De zomervakantie staat weer over de deur en dat betekent vakantie. In ons geval betekent dit ruim 800 kilometer rijden naar Frankrijk. We hebben ontzettend veel zin in onze kampeervakantie, maar de rit er naar toe vraagt wel wat voorbereiding. In deze blogs 10 tips voor een lange autoreis met kinderen.

Waarom toch die lange autoreis met kinderen?

Ergens vraag ik het mezelf wel af, waarom maken we toch die lange autoreis met kinderen? Nederland is toch ook mooi en fijn om op vakantie te gaan. Toch vind ik die rit het wel waard. Ik vind kamperen heerlijk en Frankrijk is gewoon een land waar het mooier weer is als in Nederland! Daarbij komt ook dat ik het zelf erg fijn vind om in een andere omgeving te te zijn en weer eens iets nieuws te ontdekken. Oftewel eens per jaar is de lange autoreis met bijbehorende nadelen het me waard!

Hoe maak je de reis leuk voor kinderen?

Hieronder heb ik een aantal tips verzameld die voor ons echt perfect werken om een lange autoreis met kinderen te overleven. Op deze manier is een lange rit echt prima te doen en op een bepaalde manier zelfs wel heel gezellig. Een jaar geleden reden we voor onze vakantie ook ongeveer 800 kilometer en eigenlijk viel het me mee. Hopelijk helpt dit om de autoreis met kinderen voor jou ook leuk te maken!

Speelgoed voor tijdens een lange autoreis met kinderen - zoekzakjes
 1. Maak een feestje van de rit! De vakantie begint al als je de auto in stapt! Dus ook in de auto is het gezellig en het is ook iets bijzonders.
 2. Vertrek heel erg vroeg. ‘s Nachts rijden vinden wij niet fijn, want dan zijn we zelf uitgeput als we ‘s ochtends aankomen. Maar om een uur of 4 gaan rijden vinden we prima. Als het meezit slapen de kinderen het eerste deel van de rit en ben je al een heel eind op weg voordat ze goed en wel wakker zijn.
 3. Neem voldoende snacks en drinken mee. Zorg voor dingen die je kinderen lekker vinden en bij voorkeur geen chocolade of iets anders waar ze erg vies van worden. Maar het overbrugt saaie momenten en het is heel fijn als je niet voor ieder eetmoment moet stoppen.
 4. Zoek van te voren fijne plekken om te stoppen uit. Afgelopen jaar hebben we van te voren uitgezocht waar een fijne aire was. Dit is op zich gewoon een parkeerplaats langs de snelweg, maar wel met een speeltuintje. Eventjes uitrazen daar is voor de kinderen fijn, maar ook voor jezelf. Lekker even bewegen. Daar staan trouwens ook fitnessapparaten voor jezelf dus je kan ook echt bewegen. Kijk dus even goed welke aire in Frankrijk je kiest want dit maakt echt uit!
 5. Zorg in de auto voor wat kleine cadeautjes die je kinderen bezig houden. Ik heb bijvoorbeeld een smartgame voor Cas besteld en een tekenbord voor Ruub. Ook heb ik voor beide jongens zoekzakjes in huis die ze ook een tijdje bezig houden. Wat ik nog wil maken met wat legotape en een opbergbox is een legobox waarmee in de auto gespeeld kan worden.
 6. Zet tussen de kinderen (als dat past) een mand met speelgoed wat ze kunnen gebruiken in de auto. Hier hebben ze zich prima vermaakt met wat duploblokken of autootjes. Die rijden namelijk prima over de voorstoel kennelijk.
 7. Zet eens leuke muziek aan via spotify of zoek er een luisterboek op. Dat maakt het meteen weer een stuk gezelliger in de auto.
 8. Zorg voor een dvd speler en laat de kinderen met een koptelefoon lekker even een filmpje kijken. Dan kan je meteen wat andere muziek luisteren als Dirk Scheele (in ons geval is dat de grote favoriet)
 9. Zorg voor handdoeken en reservekleding bij de hand. Net als luiers en billendoekjes (die zijn ook fijn voor vieze handen!) Je wilt niet de halve auto overhoop moeten halen voor de goede tas met kleding mocht er een kind iets omgooien, spugen of een ander ongelukje hebben.
 10. Doe een klein spelletje, autobingo of ik zie ik zie wat jij niet ziet. Of zoek de gele auto, het verkeersbord met 120 er op of iets dergelijks.
Pinguin parade, een smartgame

Ontspan!

Een lange autoreis met kinderen is het prettigst als je zelf ontspannen bent. Maak je er niet te druk om en als iets niet gaat zoals je wil dan komt ook aan deze rit hoe dan ook een einde. Hoe rustiger jij bent hoe rustiger de kinderen meestal.

Veel plezier en succes! En natuurlijk een hele fijne vakantie gewenst!

Wil je weten wat wij op vakantie meenemen als we een tent huren? Lees dan dit artikel!

Hoe overleef je een lange autoreis met kinderen?

4 reacties

 1. […] Als je naar Italië gaat rijden met de auto gebruik dan zeker deze tips voor een lange autoreis met kinderen. […]

 2. […] Als je nou opziet tegen de reis naar Frankrijk heb ik nog wel wat tips voor je. […]

 3. […] Leestip: nog meer vermaak voor tijdens de autoreis. […]

 4. […] Lees ook: tips voor een lange autorit met kinderen […]

Laat een reactie achter