Met 2 kleine kinderen ontkom je niet aan het gebruik van luiers denk ik. Ik zit er met zowel C als R midden in. C plast inmiddels wel regelmatig op het potje, maar hij is zeker nog niet zindelijk. Omdat wij nogal een mix van luiers gebruiken toch eens een blog er over.

Voor onze peuter

wp-image-1125423153Voor C gebruiken we in de praktijk 3 soorten luiers.

Hij draagt deels wasbaar op de dagen of middagen dat hij thuis is. Voor hem gebruik ik alleen tweedelige luiers aangezien de rest wat we in huis hebben te snel lekt en dat is dus niet handig.

Daarnaast gebruiken we optrekbroekjes (etos of kruidvat maat 5) overdag, zeker als we de deur uit gaan. Ik vind hier een groot voordeel van dat je de luiers makkelijk naar beneden kan doen als C op het potje wil plassen of poepen. Hij is nog lang niet zindelijk, maar dit is wel makkelijk

Op de peuterspeelzaal willen ze liever geen optrekbroekjes aan doen, omdat ze verschonen met de broek op de enkels dus daarvoor hebben we kruidvat maat 5 gewone luiers in huis. Ook in de nacht gebruiken we die.

Voor onze baby

wp-image--572006859Voor R gebruiken we veel vaker wasbare luiers als voor C. Natuurlijk is hij volledig thuis en heb ik geen rekening te houden met de peuterspeelzaal of andere opvang. Dat maakt het makkelijker om ons eigen plan te trekken.

Hij draagt overdag voornamelijk wasbare luiers. Dezelfde tweedelige als C, maar vooral snap-in-ones. Overbroekjes waar je inleggers in klikt en die je op die manier aan trekt.

Voor de momenten dat wasbaar even teveel gedoe is, als we een hele dag weg zijn bijvoorbeeld, gebruiken we kruidvat luiers maat 4. Fijne prijs/kwaliteit verhouding.

In de nacht is R een beetje een probleem. Ik heb behalve de dure pampers (ook maat 4) geen wasbare of wegwerp gevonden die hem een hele nacht droog houdt. Wat wasbaar betreft heb ik ook niet heel veel getest, maar ik vind het ook lastig om elke keer dure luiers te kopen die dan mogelijk weer niet werken. Ik blijf daardoor maar hangen op pampers, maar eigenlijk vind ik dat wel zonde van het geld. Het is alleen wel een heel stuk duurder als we dit zo volhouden….

Ik wil in de komende tijd een aantal soorten en merken wasbare luiers gaan reviewen en hier over schrijven, te beginnen bij wat ik al gebruik. Mogelijk ga ik toch de uitdaging aan om een goede nachtluier te vinden voor R, maar daar wil ik even over nadenken in verband met de kosten. Voor meer informatie over wasbare luiers en hoe ze werken heb ik recent een artikel geschreven voor Twinkelbella

 

3 reacties

  1. Fleur op augustus 2, 2017 om 12:36 pm

    Er is tegenwoordig zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Goed idee om er een aantal uit te testen

  2. Hoe gebruik je wasbare luiers? | Maaike schrijft op op februari 17, 2019 om 9:18 am

    […] sinds ik fanatieker blog schrijf ik regelmatig over wasbare luiers. Ik schreef over welke luiers ik zelf gebruik, zowel wasbaar als wegwerp, maar natuurlijk ook een aantal reviews over […]

  3. […] zei het al in de blog over luiers die ik nu gebruik, ik wil heel graag verschillende wasbare luiers gaan reviewen. Er is zo ontzettend […]

Laat een reactie achter