Iedereen die mij kent weet dat het huishouden doen niet mijn sterkste kant is (ahum, understatement…) Helaas, want een netjes en opgeruimd huis vind ik wel fijn. Ik probeer daardoor op allerlei manieren iets hier aan te doen, maar mijn voornaamste probleem blijft energiegebrek. Oh en teveel spullen vrees ik. Maar ik ben ook gewoon chaotisch, M ook helaas dus het is hier vaak veel rommeliger als we willen. Zou een huishoudplanner ons kunnen helpen?

Huishouden plannen

omslag huishoudplanner

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Helga. Zij heeft op haar blog allerlei tips voor het doen van je huishouden, zowel qua organisatie als duurzame schoonmaakmiddelen. Ook tips voor feestjes, verschillende recepten en dat soort dingen bespreekt ze. Nu heeft ze ook een huishoudplanner van firma huishouden gemaakt, nieuw voor 2019. Hij is gebaseerd op de eerdere printables, maar nu alles overzichtelijk bij elkaar. Toen Helga bloggers zocht om deze huishoudplanner te reviewen voelde ik me aangesproken. Zou dit me kunnen helpen?

Opbouw van de huishoudplanner

De buitenkant van de planner is van plastic met een mooi grafische voorkant. Het is een boekje met een ringband zodat je de planner goed plat kan leggen en alles goed kan overzien.

boodschappenlijst en inleiding

De huishoudplanner begint met een pagina waarop je je contactgegevens kan invullen. Daarna vind je meteen een handige basis boodschappenlijst die je kan gebruiken om te checken of je alles in huis hebt. Ik zou hem best kunnen gebruiken als boodschappenlijstje, maar dan moet ik hem wel kopieren. Er zit er maar een in.

De volgende pagina is een door Helga geschreven inleiding over de achtergrond van de huishoudplanner, maar vooral hoe je hem kan gebruiken. Dit is eigenlijk heel goed aan te passen aan je eigen situatie. Helga heeft geprobeerd niet teveel in te vullen, maar vooral ook gezorgd dat je overal aan denkt om in te plannen. Na deze pagina’s volgen een jaarkalender, bladzijde met feestdagen en een verjaardagskalender.

Tips en quotes

De agenda heeft per maand een bladzijde met verschillende tips en een pagina met een mooie quote. Ik vond op de tippagina lekkere recepten, tips om duurzaam je huishouden te doen, hoe je je afzuigkap goed schoonmaakt en nog veel meer.

tips en quotes huishoudplanner

De pagina erna heeft de huishoudplanner iedere keer een overzicht met wat er deze week centraal staat (bijvoorbeeld de ramen zemen of de matrassen keren), extra activiteiten zoals de frituurpan schoonmaken of de lichtknopjes schoonmaken. Ook zit er een KO in waarin elke keer een ruimte in huis genoemd wordt. Ik heb de halve site van firma huishouden afgezocht wat die KO nou betekende. Het is vast heel duidelijk als je al werkte met de printbare huishoudplanner van Helga, maar voor mij nog niet. Het betekent dus kwartiertje opruimen. Ok, duidelijk en nuttig. Verder bevat deze pagina een overzicht van de dagelijkse routines en dagtaken voor iedere werkdag. Zelf kan je dan nog onder verjaardagen, goals, belangrijk, bellen en notities extra dingen invullen. De pagina er na is een simpel maandoverzicht waarin je dat soort dingen ook kan invullen.

deze maand huishoudplanner

Als laatste kom je bij de daadwerkelijke planner. Over 2 pagina’s zijn de dagen van de week verdeeld met een agendadeel, bolletjes waarop je het huishouden van de dag kan invullen en afvinken, een dagmenu en dingen die je niet mag vergeten. Aan de rechterkant kan je je boodschappen nog bijhouden en is er een heel erg klein vakje voor notities. Fijn vind ik dat de weeknummers bij iedere week genoemd staan.

binnenkant huishoudplanner

Lees ook over thuis gezellig maken deze blog.

Wat vind ik van deze huishoudplanner?

Ik vind deze huishoudplanner heel erg uitgebreid. Je krijgt ontzettend veel tips en een uitgebreid overzicht van wat er allemaal moet gebeuren. Het voelt wel enigszins overweldigend als je hem zo ziet. Maar aan de andere kant geeft het ook overzicht en kan ik zelf plannen wat ik nodig vindt. Ik vind de vakjes voor die je kan invullen in deze agenda wat klein, maar aan de andere kant zijn het er zo veel dat je makkelijk meer vakjes kan gebruiken. Wat ik heel fijn vind is het overzicht in routines en wekelijkse activiteiten. Ik wil stapsgewijs deze gaan integreren in mijn huishouden in plaats van maar wat doen. Ik hoop dat dit me meer houvast gaat geven in het plannen van mijn huishouden en dat ons huis eindelijk netter gaat worden…..

De huishoudplanner firma huishouden bestel je voor €34,95.

huishoudplanner pin

De huishoudplanner heb ik gekregen.

2 reacties

  1. […] hebben we een fijne kinderopvang en M die sinds september een halve dag per week minder werkt. Het huishouden heeft nog wel wat verbetering nodig, maar de basis loopt al best […]

  2. […] zo ongeveer de enige manier om het huis toonbaar te houden helaas. Beter zou natuurlijk zijn als ik de huishoudplanner strakker zou gebruiken en ik dit niet meer nodig […]

Laat een reactie achter