Morgen is het kerst. De eerste kerst van Zoon en de eerste kerst als gezin.

Meestal ben ik helemaal niet zo sentimenteel, maar toch vind ik het bijzonder. Dit is wel waar ik ooit al van droomde. Een gezin, samen feestdagen vieren, samen tradities opbouwen en vooral een leven met een kind.

Toen ik M 10 jaar geleden leerde kennen waren kinderen absoluut nog niet aan de orde. We waren nog jong en bezig met andere dingen. We wisten wel dat we ooit heel graag kinderen wilden. Beiden hebben nog een studie gedaan. Ik was volgens planning een jaar eerder klaar (werd iets meer door de omstandigheden van toen) en ik herinner me goed het gesprek wat we op een Normandisch klif voor de tent hadden.

Ik gaf aan dat ik liever gisteren als vandaag stopte met de pil, maar de omstandigheden waren nog niet helemaal naar ons zin. We spraken af dat zodra M zijn diploma in handen had ik zou stoppen met de pil.

Morgen exact 5 jaar geleden (een half jaar na dit gesprek) ontdekte ik een knobbel in mijn nek. Dit bleek kanker. Een kinderwens stond op losse schroeven. In de eerste plaats was natuurlijk beter worden het belangrijkste, maar mijn grootste angst naast het niet overleven was onvruchtbaarheid.

Gelukkig bleek dat ik chemokuren zou krijgen waar maar een klein deel onvruchtbaar van werd. Nog veel fijner was dat ik daar niet bij hoorde.

Na een revalidatieperiode werd onze kinderwens weer actueler en na een tijdje twijfelen gingen we er voor. De twijfel was ontstaan door de restverschijnselen die ik nog steeds heb. Weer een periode later bleek ik zwanger.

En nu…is Zoon alweer 8 1/2 maand oud en schrijf ik dit terwijl hij boven ligt te slapen. Mijn geweldige jongetje. Ik ben zo gelukkig dat ik mijn toekomstwens nu ook daadwerkelijk heb. Ons eigen gezin.

2 reacties

  1. […] er om heen, maar ik vind heel veel dingen wel erg leuk aan kerst. Ooit schreef ik een blog kerstmijmeringen, nu een blog 25 dingen die ik leuk vind aan […]

  2. […] rest van mijn leven. Niet alleen maar negatief, maar het meeste wel. Als je terug hebt gelezen naar deze of deze blog heb je al gelezen dat ik kanker heb gehad en iets over dat nog steeds mijn leven […]

Laat een reactie achter