De afgelopen week stond vooral in het teken van een zieke baby en heel erg veel slaapgebrek. Vorige week konden jullie al lezen dat ook R antibiotica kreeg vanwege oorontsteking en dat we veel te weinig aan het slapen waren. Dat zette deze week flink door.

Dinsdag

Wij zijn even #treinen kijken. #project3652017nl #project365maaike #peuter

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op


Vandaag ben ik moe! Ik slaap nog steeds veel te weinig en R is duidelijk niet in orde. Tenminste dat lijkt in de nacht zo. Hij is heel erg veel wakker en wil eigenlijk alleen maar tegen mij aan slapen. En dan vooral niet op bed, maar rechtop zittend. Erg lastig en vermoeiend.

Overdag doe ik hierdoor erg weinig. Ik probeer het huishouden een beetje door te laten gaan en de kindjes niets te kort te laten komen, maar het is een uitdaging vandaag. Ik ga met R op mijn rug naar buiten. C wil graag treinen kijken op het station en dat vind ik prima. Even frisse neus, R kan lekker slapen tegen me aan en C doet iets wat hij leuk vindt. Prima dus.

Woensdag

Tijgeren! #project3652017nl #project365maaike

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op


Vandaag ben ik nog steeds moe, maar desondanks rij ik met de kindjes naar een vriendin en haar zoontje. M is vrij en gaat met zijn moeder schilderen in huis zodat het verkopen van het huis straks makkelijker gaat.
Groot voordeel hiervan is dat ik in de ochtend even een uurtje meer kan slapen, omdat hij met de kindjes op staat. Aangezien R nog steeds erg eenkennig is in de nacht is dat de makkelijkste manier om mij wat extra slaap te geven.
Als C binnenkomt bij die vriendin vraagt hij direct om een beschuitje met muisjes, want dat kreeg hij de vorige keer dat hij daar was ook. Gelukkig had ze het nog in huis. 😉

Het is gezellig bij vriendin en haar zoon is al weer zo’n stuk groter en toch ook zo klein nog (hij is eind maart geboren). Jammer dat het slecht weer is, maar we gaan toch eventjes naar het park en de speeltuin daar. R kruipt lekker rond.
In de middag slaapt R een flinke tijd daar en C verveelt zich een beetje. Hij pakt niet echt zijn eigen speelgoed en daar is niet zo veel. Wel lastig, maar goed, met wat tekeningen voor oma en papa komt het helemaal goed. De piano is een leuk speeltje en als vriendin cello speelt vindt hij het ook prachtig.
De terugweg is een hoop file, maar het komt wel goed. Mijn schoonmoeder eet mee in de avond en ik ga heel vroeg naar bed. Ik ben kapot na een drukke dag en het slaapgebrek.

Donderdag

Yay! #zand #speeltuin #project3652017nl #project365maaike

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op

R slaapt nog steeds slecht ondanks antibiotica en geen koorts. Ik besluit toch dat ik graag wil dat de huisarts hem even nakijkt, want dit is gewoon niet hoe ik hem ken. Helaas krijg ik pas voor de volgende ochtend een afspraak. Ik bikkel weer door het slaapgebrek heen en eigenlijk lukt het me net aan om voor de kindjes te zorgen en dat was het ook. Heel vervelend.
C is in de ochtend op de peuterspeelzaal en dat scheelt wel iets.
In de middag gaan we even naar het speeltuintje om de hoek. C speelt met wat buurtkinderen en R kruipt ook rond. Ik moet hem continu achterna, omdat alles potentieel zijn mond in gaat, maar hij vindt het wel prachtig. Leuk om te zien.

