat ik dit met hen kon gaan spelen!

Het leukste speelgoed voor 12 tot en met 17 jarigen

pandemic rapid responseis mijn favoriet voor het leukste speelgoed van 2019 voor deze categorie. Het orginele pandemic spel vind ik erg leuk om te spelen, juist omdat het een samenwerkingsspel is en dat ik dat een heel erg leuk concept vind om spellen mee te spelen. Je wint of verliest samen. In dit geval moet je de wereld redden van rampen, maar wel met een flinke uitdaging, namelijk de tijd. Als je niet snel genoeg bent met je missie volbrengen zal de stad waar je heen moet uitsterven.

Het leukste speelgoed in de categorie 18 plus

Dan de laatste categorie alweer, het leukste speelgoed van 2019 voor volwassenen. Ik vind het spel wingspan er ontzettend mooi uitzien. Visueel is er gewoon heel veel aandacht aan besteed om het mooi te maken. Dat is alleen al erg leuk. Daarnaast is het spelconcept niet ontzettend ingewikkeld, maar wel heel erg leuk. Je probeert in jouw land de beste leefomstandigheden te creëren voor jouw vogels. Je wilt vogelhuisjes, voedsel en eieren hebben en weer nieuwe vogelkaarten pakken. Ik hou van uitdagende spellen met niet te moeilijke regels en ik denk zeker dat dit spel hier aan voldoet.

Wat zijn jouw favorieten? Stem vooral hierop en maak zelf ook kans op mooie prijzen!

het leukste speelgoed van 2019! Met leuke tips voor #sinterklaas en #kerst! #speelgoed #speelgoedvanhetjaar #cadeaus #kinderen #bordspellen

1 reactie

  1. […] Lees ook: Het leukste speelgoed van 2019! […]

Laat een reactie achter