Zoals ik al een aantal keer schreef in mijn weekoverzichten zijn we de afgelopen weken heel erg druk bezig geweest met ons huis in orde krijgen voor verkoop. We willen gaan verhuizen, maar dan wil je natuurlijk wel dat je huis snel verkocht wordt en voor zo’n goed mogelijke prijs. Van de makelaar kregen we een aantal adviezen waardoor ons huis aantrekkelijker zou worden en die hebben we geprobeerd de afgelopen weken uit te voeren.

Opruimen

Om ons huis snel verkocht te krijgen moet er als eerste heel erg veel opgeruimd worden. M en ik zijn allebei best wel rommelig. We laten snel spullen slingeren en zijn goed in dingen bewaren. Neem daar 2 kleine kinderen en hun speelgoed bij en bedenk een net te klein huis met zeker beneden weinig opbergruimte en krijg dan een indruk van hoe ons huis er uit ziet. Om een indruk te geven, dit was een kast in onze woonkamer.

[easy-image-collage id=2731]

De plank in de keuken stond overvol met allerlei flessen, muesli, havermout en dergelijke. Maar er stond ook een voorraad appelmoes die we zelden gebruikten, een fruitschaal op het aanrecht en ga zo maar door. Mijn moeder heeft dit helemaal leeg geruimd, spullen uit kastjes gehaald die je niet wekelijks gebruikt (staande mixer, citruspers, voorraad eten en drinken) en gezorgd dat alles in de kastjes past. Nu kunnen er gewoon leuke dingen op die plank staan.

M heeft de hele garage opgeruimd, uitgezocht en een hoop spullen weg gedaan. Nu is die dus ook weer begaanbaar en redelijk netjes (het blijft een garage). Verder heb ik een heleboel papieren en ordners uitgezocht zodat alle overbodige troep er uit kon en alles in het daarvoor bestemde kastje paste. De kast onder de trap is uitgemest, de zolder opgeruimd en veel spullen weg. Maar ook bijvoorbeeld een kast die vol staat met een ventilator, planten en wat speelgoed moest leeg, een deel van het speelgoed is opgeruimd. Echt zo ontzettend veel wat we hebben gedaan.

Kleine klusjes

We hadden een hele lijst met kleine klusjes om te doen. Ik noem ze hieronder even.

 • Plinten plakken.
  De bovenverdieping hebben we vorig jaar aangepakt. We hebben onze slaapkamer gesplitst en de kamers opnieuw ingericht. Echter was er op de gang nooit een plintje geplakt en ook op onze slaapkamer miste er wat.
 • Badkamerdeur laten plaatsen.
  Vorig jaar hebben we de badkamer gerenoveerd. Omdat mijn zwangerschap toen veel heftiger was als voorzien is dit nooit echt afgemaakt. Er stond dus al een jaar een douchedeur in de garage. Deze hebben we nu laten plaatsen.
 • Verlichting in de keuken maken.
  De dimmer hiervan was kapot en dus deed het licht het niet. Nu is er een nieuw lichtknopje en werkt alles weer.
 • Deurklinken vervangen of vast zetten.
  Hier waren we al mee bezig, maar de lelijke deurknoppen hebben we vervangen voor gewone deurklinken en loszittende knopjes zijn vastgezet.
 • Kitrandje in de keuken.
  Was niet mooi meer en moest vervangen worden.

Schilderwerk

Een van de dingen die we vorig jaar na de splitsing van de slaapkamer ook niet af hebben gemaakt is het schilderwerk van de kozijnen. Dit moest natuurlijk gebeuren. Verder moest onze groene schouw grijs worden en hebben we de muren met vlekken wat bijgewerkt.

Alles schoonmaken

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Maar als je hierboven al leest hoe ons huis er uit zag is dat flink veel werk. Omdat het ons teveel werd komt er deze week een schoonmaakbedrijf dat ons huis van onder tot boven schoon gaat maken. Dit scheelt zo veel tijd en stress. Natuurlijk kost het ook een hoop geld, maar in ons geval is dat het ook waard.

