Ik vind het leuk om uitspraken, leuke momenten, schattige acties en dergelijke met jullie te delen. Ook voor mezelf om te onthouden, maar ook omdat het soms zo bijzonder wat kinderen doen of denken.

Kusje geven

R huilt omdat hij gevallen was. Hij zit op schoot bij mij terwijl C met zijn vader bezig is om klaar te maken voor naar bed gaan. Ons gewoontediertje C komt ineens naar me toe en wil op schoot. Ik zeg dat hij zijn pyjama aan moet doen. “Nee, R kusje geven,” antwoord hij. Dat mag wel. Hij klimt bij me en doet verwoede pogingen een baby die het inmiddels erg grappig vindt een kusje op zijn open mond te geven. Dat lukt natuurlijk niet, uiteindelijk neemt C ook genoegen met een kusje op R´s wang. Het was wel heel lief en R stopte ook met huilen.

Stroopwagens

Stroopwafels zijn hier consequent stroopwagens. Varkens zijn varkers en doen pwor pwor.

Eet smakelijk

We leren C om eet smakelijk te zeggen. Het gaat nog niet helemaal goed. Ons wordt “Eet vaak” gewenst!

Lieverd

C: “Mama is moeder, papa vader,  R is baby.”
Ik: “En wat ben jij dan?”
C: “Een lieverd!”

De uitgelichte afbeelding komt van https://pixabay.com/

Laat een reactie achter