Een paar weken geleden is papa met Cas naar de bibliotheek geweest en heeft het grote boek van Elmer meegenomen. Groot succes bij Cas en ook bij ons. Leuke verhalen met een boodschap. De moeite waard dus om een blog aan te wijden.

Titel: Het grote boek van Elmer

Schrijver& Illustraties: David Mckee

Uitgeverij: Van Goor

Geschikt voor: Volgens de omschrijving is het boek 4+, maar C van 3 jaar en 2 maanden vind het ook al erg leuk!

 Verhaal Elmer

In dit boek staan een 5 verhalen van Elmer: ‘Elmer’, ‘Elmer en Vlinder’, ‘Elmer en het kwijtgeraakte Beertje’, ‘Elmer en Slang’ en ‘Elmer en Roosje’. Het eerste verhaal is eigenlijk het begin verhaal. Elmer is een olifant die anders is als de andere olifanten. Hij namelijk niet grijs, maar heeft allerlei kleuren. Het is een olifant die iedereen aan het lachen maakt met zijn grapjes, maar ook de grapjes over hem. Hij wil op een dag niet meer anders zijn en smeert zich in met grijze bessensap. Hij dan een gewone grijze olifant. Maar als hij weer tussen de andere olifanten staat is het stil, serieus en saai. Dan roept hij heel hard: `Boe!` Dan pas herkennen de olifanten hem. Ze vinden het een goede grap. Als het begint te regenen krijgt hij zijn kleuren weer terug. De olifanten vonden dit zo´n leuke grap dat die dag de olifanten zich ieder jaar vermommen. De grijze olifanten worden gekleurd en Elmer wordt een grijze olifant.

Waarom Elmer voorlezen?

Ik zou Elmer voorlezen, omdat dit boek ontzettend leuke en mooie tekeningen heeft die erg aansprekend zijn, al voor een peuter. Dit boek bevat heel mooi en grafisch getekende prenten. Maar ik zou hem zeker voorlezen vanwege de mooie meerdere lagen in het verhaal. Mijn peuter vindt Elmer vooral grappig omdat hij anders is als de andere olifanten, maar de thema’s in het boek kan je ook goed gebruiken om te praten bij kinderen. Praten over elkaar helpen, anders zijn, knuffels, bang zijn en weglopen is heel belangrijk voor kleuters. Maar het verhaal dan ophangen aan een herkenbaar boek maakt zo’n gesprek makkelijker en herkenbaarder. Daarnaast zitten er ook leuke en kleine grapjes in het boek die het voorlezen nog leuker maken!

Het grote boek van Elmer koop je onder andere bij bol.com

Andere leuke boeken:

10 reacties

 1. Fleur op juni 15, 2017 om 8:11 am

  Wij hebben hem ook zeker 10x geleend bij de bieb de meiden vonden de verhalen en de tekeningen ook erg leuk

 2. Lonneke op juni 15, 2017 om 8:48 am

  Ik kende dit boek niet maar humor vind ik altijd wel leuk in kinderboeken ook ik let op de plaatjes en de boodschap die in een boek na voren komt.

 3. Jolanda op juni 15, 2017 om 9:35 am

  Leuk! Ik de K dat de tekeningen m’n dochter het meest aanspreken.

 4. layla op juni 15, 2017 om 6:01 pm

  Ik ken dit boek. die is al zo oud! Nog van mijn tijd toen ik klein was.

 5. Bianca op juni 15, 2017 om 8:31 pm

  Dit boek kende ik nog niet, maar mijn dochter is hier zelf inmiddels ook te oud voor x

 6. Favoriete kinderboeken tag | Maaike schrijft op op september 22, 2018 om 6:01 am

  […] Lees ook: Elmer […]

 7. […] Lees ook mijn reviews over : De vos in het bos of Elmer. […]

 8. Kinderboeken: Gonnie | Maaike schrijft op op juli 25, 2019 om 3:40 pm

  […] Elmer […]

 9. […] aanraders: ElmerGonnieDenk niet aan roze […]

 10. 7 redenen waarom voorlezen belangrijk is | Moe-dig! op januari 22, 2020 om 10:29 am

  […] Elmer […]

Laat een reactie achter