Als jullie mijn Instagram hebben gevolgd hebben jullie het vast wel mee gekregen. De afgelopen 7 weken hebben we verbouwd. Ik heb hier ook een paar updates over geschreven, hoewel tijdens de periode van verbouwen niet. Deze week wordt de keuken geplaatst en komen de meubels en dozen terug uit de opslag en hebben we dus een hoop uit te pakken en in te richten. Weinig tijd voor kerstversiering dus. Dit jaar wordt het een kerstsfeer zonder kerstboom in huis voor ons!

Een kerstboom tussen de verhuisdozen?

Toen wij in gesprek waren over of we dit jaar een kerstboom wilden of andere kerstdecoratie merkten we beiden op dat de periode dat we zonder dozen met kerstboom zouden zitten wel erg kort werd. En om nou een kerstboom tussen de verhuisdozen te zetten vonden we beiden wat kansloos. Daarom hebben we een andere keus gemaakt. We gaan zorgen voor een mooi kerstuk (of 2!) en verder houden we het lekker basic. We steken onze energie liever in mooi inrichten van ons huis op langere termijn.

kerststuk koper

Een raamtekening, wat een simpele manier voor meer kerstsfeer!

Ik zat daarna te denken op welke manier ik het huis net iets meer in kerstsfeer kon brengen toen ik terug moest denken aan de versiering voor Cas verjaardag. Daarbij had ik onder andere een raamtekening gemaakt en dat zag er erg leuk uit. De stift had ik nog, dus dat was stap één. Ik ben echter geen geweldige tekenaar of handletteraar. Dus ging ik toch weer kijken bij de oorspronkelijke website van Anke, raamtekening.nl en vond daar ook mooie ontwerpen voor kerst. Vooral de ijsbeer in stolp vond ik geweldig. Extra leuk dat deze in januari ook nog leuk en passend is!

raamtekening ijsbeer

Kerstversiering op het raam

Toen ik eenmaal de vellen geprint had was het een kwestie de 4 velen netjes op elkaar plakken en deze op het raam plakken aan de buitenkant. Daarna kan je de lijnen voorzichtig overtrekken. Wel opletten met dubbel glas overigens, maar ik vind het goed te doen. Het ziet er meteen gezellig uit en neemt ook nog eens geen plek in.

Ik overweeg trouwens om nog wat kleine kerstballen of andere leuke dingen te tekenen, maar dat is voor later zorg. Eerst de rest van ons huis op orde. Wat ik trouwens opvallend vind is het mooie effect in het donker. Het is lastig te fotograferen, maar dat wit steekt wel heel mooi af tegen de donkere lucht.

Als je dit trouwens zelf wilt doen kan je raamtekening krijtstiften kopen, maar ook bol.com verkoopt ze.

raamtekening ijsbeer in stolp

Andere ideeën voor kerstsfeer zonder kerstboom

Naast de raamtekening en een mooi kerststuk op tafel is er natuurlijk meer kerstversiering mogelijk zonder meteen een kerstboom neer te zetten. Je kan bijvoorbeeld denken aan:

  • kerstlampjes langs de kast of raam hangen.
  • Een kerststal neerzetten
  • Overal kaarsen aansteken
  • Kerststerren neerzetten
  • Een mooi kerstkrans op de de deur hangen.

Wat heb jij dit jaar voor kerstversiering? Heb je er ook wel eens voor gekozen geen kerstboom te nemen?

#kerstsfeer zonder #kerstboom in huis. #kerstversiering #raamtekening #kerstmis #huishouden #decoratie

Dit bericht is een samenwerking.