JIJ BENT BELANGRIJK!

Jij bent Belangrijk! is een 6-weekse training waarin je leert goed voor jezelf te zorgen. Dit gaat veel verder als uitgebreid in bad gaan of een boek lezen op de bank. We gaan het juist ook hebben over je interne criticus en jezelf de moeite waard vinden om goed voor jezelf te zorgen.

Herken je dit?

Zoveel mensen zeggen wel dat ze zichzelf belangrijk vinden, maar ze handelen er niet naar. Ze leven niet het leven dat bij hen past, maar doen wat hen overkomt of wat anderen van hen willen. Klinkt bekend, of niet soms?

     Na deze training weet jij ...

  • wat voor jou ECHT belangrijk is;
  • hoe je beter voor jezelf zorgt;
  • hoe je jezelf op nummer 1 zet zonder je omgeving te vergeten;
  • dat nee ook een antwoord is;
  • hoe jij meer gaat luisteren naar je interne cheerleader in plaats van je interne criticus;
  • hoe jij minder piekert;
  • hoe jij je eigenwaarde omhoog haalt en niet meer streeft naar perfectie.

Zorgen voor jezelf is in alle gevallen belangrijk, juist als je chronisch ziek bent! Als je goed voor jezelf zorgt voel je je veel beter en kan je veel meer aan. Je bent hierdoor een betere moeder, maar vooral JIJ voelt je veel beter!

Prijs is incl. btw

PROGRAMMA

In deze training stel ik je een grote toolbox ter beschikking die je kunt gebruiken om beter voor jezelf te zorgen. Je zult leren hoe je die kunt toepassen in jouw leven. Een flinke klus, want er komen veel onderwerpen aan bod, maar zeker de moeite waard

De training wordt online gegeven met behulp van diverse video's, teksten en opdrachten. Deze kan je zelfstandig doorlopen. Voor vragen ben ik natuurlijk altijd beschikbaar, en als je meer hulp wilt, kunnen we een online coachingsgesprek via video of WhatsApp inplannen.

Na deze 6 weken beschik je over veel kennis over jezelf en over hoe je hersenen werken. Je hebt een berg tools die je kunt inzetten om jezelf echt belangrijk te vinden.

Jijzelf kan ervoor zorgen dat JIJ op nummer 1 staat!

Week 1: Wat is belangrijk voor jou?

Week 1 wordt de dag waarop jij gaat bepalen wat voor jou ECHT belangrijk is. Is dat je werk, je gezin of iets heel anders. Welke prioriteiten geef jij aan je leven? Maar ook gaan we aan de slag met zorgen voor jezelf, selfcare en keuzes hierin maken. Hoe richt jij je leven in zodat je voldoende aan jezelf toekomt.

Week 2: Jouw omgeving

De tweede week staat jouw omgeving, of eigenlijk hoe ga jij om met jouw omgeving centraal. We gaan het hebben over verwachtingen van anderen en jouw verwachtingen van hen. Hoe ga je om met mensen die jouw keuzes niet snappen? Hoe ga je om met mensen die verwachtingen van jou hebben die jij niet waar wilt maken? Maar ook, hoe zeg je nee tegen dingen die je niet wil.

Week 3: Interne criticus vs. cheerleader

Vaak ben je zelf je grootste criticus. Hoe vaak denk je niet dat je zo stom bent dat je dit niet kan? Als je continu jezelf naar beneden haalt maak je het haast onmogelijk om jezelf echt belangrijk te vinden. In week 3 gaan we dus aan de slag met die interne criticus en stimuleren dat jij je interne cheerleader meer naar boven haalt.

Week 4: Jouw gedachten

Na de interne criticus en cheerleader gaan we ook aan de slag met jouw gedachten. Om de mindset te hebben waarin je jezelf echt belangrijk vindt is piekeren een grote valkuil. Hoe ga je hiermee om? Je leert je gedachten ombuigen, hoe je piekeren kan stoppen en je bewust worden van vluchtgedrag.

Week 5: Eigenwaarde

Om jezelf belangrijk te vinden en je eigen keuzes te durven maken is je eigenwaarde heel belangrijk. Zelfvertrouwen en eigenwaarde staan deze week dus centraal. Moet jij perfect zijn van jezelf? Durf jij te vertrouwen op je eigen vaardigheden? En hoe staat het met je waardigheid? We gaan het hebben over het imposter syndroom, jezelf kwetsbaar opstellen en imperfect zijn.

Week 6: Jouw dromen en toekomst

Met alle kennis die je in huis hebt gaan we deze week jouw nieuwe dromen formuleren. Wat zijn realistische dromen? Hoe zie jij je toekomst? Maar ook gaan we na wat jij nodig hebt om je dromen te bereiken. Daarmee kan je er ook voor zorgen dat jouw leven weer leuk is, ondanks ziek zijn of beperkingen!

VRAGEN?

Weet je niet zeker of de training Jij bent Belangrijk! bij jou past, neem dan vooral contact met me op. Dan kijken we samen wat goed voor jou is. Het kan goed zijn dat ik je adviseer om naast een training ook te kiezen voor individuele coaching.