Voor zuid en noord Nederland is de vakantie al begonnen. In onze regio moeten we nog 2 dagen, maar toch. Vast vooruit kijken naar leuke campings voor de zomervakantie is zo fijn. Daarom deze blog met mijn favoriete kleine campings in Frankrijk.

Wat voor campings vinden we leuk?

Ik kampeer letterlijk al mijn hele leven en het meeste in Frankrijk. Op de een of andere manier blijft dat land toch trekken met heerlijke campings, goed eten en vooral ook niet te ver weg van Nederland. Ook is Frankrijk ontzettend gevarieerd. We zoeken kleinere campings met weinig animatie, maar wel voldoende speelmogelijkheden voor de kinderen. Campings met veel natuur, rust en ruimte spreken ons aan. Op basis daarvan heb ik onderstaande lijst gemaakt met favoriete kleine campings in Frankrijk. Een deel heb ik al bezocht, een ander deel heb ik getips gekregen van anderen.

Kleine campings in Frankrijk

  • Als eerste noem ik de camping waar we vorig jaar waren. Camping Dun le Palestel in de Creuse. Een niet al te grote camping waar een ontzettend jong en enthousiast stel druk bezig is de camping op te knappen. Dat lukt al heel aardig. Camping met kleine speeltuin, zwembad, heerlijke pizza en leuke table d’hotes.
safaritent op camping Dun-le-Palestel
  • Camping La Charviere in de allier. Een uitgebreid verslag volgt nog, want dit is de camping waar we komend jaar een tent gehuurd hebben. Een kleine camping met dus verschillende huurmogelijkheden. Er is een magnesiumzwembad en een sauna, maar ook erg veel dieren en speelmogelijkheden. Erg leuk!
  • Camping 3 etangs in de Auvergne. Deze tips kreeg ik van Eliane van instagrambloggers. Een kleine camping met maar 6 plaatsen met zoals de naam al zegt 3 meertjes. Ook een schuur vol speelgoed en een muziekinstallatie. Ook zijn er gites te huur. Natuurlijk heeft deze camping een broodservice en soms worden er frietjes gebakken.
  • Een kennis van mij tipte camping Junora. Dit is een ecologische camping in de Limousin. Op deze camping heb je bij je kampeerplek of huuraccomodatie een eigen moestuin. De camping heeft een eigen blote voeten pad en ook een zand en waterspeelplaats. Opvallend en prettig is dat de camping geheel rookvrij is. Ook prettig met kinderen is dat deze camping autovrij is.
  • Camping L’Avelanede  bij de Gorges du Verdon. Dit is echt een prachtig gebied weet ik uit ervaring. De camping waar wij zaten was niet zo bijzonder, maar deze wel volgens Pauline van voor mijn kleintje. Een leuke kleine camping met zwembad in een prachtig gebied. Echt hier moet je eens gaan rondkijken!
  • In de Franse Morvan waren we een aantal jaar geleden op Camping Vue du Lac. Een heerlijk rustige camping aan een meer. Afhankelijk van de plek die je kiest sta je hier echt heel erg rustig. Voor kinderen is er een voetbalveld, speelbos en ‘s avonds een kampvuur. Ook hier worden frietjes verkocht
  • Nog een tip in de Auvergne, Camping Les Sucheres. Een camping met pannenkoekavonden, zeskampen en een jeu de boules toernooi, maar ook dagelijks verzorgen van de geiten en ezels met de kinderen. Heerlijk gemoedelijk dus.

Welke camping zou jij het liefst naar toe gaan? En heb je nog een kleine camping in Frankrijk die niet in deze lijst mogen ontbreken? Stuur me vooral een berichtje.

De leukste kleine campings van #Frankrijk! #kamperen #kleinecamping #vakantie #kamperenmetkinderen #camping

2 reacties

  1. […] Lees ook: Mijn favoriete kleine campings in Frankrijk! […]

  2. […] je nu toch liever iets in het buitenland? Kijk dan zeker eens naar deze kleine campings in Frankrijk. Met veel natuur, rust en ruimte, maar ook voldoende te doen voor de […]

Laat een reactie achter