Tuin aantrekkelijk maken

Onze tuin is eigenlijk groter als wij aankunnen met onze tijd en beperkte kennis van tuinieren. Daardoor is die ook wat rommelig en ongezellig. Dit moet beter. We hebben een aantal rare borders dicht gemaakt waar eigenlijk niks anders als onkruid groeide. Verder hebben we overal planten en bloemen neer gezet waar kale plekken waren en heel de tuin opgeruimd en schoongemaakt met een hoge drukspuit. Ik plaats hier twee foto’s van een deel van de tuin. Ik heb er meer, maar die komen in de pimp je tuin blog van de mama challenge 2017.

[easy-image-collage id=2734]

Zolder inrichten

Op onze zolderkamer stonden een aantal dozen en een matras op de grond wat dienst deed als logeerbed. Dit matras ligt nu op een bed, de dozen zijn deels weg en deels netjes in de hoek. Een klein tafeltje, leuk lampje en een plant maken de kamer net iets gezelliger als hij was. Het is nog steeds geen volledig ingerichte kamer, maar hij ziet er wel veel aantrekkelijker uit als het was.

Is ons huis snel verkocht zo?

Tja, dat weten we natuurlijk niet. Wel is een feit dat ons huis een stuk aantrekkelijker er uit ziet als voordat we begonnen met deze lijst met klussen. We hebben een hoop rust gecreëerd in huis en de tuin is stukken gezelliger. We zetten het huis pas in de verkoop na de zomervakantie. De foto’s van het eindresultaat laten nog even op zich wachten, maar ik zal zodra deze er zijn er wel een paar posten voor een indruk. Ik hoop zo dat ons huis snel verkocht is binnenkort.

Hebben jullie wel eens een huis verkocht? Wat heb je allemaal gedaan voor de verkoop? 

25 reacties

 1. Marije op juli 30, 2017 om 6:11 am

  Succes met de verkoop! Wij wilden ook nog van alles doen aan ons huis, maar voordat we daar aan toe kwamen hadden we het via via al verkocht. Heel bizar was dat! Er is geen makelaar aan te pas gekomen en het scheelde heel veel kluswerk wat de nieuwe bewoners nu gaan doen haha.

  • Maaike op juli 30, 2017 om 1:36 pm

   Dat is wel heel erg fijn! Scheelt een hoop gedoe!

 2. Nicole Orriëns op juli 30, 2017 om 6:21 am

  Volgens mij ben je heel goed bezig Maaike. Ik was ook altijd heel druk om het huis te ontrommelen als er kijkers kwamen. Er zijn ook boeken in de bibliotheek over hoe je je huis verkoopklaar kunt maken. En er zijn zelfs mensen die je kunt inhuren die je huis ‘stagen’ voor kijkers.

  Maar hopelijk is dit al genoeg en ben je het snel kwijt!

 3. Sofie op juli 30, 2017 om 10:30 am

  Wij hebben ons huis nog nooit verkocht, want wij wonen hier prima. Ik denk dat jullie al heel goed bezig zijn!

 4. Jody op juli 30, 2017 om 6:05 pm

  Ik heb nog nooit een huis verkocht of gekocht, maar als ik op funda kijk en het huis en de tuin zijn een bende denk ik snel dat het huis ook niet goed onderhouden is. En dan ga je ook niet zo snel kijken of kopen. Goed gedaan dus!

 5. Tessa op juli 30, 2017 om 5:38 pm

  Dat klinkt als een heleboel werk, hopelijk is je huis snel verkocht!

 6. Jessica op juli 30, 2017 om 6:16 pm

  Hoe netter en beter afgewerkt je huis is, hoe sneller je het kwijt bent volgens mij. Wij gelukkig nog nooit hoeven doen.

 7. Fleur op juli 31, 2017 om 6:04 am

  Ik geloof dat iedereen pas plinten gaat plakken, als ze gaan verhuizen, Hahaha. Wij hadden een styliste om advies gevraagd voor de inrichting. Ze kan net iets objectiever kijken naar je huis en je spullen dan jezelf.

