Ook deze week kijk ik weer terug op de afgelopen week. Het was een andere week als normaal door het hemelvaartweekend waarin M ook vrij was en C geen peuterspeelzaal had. Gezellig dus!

Maandag

Maandagochtend breng ik C naar de peuterspeelzaal en daarna leg ik R weer in bed. Dan komt er een makelaar langs om te praten over ons huis en of het goed te verkopen is en voor welke prijs. Goed en nuttig gesprek en ik ben benieuwd naar haar uitgebreide advies. 

Als ze weg is wordt R weer wakker en we spelen wat totdat we weer naar de peuterspeelzaal wandelen. Daar vandaan doen we boodschappen en in de middag kijkt C me meer tv als me lief is, maar hij is te moe (en ik ook) om er veel aan te doen. Gelukkig speelt hij ook nog een tijd. Ik regel allerlei dingen en dat vraagt een hoop energie. 

In de avond hoop ik op even rust en vroeg naar bed, maar R dacht daar anders over. Het wordt half 11 voordat hij slaapt. 

Dinsdag

Ik ben alweer ontzettend vroeg wakker en voel me belabberd vandaag. In de ochtend komt een vriendin even koffie drinken. Helaas wilde haar zoontje, C noemt hem zijn beste vriend, bij papa blijven. 

Verder doe ik dinsdag de was en andere huishoudelijke klusjes, speel met de kindjes, schrijf wat blogs en hang brak op bank. Beetje saaie dag. 

 

 

 

Woensdag

2017-05-24 11.02.06Mijn schoonmoeder is vandaag erg vroeg in de auto gestapt wat we hebben afgesproken om te gaan zwemmen met de jongens. Er is vanuit het moedercafé hier een proefles babyzwemmen en ondanks dat het voor mij absoluut niet nieuw is vind ik het ontzettend leuk om weer eens te gaan doen. Toen R nog niet geboren was zwom ik wekelijks met C en nu is dit pas de tweede keer voor R. Het is een stuk ingewikkelder met twee kindjes. Ze vinden het beiden geweldig en we hebben het allevier naar ons zin.

R valt erna snel in slaap, C wil na de lunch ook even naar bed. Achteraf spijt van, want in de avond valt hij niet in slaap. Ik heb mijn schoonmoeder even met een probleem op haar telefoon en verder doe ik in de middag niet zo veel. Ik geniet wel even van het uurtje rust zonder kinderen voordat ik C weer wakker maak.

(Excuses voor de onscherpe foto, ze waren echt heel beroerd gelukt)

Donderdag

2017-05-25 12.04.31Hemelvaartdag en vandaag zijn we lekker met z’n vieren thuis. Nadat R geslapen heeft en M en ik een hoop was hebben gevouwen gaan we een kijkje nemen op het bier en appelsapfestival in Lage Vuursche. Het zag er ontzettend leuk en gezellig uit, maar voor ons, en met name C, was het eigenlijk te druk. Hij kan niet zo goed tegen onoverzichtelijke situaties, even iets te drinken kopen kostte 20 minuten en alle activiteiten hadden te grote rijen. We zijn dus helaas snel weg gegaan.

Omdat we C inmiddels patatjes hadden beloofd zijn we die wel ergens gaan lunchen zodat we wel het uit leuk afsloten. In de middag spelen we lekker thuis en in de tuin.

Vrijdag

2017-05-26 13.41.37Vandaag zijn we thuis. In de ochtend gaat M met C nog even naar het centrum op zoek naar een petje, luiers kopen en treinen kijken (want dat vindt C leuk). Begin van de middag komen mijn broer en stiefmoeder op bezoek en we hebben een gezellige middag met hen. Even bij kletsen, wandelen met de kindjes. Helaas voel mijn broer zich niet zo lekker dus in plaats van bij ons eten, gaat hij vroeg naar huis, voor zijn rust fijner.

Ik vind deze foto van R zo schattig. Lief koppie en wat lijkt hij zittend ineens al groot. Waar is mijn kleine baby gebleven?

 

 

Zaterdag

2017-05-27 11.40.23Weer zo’n ontzettend warme dag vandaag! Ik ben er echt geen fan van. Omdat we wat kinderkleding en wat spullen van ikea nodig hebben gaan we in de ochtend dat regelen. Groot voordeel is dat het er rustig is en een stuk koeler. In ikea lunchen we ook. Daarna weer naar huis. In de middag rommelen we wat en proberen de hitte te overleven door met water te spelen.

Aan het eind van de middag steken we de barbecue aan en eten heerlijk buiten. We komen er achter dat je ook kipnuggets op de barbecue kan roosteren en C geniet daarvan in combinatie met stokbrood. Wij genieten van ander vlees, mais, salades en een glas witte wijn. Fijne avond zo!

Zondag

2017-05-28 12.41.20In de ochtend schrijf ik wat blogs, speelt C alweer in tuin en slaapt R erg lang. We zijn maar aan het twijfelen of we iets groters willen doen of niet. Uiteindelijk besluiten we bij natuurmonumenten te gaan spelen op het natuurspeelterrein en te gaan lunchen daar. Heerlijke middag buiten gehad. R valt nog voor we bij de auto zijn als een blok in slaap. C onderweg naar huis ook. Verbazingwekkend genoeg slaapt hij binnen op de bank verder. Dat doet hij echt nooit! In de avond komt hij dus moeizaam in slaap helaas. Maar goed, heerlijke ontspannen en gezellige dag. Volgens mij hebben we alle vier er van genoten.

 

6 reacties

 1. Astrid op mei 29, 2017 om 9:17 am

  Heerlijke week. De dagen met twee kleintjes klinken mij bekend in de oren 😉

 2. Lonneke op mei 29, 2017 om 8:08 am

  Heerlijk ontspannen weekje voor jullie. En zo schattig de foto van vrijdag. Ik was afgelopen week toevallig ook bij Ikea.

 3. Bianca op mei 29, 2017 om 8:17 am

  Klinkt als een leuke/gezellige week en die foto van R (vrijdag) is echt schattig x

 4. mieke | mieksmind op mei 29, 2017 om 10:27 am

  heerlijk weekje! het was wel warm hé, verkoeling is dan wel even fijn

 5. alexa op mei 29, 2017 om 9:56 am

  ziet er heerlijk uit en dat het te warm word kan ik mij heel goed voorstellen het was ook wel echt bloedheet natuurlijk

 6. Liset op mei 29, 2017 om 10:49 am

  Lekker genieten van het weer. Ik kan me voorstellen dat het op een gegeven moment wel wat te warm is. Fijn om dan even in een koele Ikea te vertoeven.

Laat een reactie achter