Het is weer tijd voor uitspraken en momenten met mijn kinderen waar ik zelf van geniet en ze niet wil vergeten. Ik vind het leuk deze met jullie te delen.

Boef

Cas: “Ik ben een grote sterke boef.”

De zoef

We zitten op vakantie buiten te eten. Cas vanuit het niets: “De zoef moet weg! Ik ga hem wegjagen! Weg! Weg weg weg!” En toen vloog de wesp nog weg ook. Nu denkt Cas dus dat je zo een wesp weg jaagt.

Zoeken

[easy-image-collage id=2959]

Ik: “Ruub waar is de bal?” En Ruub kruipt met een grote glimlach naar de bal en pakt hem heel trots vast.

Iedere ochtend op vakantie

[easy-image-collage id=2960]

Hadden beide jongetjes heel veel lol samen in een bed.

Poes

Cas heeft de poes die regelmatig rond het vakantiehuisje hangt Vlekje genoemd. Zodra hij hem ziet roept hij dat dus. Inmiddels heeft Ruub ook door dat Vlekje een poes is, want zodra hij dat hoort gaat hij zoekend om zich heen kijken.

Kameel

In de dierentuin zien we een kameel. Cas: “Hallo kameel! Jouw bulten zijn net een brug!”

Papa puinhoop

Ik zeg na het ontbijt: “Ik ga even een doekje pakken boefjes, jullie hebben er een puinhoop van gemaakt.”
Cas: “Dat is de papa puinhoop.”

Contact

Naast deze momenten geniet ik ontzettend van het feit dat mijn kinderen steeds meer contact krijgen. Samen door de kamer kruipen achter elkaar aan. Een trekspelletje met een deken, Cas die zich verstopt voor Ruub. Het is zo geweldig om te zien wat het effect van twee kinderen hebben is nu de jongste wat groter wordt. Natuurlijk zitten ze elkaar ook regelmatig in de weg, maar toch heb ik de indruk dat ze vooral heel erg veel aan elkaar hebben. Ik geniet er ontzettend van.

Kan jij ook zo van (jouw) kinderen genieten?

 

9 reacties

 1. Nicole Orriëns op september 18, 2017 om 5:07 am

  Ja, absoluut Maaike. Dat zijn echt gouden momenten. En het is goed om ze op te schrijven, want desondanks vergeet je er een heleboel.

 2. Manon op september 18, 2017 om 7:41 am

  Dit zijn hele mooie momenten om te koesteren. Ik vind het vooral schattig hoe ze samen in dat bedje liggen haha.

 3. Mariëlle | Me-licious op september 18, 2017 om 6:32 am

  Klinkt heerlijk als ik het zo lees. Wat een lieffies zijn het! Leuk hé als ze zelf dingen gaan bedenken en dit ook hardop uitspreken. Wij hebben dit nu met ons neefje. Ga elke keer weer stuk om zijn uitspraken heerlijk vind ik het!

 4. Linda op september 18, 2017 om 8:59 am

  Goed van je dat je het opschrijft. Mijn dochter is volwassen en ik ben spijtig genoeg een heleboel vergeten.

 5. Marion op september 18, 2017 om 9:23 am

  Ik geniet nog steeds van mijn kinderen ook nu zij 18 en 20 jaar zijn. Maar dan op een andere manier. Leuk dat je de momenten van jouw kinderen en hun uitspraken bewaart. Zij leuke herinneringen voor later.

 6. Mieke | mieksmind op september 18, 2017 om 12:59 pm

  leuk om zo eens te verwerken in een artikel en dan straks terug te lezen en die oh ja momentjes te krijgen hihi

 7. Bianca op september 18, 2017 om 1:47 pm

  Wat leuk! Ik geniet elke dag weer op een andere manier van mijn dochter, alles gaat zo snel voor je het weet zijn ze groot…

 8. Priscilla op september 18, 2017 om 5:10 pm

  Wat lief! Heerlijk genieten van ieder moment. Het gaat zo snel allemaal.

 9. Jamey op september 18, 2017 om 8:58 pm

  Wat leuk dat je dit zo opschrijft! Ik hoop ook een hoop mooie momenten te mogen krijgen ❤️

Laat een reactie achter