 8. Sandra op juli 31, 2017 om 6:44 am

  Hahaha, eigenlijk is je huis nu fijner, maar dan ga je hem verkopen. Het zou bij mij precies zo gaan. Gelukkig wil ik geen koopwoning… 😉

  • Maaike op juli 31, 2017 om 7:38 am

   Het heeft toch wel voordelen, zeker als je niet in aanmerking komt voor sociale huurwoningen hoor. 😉 Maar inderdaad, eigenlijk stom dat we dit nu pas doen.

 9. Cassandra Pater-Bosman op juli 31, 2017 om 6:52 am

  Wij hebben nog niet eerder een huis verkocht, alleen gekocht en daar wonen we nog steeds. En ons oude appartement weer opgeleverd aan de woningbouw toen. Hoop dat jullie snel verkopen!

 10. Bianca op juli 31, 2017 om 7:45 am

  Dat zijn zeker belangrijke punten, hopelijk is jullie woning snel verkocht!

 11. Chantal op juli 31, 2017 om 7:52 am

  O ja best wel een werkje inderdaad. Wij hebben nog nooit een huis verkocht, we hebben ruim 3 jaar geleden ons huidige huis gekocht. Hier gaan wij echt nog niet weg.

 12. Jamey op juli 31, 2017 om 11:27 am

  Wij zijn ook druk bezig met het verkopen van het huis van mijn schoonmoeder. Wat een werk!

 13. Tania op juli 31, 2017 om 4:16 pm

  Hopelijk krijgen jullie je huis snel verkocht. Wij wonen 2 jaar in ons eerste huis samen en denken er niet aan om het te verkopen

 14. Marieke op juli 31, 2017 om 8:55 pm

  Succes met de verkoop! Hoe opgeruimder hoe meer mensen hun eigen spullen erin zullen zien staan…. maar klinkt als een flinke en pittige klus! Succes! Hopelijk wordt het huis snel verkocht!

 15. Liset op augustus 1, 2017 om 9:19 am

  Fijn dat je het allemaal wat rustiger in huis hebt kunnen krijgen. Ik denk dat dat inderdaad aantrekkelijker is voor potentiële kopers.

 16. Nathalie - Volgmama op augustus 1, 2017 om 10:07 pm

  Daar moet je dus best nog aardig wat aan doen. Wij hebben pas geleden voor het eerst een huis gekocht en hopen het niet in de komende jaren te moeten verkopen.

 17. Natalie op augustus 2, 2017 om 5:45 pm

  Ordelijkheid en netheid is zoooo belangrijk! Ik vind niets smeriger dan een slecht onderhouden huis! Een proper huis maakt meteen een goeie eerste indruk en denk dat dat heel belangrijk is voor toekomstige kopers!

 18. Marijke op augustus 2, 2017 om 8:01 pm

  Succes met de verkoop! Wij zouden ook heel veel weg moeten halen wat betreft spullen. Ach dan is het maar vast ingepakt, ja toch. Maar ik wil niet weg hier 🙂

 19. Fleur | MizFlurry op augustus 2, 2017 om 8:11 pm

  Pff wat een werk, jullie zijn goed bezig! Handig dat je het schoonmaken laat doen. Ik hoop dat jullie het huis snel verkopen.

 20. MamaPlaneet op augustus 3, 2017 om 7:41 am

  Een aantal jaar geleden verkochten wij ons huis binnen 3 weken. Midden in de economische crisis! Zoals je weet is het weer zover. Ons huis staat te koop. Ik kom er nog op terug dus.

 21. […] Lees ook: Hoe krijgen we ons huis snel verkocht? […]

 22. We zijn verhuisd! | Maaike schrijft op op maart 23, 2019 om 3:23 pm

  […] drukte nog niet eerder de tijd gehad om een blog hierover te schrijven. Maar nu wel! We hadden ons huis natuurlijk snel verkocht en iets nieuws gekocht, maar nu het verhuizen. Lees je mee hoe de afgelopen weken er hier uit […]

Laat een reactie achter