Zoals het er nu uitziet is de kans groot dat we in december de feestdagen niet samen kunnen zijn met je vrienden en familie zoals we dat normaal doen. Door corona is de kans heel erg groot dat er geen of maar heel beperkt afspraken gemaakt kunnen worden. Daarnaast zal de anderhalve meter samenleving echt nog wel van toepassing zijn. Het is niet anders, maar ik vroeg me daarom af hoe ik kan zorgen dat ik toch het idee heb dat ik contact heb met mijn vrienden en familie.

Online Sinterklaas

Op het moment dat je met mensen buiten je gezin Sint wil vieren zou ik er voor kiezen om online lootjes te trekken. Een paar dagen voor Sint stuurt iedereen een cadeau met gedicht en/of surprise naar degene die je hebt getrokken en op 5 december pak je samen uit met een videoverbinding zodat je zelf kan doen. Natuurlijk zorgt iedereen voor warme chocolademelk, kruidnoten en marsepein (of iets anders lekkers).

Als kinderen nog geloven kan je ook uitleggen dat Sint dit jaar gebruik maakt van de post, omdat hij door corona niet langs kan komen. Oma en opa vinden het dan vast leuk om alsnog mee te doen op afstand.

Kerstmis

Voor mij is kerstmis het feest waarbij ik een deel van mijn familie zie. Dit jaar zal dit niet zo zijn. Ook dan kan je zorgen voor leuke dingen met je gezin. Ga gewoon lekker uitbreid brunchen, kijk die kerstfilm, maak een lange wandeling en speel leuke bordspellen. Wij zullen dit jaar er voor kiezen om geen familie te zien en dat betekent dus dat we geen oma’s, opa’s, ooms en tantes zullen zien. Daarom ga ik dit jaar wel weer kerstkaarten sturen. Ik deed dit al een aantal jaar niet meer, maar ik vind het nu wel heel leuk om toch iets van me te laten horen.

Kerstkaart ijsbeer kaartje2go

Bij kaartje2go kan je kiezen uit ontzettend veel kerstkaarten en deze kan je ook nog eens helemaal personaliseren. Als je het leuk vind om een leuke foto van de kinderen, de kat of iets anders toe te voegen kan dat. Ik heb gekozen voor een standaard kerstkaart waarbij ik alleen een korte tekst heb toegevoegd. De ijsberen waren zo schattig en juist een wat minder standaard kaart met bomen, kerstmannen of iets dergelijks vond ik leuk. Online bestellen vond ik wel spannend, maar doordat ik eerst een (perfecte) proefdruk kreeg was dat prima te doen. Daarnaast krijg je gratis rode of witte enveloppen erbij, goud had trouwens ook gekund en superleuke sluitzegels! Echt heel fijn en makkelijk. Wat ik trouwens erg fijn vond was een stapeltje papier wat ik met de proefdruk meegestuurd kreeg, daardoor zag ik wat ik echt mooi vond. Juist gerecycled papier vind ik soms wel spannend qua kleur en dat was het zo helemaal niet meer.  Ik heb dus nu een stapeltje kerstkaarten  liggen om naar de belangrijkste mensen die we moeten missen te sturen. Misschien voor sommigen nog een cadeautje erbij. Je laat dan in ieder geval weten dat je aan elkaar denkt.

kerstkaart binnenkant winter ijsbeer

Online spelletjesavond

Oud en nieuw is voor ons meestal een feest met vrienden, veel spellen, gezelligheid en kinderen die lekker rondrennen. Heel gezellig, maar absoluut niet coronaproof. Ik denk dat we dit jaar een online spel gaan spelen met vrienden. Via boardgamearena kan je online met vrienden spelen en samen een deel van de spellen spelen die je ook aan tafel speelt. Een andere leuke optie is om te zorgen voor en online pubquiz of iets dergelijks. Dit kan ook prima op afstand gespeeld worden en dan zit je niet alleen de oudejaarsconference te kijken. Ook leuk, maar iets van contact is juist in deze tijd zo nodig.

Naast de suggesties hierboven gericht op buiten je gezin is het natuurlijk juist nu extra belangrijk om je te richten op je gezin. Dit jaar heb je vermoedelijk meer tijd dan ooit samen thuis doorgebracht. Sluit het dan vooral ook zo mooi mogelijk af samen met kerstmis.

Wat doe jij dit jaar met de feestdagen?

Hoe hou je tijdens de #feestdagen contact met je naasten? #kerst #kerstmis #oudjaar #oudennieuw #sinterklaas #afstand #corona

*samenwerking*

Laat een reactie achter