Vorige week dinsdag had ik vrijwel volledig een blog geschreven over die week en toen maakte ik een foutje en was de hele blog weg. Ik had geen energie meer om opnieuw te beginnen en Zoon werd wakker. Deze week een beetje een samenvatting van 2 weken om er niet een veel te lange blog van te maken.

Dinsdag: Ik moest weer naar het consultatiebureau met Zoon. Kijken of hij inmiddels wel was aangekomen. Gelukkig was dit het geval en was ik weer op de goede weg met borstvoeding. Wel kost dit (ook twee weken later) nog steeds veel energie en blijft het even een aandachtspuntje.

Donderdag: 2014-08-13 08.13.40werd ik blij wakker gemaakt door een klein jongetje naast me. We moesten opschieten, want er moest een echo gemaakt worden van zijn heupjes. Puur voor de zekerheid, omdat hij tot 35 weken zwangerschap regelmatig in stuit had gelegen wilde ze heupdysplasie uitsluiten. Gelukkig was dit, zoals ik al verwachtte inderdaad niet aan de hand.

Zaterdag: Alweer een uitje zonder Zoon. Zo heb je 4 maanden hem dag en nacht om je heen, zo heb je 2 keer in een week oppas. M en ik zijn heerlijk naar de sauna geweest en hebben lekker de tijd gehad om te ontspannen en tijd voor elkaar. Erg fijn! Zoon heeft zich heerlijk vermaakt met oma bij ons thuis. Lekker gewandeld, gespeeld en geknuffeld. ‘s Avonds samen gegeten en zo een fijne dag gehad. Ik blijf het wel wennen vinden om zonder Zoon te zijn overigens.

Maandag: Een proefles babyzwemmen staat vandaag op het programma. Vorige maand was ik ook al een keer samen met Zoon gaan zwemmen en hij vond dat erg leuk. Babyzwemmen leek me dus ook wel wat. Erg leuke les met liedjes, kleine oefeningen en spelletjes in het water. Ik heb een kaart voor 5 maanden aangeschaft en vanaf nu gaan we iedere maandag samen zwemmen!

Dinsdag: Een afspraak met een vriendin en haar 2 kindjes hier thuis. Vooral om wasbare luiers van haar over te nemen en wat ik geleend had en niet wilde of zij terug wilde terug te geven. Eindelijk voldoende luiers om sowieso overdag wasbaar te kunnen gebruiken. Voor de nacht gebruiken we voorlopig wel wegwerpluiers, maar mogelijk stappen we ook daar nog voor over. Hebben we wel een ander systeem nog nodig denk ik.2014-08-21 15.52.25

Donderdag: Ga ik ‘s ochtends toch weer wegen bij het consultatiebureau. Zoon slaapt echt bizar slecht en ik ben al dagen blij als ik 2 keer 2 uur slaap. Niet vol te houden zo, dus dingen gaan uitsluiten. Hij is goed aangekomen en ik praat even met de verpleegkundige. Op basis van mijn verhaal adviseert ze me de lactatiekundige nog een keer te bellen voor advies.
Zij vermoedt dat Zoon en ik elkaar wakker houden en adviseert me apart slapen uit te gaan proberen. Zoals ze zelf zegt, een advies wat ze heel weinig geeft. Ze heeft nog wel meer ideetjes en ook die proberen we uit.

Omdat op Zoons kamer alleen dunne rolgordijnen hangen ga ik ‘s middags met hem met de trein naar het werk van M om samen naar ikea te gaan voor onder andere rolgordijnen zodat zijn kamer wat donkerder wordt. Eerste keer trein samen! Ging prima overigens. We eten ook een hapje bij ikea en ‘s avonds voor het eerst geen baby naast me aan het slapen.

Vrijdag: Ik ben erg moe, onrustig geslapen. Zoon heeft overigens prima geslapen en na een late avondvoeding heb ik hem maar een keer gehoord. Ik moest verder duidelijk wennen aan geen baby meer naast me, het was te stil.

M is vandaag vrij en we gaan even in de stad wat broekjes voor Zoon kopen aangezien we die elke keer tekort komen. 2014-08-22 18.46.03

‘s Avonds geven we hem tijdens het eten een stukje broccoli. Zoals hij alles in zijn mond stopt, dit ook natuurlijk. Hij lijkt het wel lekker te vinden en blijft het in zijn mond stoppen. Het grootste deel broccoli wordt overigens geplet tussen die kleine vingertjes…

Weekend: Een afspraak met een vriendin zaterdag en verder een rustig weekend wat vooral in het teken staat van bijkomen en hopelijk iets minder moe aan de week beginnen. Dat lukt beperkt. Apart slapen begint te wennen, maar 2 voedingen ‘s nachts is toch wel iets wat Zoon er in houdt. Ook het ‘s avonds lang bezig zijn met naar bed brengen is nog nauwelijks veranderd. Ik vind het inmiddels lastig dat ik alles daarin alleen doe en ben  aan het zoeken naar manieren om de zorg te verdelen. M is wel ontzettend lief met een kopje thee als ik beneden kom en doet de rest van de dag erg veel, maar hij kan nou eenmaal geen borstvoeding geven. Slapen en rust wordt vervolgd dus.

Lang verhaal geworden, maar zo wel een beetje een overzicht van de afgelopen 2 weken.

2014-08-19 17.42.36

Zoon aan het spelen

Laat een reactie achter