Ook deze week kijk ik weer terug op de afgelopen week! Lezen jullie weer mee?

Maandag

M is nog vrij vandaag. Op verzoek van C brengen we hem met z’n drieën naar de peuterspeelzaal. Als we daar van terug komen ga ik R in bed leggen. In de ochtend komt een hypotheekadviseur langs. We hebben een verhelderend gesprek met hem wat de situatie echter niet makkelijker maakt. Daarna halen we C weer samen op. Hij wil niet naar huis, want de zandbak is te leuk.

In de middag doen we eigenlijk niet zo veel. We hebben het warm en ik voel me daardoor niet echt lekker. Ons rustig houden en niet teveel doen is dus verstandig.

 

Dinsdag

wp-image--334787948Vandaag weer een normale dag. Onze mini vakantie thuis is weer voorbij en M is aan het werk. Ik start in de ochtend rustig op.

Ik heb een afspraak met een thuiskapper om half 10. Mijn haar valt al sinds de bevalling ontzettend uit en is heel droog en snel vet. We besluiten de langste lagen er uit te knippen zo dun zijn die en verder gewoon de tijd te geven om te herstellen. Ik hoop dat het snel beter wordt.

Daarna komt een vriendin met haar zoon en M en C duiken samen direct de tuin in. Ze spelen heerlijk samen en overleggen wie er met de bulldozer en wie met de graafmachine mag. Heel leuk om te zien.

In de middag speelt C verder buiten. R ontdekt vooral de woonkamer en het is een rustige middag.

Woensdag

Vandaag heb ik de auto en rijd ik naar een vriendin die 2 dochters heeft die ongeveer net zo oud zijn als C en R. C en F rennen een hoop rond. C drukt heel vaak op de deurbel van het speelhuisje en ze vermaken zich prima. De baby’s ontdekken alles ook om hen heen, maar zijn een stuk rustiger. De foto’s die ik van dat bezoekje heb deel ik niet ivm privacy.

Na dit bezoekje rijden we naar het werk van M om hem op te halen zodat hij niet met de trein naar huis moet. Effect is dat C en R in de auto in slaap vallen. Die avond slapen ze dus niet vroeg. Als R eindelijk slaapt maak ik deze foto van hem en sluip de kamer uit. Zelf alleen in slaap vallen is hij nog niet zo goed in.

Donderdag

C gaat weer naar de peuterspeelzaal. Ik heb heel erg behoefte aan een momentje voor mezelf, maar moet ook een hoop regelen. Zodra R in de ochtend slaapt doe ik dat eerst. Als ik na een half uur klaar ben met het meest noodzakelijke is hij ook weer wakker dus dat moment voor mezelf is helaas direct verdwenen. Gelukkig dus wel de telefoontjes waarbij ik geen kinderen om me heen wilde kunnen doen.

Aan het eind van de ochtend gaan we C weer halen. Na de lunch kijken we even tv en kan C even bijkomen. De dagen zonder middagslaapje blijven lang. Als R ‘s middags slaapt werken we samen in de voortuin. Hoewel…C besluit ook het onkruid tussen de tegels op straat te verwijderen.

Vrijdag

Weer peuterspeelzaaldag. Ik heb wel in de ochtend dit keer een langer slapende baby en kom eindelijk toe aan dingen die ik graag wilde. Ik schrijf wat blogs, ik lees wat en doe wat huishoudelijk werk wat hoognodig is.

In de middag spelen we met z´n drieën op de grond en het is eigenlijk heel gezellig zo. C moet nog wel wennen aan een broertje wat overal komt op de grond en dus ook alles pakt wat hij tegen komt. Dat levert nog wel eens frustratie op. C leert langzamerhand dat bepaald speelgoed niet altijd meer mag en als hij niet wil dat R met zijn knuffel speelt dat hij hem dan op tafel moet leggen.

 

Zaterdag

Wat verlaat vieren we vandaag de verjaardag van M. Hij was 2 weken geleden jarig, maar dat kwam ons niet zo goed uit en vandaag hebben we vrienden uitgenodigd om te lunchen op het terrein van natuurmonumenten. M wil geen cadeaus, maar dus een lunch op eigen kosten daar. We zitten heerlijk buiten, de kindjes spelen bij Oerrr, R slaapt op M´s rug en we eten en drinken heerlijk. Iedereen blijft eigenlijk vrij lang hangen. Het is een ontspannen en gezellige middag.

Op de foto zie je C die echt heel lang speelt met een speeltje van het restaurant. Het is een fascinerend ding volgens mij. Grappige is dat de meeste volwassenen er ook even mee klooien.

In de avond kijken we met R erbij serie. Die vond op tijd slapen niet zo´n goed idee.

Zondag

Vandaag een rustigere dag. We draaien een aantal wassen, M gaat naar de gamma voor wat spullen om te klussen. Hij schaaft eindelijk een stukje van onze slaapkamerdeur zodat hij dicht kan en zet er een klink in. We hebben vorig jaar zomer onze kamer weer gesplitst om een derde slaapkamer op de eerste verdieping te maken en sindsdien hadden we dus een deur die niet dicht kon. Nu eindelijk wel. Verder gaan we nog even wandelen naar het station om treinen te kijken.

We eten een erg lekkere risotto met gegrilde courgette, maar C vindt het maar niks. Dat is vrij normaal, hij eet bijna niks, maar deze keer jammert en huilt hij de hele maaltijd. Niet leuk eten. Na het eten lezen we beiden een aantal boekjes met hem en dat ontspant hem op een fijne manier. Om 8 uur liggen beide kindjes in bed, kletsen wij nog wat en ik schrijf deze blog af terwijl M even tv kijkt. Lekker morgen nog een dag vrij!

 

 

 

 

10 reacties

 1. Judith op juni 5, 2017 om 5:39 am

  Klinkt als een relaxed weekje. Geniet nog van je vrije dag

 2. Bianca op juni 5, 2017 om 6:04 am

  Wat een leuke en vooral relaxte week weer, vind zo’n overzicht altijd erg leuk om te zien/lezen x

 3. Sabine op juni 5, 2017 om 8:34 am

  Dat klinkt als een hele normale week! Leuk de foto’s erbij zodat we ook mee kunnen kijken

  • Maaike1982 op juni 5, 2017 om 8:40 am

   Het was op die verjaardag na ook een rustige normale week!

 4. Cassandra op juni 5, 2017 om 6:52 am

  Lekker relaxt en gezellig weekje heb je gehad, lekker hè zo’n lang weekend?!

  • Maaike1982 op juni 5, 2017 om 7:11 am

   Heerlijk!

 5. Jamey op juni 5, 2017 om 7:54 am

  Wat een lekker weekje zo. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van M.

 6. irma op juni 5, 2017 om 9:34 am

  Wat een heerlijke week zo, en nog gefeliciteerd!

  • Maaike1982 op juni 5, 2017 om 8:42 am

   Dank je!

 7. cindy op juni 5, 2017 om 10:08 am

  Dat van het haaruitval had ik ook heel erg na mijn bevalling. Lekker kort geknipt en 6 maanden later werd het terug beter. Nu terug volle bos haaar hier 😉 er is hoop

Laat een reactie achter