Iedereen kreeg in de afgelopen anderhalf jaar te maken met corona. Door maatregelen, door zelf ziek te worden of iemand in je omgeving die ziek werd. Op instagram en in mijn facebookgroep voor moeders met een chronische ziekte heb ik er wel wat over gedeeld, maar ook ik kreeg corona. Ik kreeg zelfs long covid. Hierdoor ben ik online een tijd heel stil geweest. Teveel andere dingen aan mijn hoofd, maar nu is het tijd om mijn verhaal ook op mijn blog te delen.

Wij moeten echt geen corona krijgen!

Dit zei ik deze zomer in de speeltuin tegen een moeder van een vriendinnetje van mijn zoons. We wisten vanaf het begin af aan dat als mijn man of ik corona kregen dat een flink risico was. We hebben beiden een aantal chronische ziektes en dit maakt het niet makkelijker. In het voorjaar van 2020 zagen we ook vrijwel niemand binnen. We vroegen weinig hulp en isoleerden ons zo veel mogelijk. Dat ging goed, maar met het thuisonderwijs was het ook zwaar.

Ondanks de risico’s besloten we met wat twijfel dat onze kinderen naar school en toen nog kinderdagverblijf mochten. We vonden het niet goed voor hen om ze thuis te houden en durfden deze gok aan. Dit ging ook goed. In de zomer hadden we een fijne vakantie in een alleenstaand vakantiehuis en we ondernamen wat dingen met vrienden, wel nog steeds zo veel mogelijk buiten.

Naar school

Begin oktober werd Ruub 4 jaar en had ik dus ineens 2 schoolgaande kinderen. Het duurde alleen in eerste instantie maar kort. Twee weken na Ruub’s verjaardag was het herfstvakantie. Mijn man had die week veel buikklachten en de kinderen waren verkouden. In die tijd testte je de kinderen op basis daarvan nog niet.

Op vrijdag 23 oktober was ik niet fit. Ik voelde me brak en vermoeid. Toen ik een rondje buiten liep merkte ik dat ik wat verkouden werd, maar vooral dat bij inademen ik wat druk voelde op mijn borst. Dit was een gevoel wat ik totaal niet herkende. Een raar gevoel, wat niet bij een normale verkoudheid hoorde. Daarom besloot ik die dag direct een test te doen en die werd die middag afgenomen.

De testuitslag

De volgende dag was ik nog steeds totaal niet fit. Ik probeerde wat dingen met de kinderen te doen, maar ik had hoe dan ook een flink griepje te pakken. In de middag ging ik een paar uurtjes in bed liggen. Even slapen zou vast helpen. Ik weet nog heel erg goed dat toen ik wakker werd, om een uur of 4 ’s middags, ik besloot even op de website van coronatest te kijken. Ik wist dat de emails met de uitslag regelmatig later waren als dat de uitslag daadwerkelijk online stond. Ook bij mij was dit het geval, maar ik had sowieso geen email gekregen.

positieve coronatest uitslag van de ggd

Uw PCR test is positief. Dit betekent dat u corona hebt.

Oh shit…En nu?

Ik wist het echt even niet meer. Ik kon niet nu een knuffel gaan halen, gaan overleggen met mijn man en een plan maken. Ik moest me gaan isoleren.

Daarom besloot ik mijn man als eerste maar een appje te sturen. “Lief, mijn test is positief.” Na wat discussie ben ik toen met mondkapje naar beneden gegaan om de kinderen te vertellen dat ik naar zolder ging omdat ik corona had en niet bij hen mocht komen.

Op zolder

Toen ik die zaterdagmiddag naar zolder ging, hoopte ik, hoe moeilijk het ook ging zijn, dat ik daar een week zou zitten. Hopelijk zou ik mijn gezin nog niet besmet hebben en was ik na een week van de klachten af. Ik wilde echt niet dat mijn man ook ziek zou worden. Op zolder was saai, stil en eenzaam, maar ik vond het moeilijkste dat ik eigenlijk beneden nodig was en er gewoon niet kon zijn. Ik had geen keus, we moesten dit zo doen om de kleine kans dat alleen ik besmet was zo groot mogelijk te houden.

Zondag is mijn man gaan testen met de kinderen. Beiden waren verkouden geweest. Mijn man is normaal al benauwd en corona herkennen is bij hem lastig. Dat bleek dinsdagochtend ook, hij had al corona en achteraf gezien al langer iets veranderde klachten dus eerder dan ik besmet. Ook mijn oudste zoon testte positief.

Ik mocht dus naar beneden, helaas. Het was fijn om elkaar te knuffelen, weer in mijn eigen bed te slapen en de zorg samen te doen. De eerste dagen lukte dat ook best goed, isolatie was naar, het was niet makkelijk, beiden ziek en 2 kerngezonde (ondanks corona bij Cas) kinderen, maar het ging.

Het ging goed, tot het weekend….

Laat een reactie achter