Vandaag ben ik jarig. Ik ben nu alweer 37. Het lijkt me leuk om terug te kijken op het afgelopen jaar. Het was alweer een bewogen jaar, een jaar waarin ons leven flink veranderde. Gelukkig ook een jaar waar ik positief op terug kan kijken ondanks een aantal tegenslagen. Hieronder een terugblik op het afgelopen jaar.

Verhuizing

Een jaar geleden heb ik mijn verjaardag niet gevierd. Dit met een hele goede reden. Twee dagen na mijn verjaardag verhuisden we namelijk naar het huis waar we nu wonen. We waren dus druk met klussen en inpakken. Die verhuizing heeft ons rust gegeven. Rust in meerdere opzichten overigens. De belangrijkste is geen achterstallig onderhoud meer wat moet gebeuren. Ook heeft het ons lagere maandlasten opgeleverd en een huis waar hij ons huidige leven en gezin past. We waren altijd mensen die graag in sfeervolle oude huizen woonden, maar met het drukke leven met jonge kinderen was dit teveel.

Nu wonen we in een grote vinexwijk en dat is zo makkelijk. Alles is ingericht op leven als een gezin en dat is in deze fase van ons leven gewoon fijn. Wie weet denken we daar ooit anders over, maar dat zien we dan wel weer. Als ik nu terugblik op deze beslissing ben ik echt heel erg blij met deze stap.

Weer aan het werk

Vorig jaar februari ging ik na jaren niet te hebben gewerkt weer aan het werk. Ik ging mijn oude werk als leerkracht doen. Aan de ene kant vond ik dat erg leuk, maar ook ontzettend zwaar. Zowel door de hoge werkdruk in het onderwijs als de situatie waarin ik terecht kwam. Een situatie die voor mij niet goed was en daarom besloot ik in mei ook verder te gaan kijken naar een andere baan. Het liefst buiten het onderwijs, maar in ieder geval een andere school.

Uiteindelijk kon ik kiezen tussen deze twee dingen en koos ik voor mijn huidige baan bij de bibliotheek. Die bevalt echt ontzettend goed. Ik vind het heel erg leuk om op deze manier met kinderboeken bezig te zijn, maar absoluut ook met educatie. Ook ontwikkel ik allerlei lessen en geef deze ook als gastdocent. Op dit moment werk ik 2 dagen per week. Het doet me op deze manier goed en ik word ook blij van mijn werk. Inmiddels weet ik ook dat ik in ieder geval tot eind 2019 hier blijf werken dus dat is ook erg fijn.

Vakantie

We gingen afgelopen jaar 2 keer op vakantie. Een weekje naar een landal park wat prima beviel, maar ook niet heel spectaculair was. Wel heel erg leuk om lekker samen weg te zijn, lekker te zwemmen en andere leuke dingen te doen met z’n vieren.

Van de zomer zijn we naar Frankrijk gereden waar we een tent hebben gehuurd. Daar kijk ik nog veel positiever op terug. Heerlijk om weer te kamperen en 2 weken weg te zijn. Veel buiten geweest, veel leuke dingen gedaan en echt er uit geweest. We hebben inmiddels besloten dat we komende zomer iets vergelijkbaars gaan doen op een andere plek. Ik heb er nu al zin in!

safaritent op camping Dun-le-Palestel

Cas werd 4 en Ruub 2

Mijn kindjes werden weer een jaartje ouder natuurlijk. Vooral voor Cas werd dat een flinke verandering, omdat hij natuurlijk naar school ging. Erg spannend en leuk en ook goed voor hem. Ik vond het ook een flinke verandering om een groot deel van de dag heen niet meer bij mij te hebben.

Ruub werd 2 en is inmiddels echt een peuter. Hij wil alles zelf doen. Hij praat steeds meer en is heerlijk ondernemend. Soms iets te ondernemend, maar goed, dat hoort er ook bij.

Gezondheid

Al sinds de zomer, misschien wel langer voelde ik me niet lekker. Veel hoofdpijn en vooral heel veel moe. Begin oktober legde ik zelf de link met diabetes, wat ik ook tijdens mijn tweede zwangerschap heb gehad. Na zelf meten bleek mijn waarde inderdaad te hoog en niet veel later kreeg ik officieel de diagnose diabetes type 2. Niet bepaald leuk, maar wel een verklaring voor mijn vage klachten.

Ik ben begonnen met medicijnen, maar vooral ben ik veel gaan veranderen in mijn eetpatroon. Ik eet veel minder koolhydraten en leef gezonder. Hierbij heb ik ook hulp van coaching en dat is heel fijn. Juist omdat ze verder kijkt als alleen voeding, maar ook wat er achter zit. Inmiddels weeg ik ook 10 kilo minder dus dat is ontzettend fijn. Wat ik overigens nog veel belangrijker vind, is dat bij de controle 2 weken geleden bleek dat mijn suikers inmiddels gedaald zijn naar waardes binnen de normaalwaardes. Echt heel erg fijn, mijn harde werk wordt beloond. Overigens voel ik me ook stukken beter dus in dat opzicht is dat ook echt winst.

Veel veranderingen

Dit jaar heeft veel veranderingen gebracht. Het jaar waarin ik weer ging werken en dat even tijd nodig had om een fijne plek te vinden. Het jaar waarin ik hard aan mijn gezondheid ben gaan werken. Ik heb het gevoel dat er inmiddels duiven op zijn plek zijn gevallen. We hebben veel meer rust terug gekregen nu alles stabieler is en dat is echt heel erg fijn. Ik ben dingen aan het opbouwen en ik hoop hiermee het komend levensjaar verder mee te gaan. Ook ben ik ongelooflijk trots op mezelf en mijn gezin met alle veranderingen en hoe we onze plek hebben gevonden. Mijn leven lijkt eindelijk wat rustiger vaarwater te krijgen en dat is heel fijn. Ik hoop dat dit zo doorzet. Volgend jaar weer een terugblik en dan hopelijk een nog positiever verhaal met fijn werk, kilo’s minder en daardoor minder last van diabetes en rust thuis.

terugblik pin

6 reacties

 1. Katrien op januari 14, 2019 om 6:29 am

  Mooie dingen meegemaakt zo te lezen! Geniet van je verjaardag !

 2. Daniëlle op januari 14, 2019 om 7:30 am

  Gefeliciteerd!

 3. Darling Doormat op januari 14, 2019 om 8:52 am

  Hartelijke gelukwensen!

 4. Bep H op januari 14, 2019 om 8:54 am

  gefeliciteerd met je verjaardag, een fijne dag gewenst

 5. schrijfselsvanmij op januari 14, 2019 om 11:10 am

  Gefeliciteerd met je verjaardag!

 6. Yvonne KT op januari 14, 2019 om 1:49 pm

  Joyeux anniversaire Avec un peu de retard. ️

Laat een reactie achter