Vrijdag

C gaat weer naar de peuterspeelzaal en heeft het weer prima naar zijn zin. Ik ga met R naar de huisarts die niks meer kan vinden behalve een verkoudheid. Omdat hij wel pijnsignalen geeft krijgt hij neurofen voorgeschreven, omdat dat soms beter werkt als paracetamol. Ik hoop zo dat hij zich hiermee beter gaat voelen en dus ook beter gaat slapen.
Op de peuterspeelzaal wordt C geschminkt. Normaal wil hij dat nooit, maar nu vindt hij het prachtig. Ik hoor de hele middag: “Ik vind dat zo mooi mama!” Of “Dit is echt cool.” En: “Ik vind dit echt prachtig.” Ik geloof dat het een succes is nu het schminken.
In de middag is M op tijd thuis en hij neemt de kindjes even mee naar het centrum en ik kruip maar even in bed. Ik slaap zeker anderhalf uur en dat scheelt weer iets. Ik ben net iets minder brak.

Zaterdag

#kapper #papa is druk bezig met knippen! #project365maaike #project3652017nl

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op

Zaterdag is een rustige dag. De nacht was wat beter. R is nog regelmatig wakker, maar hij huilt veel minder en slaapt snel weer. Al een stuk beter gelukkig. Er komt vandaag een vriendin langs en dat is gezellig. We gaan met elkaar even in het centrum wat drinken en spelen bij brownie&downies.

Na het eten knipt M C’s haar en het ziet er weer een stuk frisser uit. Het was echt te lang geworden.

Verder komt het blogfeestje vandaag online. Ik ben deze week gevraagd als co-host! Erg leuk!

Zondag

Op #ontdekkingstocht terwijl papa en peuter grote bouwwerken maken. #binnenspeeltuin #baby #tijgeren

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op

De nacht was weer slecht helaas. We zijn beiden erg moe, maar C is erg energiek. Omdat het weer slecht lijkt besluiten we bij een binnenspeeltuin even te gaan spelen, zodat hij lekker kan rennen. Ook R vindt het leuk daar dus dat is fijn. C en M bouwen een heel groot huis van de grote legoblokken, C fietst, gaat in de ballenbak en heeft het prima naar zijn zin. We sluiten af met patat eten en zijn begin van de middag weer thuis.

Ik ga in de middag nog maar even slapen, want het slaapgebrek blijft helaas. Verder rommelen we wat in huis en spelen met de kindjes.

Maandag

 

Lol met een #wasmand met sokken. Opvouwen is dus niet efficiënt. #baby #project3652017nl #project365maaike

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op

C heeft vandaag een speeltuin uitje van de peuterspeelzaal. Gezien mijn vermoeidheid en het feit dat R nog steeds erg schor en aan het hoesten is besluit ik niet mee te gaan. Hij heeft het volgens mij wel erg leuk en de speeltuin heeft een brandweerwagen dus dat is een groot succes.

Ik voel me na een redelijke nacht wat beter en terwijl R slaapt schrijf ik wat, doe de was en ben daar nog mee bezig als R weer wakker wordt. Hij doet een poging tot helpen en vindt het geweldig.

In de middag is C moe en hangt wat voor de tv, speelt wat en ik ga door met waar ik in de ochtend mee bezig was. Rustige dag waarop ik me eindelijk iets minder beroerd voel.

Wat een week deze week! Ik hoop dat R nu eindelijk echt beter wordt en we weer minder slaapgebrek krijgen. Hoe was jullie week?

9 reacties

 1. Nicole Orriëns op juli 4, 2017 om 6:34 am

  Zo’n zware week gaat je niet in de koude kleren zitten. Als een kind niet lekker is heb je zelf ook weinig rust. Hopelijk wordt het deze week rustiger!

 2. Rosita op juli 4, 2017 om 5:53 am

  Wat ontzettend vervelend! Hopelijk gaat het nu weer wat beter en krijg je wat meer slaap. Beterschap! Mijn week was vooral druk met een bezoek aan de revalidatiearts en oudergesprek op school. Gelukkig had hij een mooi rapport.

 3. cindy op juli 4, 2017 om 6:21 am

  Wow wat had jij een zware week. Zo lastig als je kindje ziek is en jij ook niet voldoende kunt rusten. Gelukkig dat je man af en toe kan binnenspringen. Veel beterschap!

 4. Cassandra op juli 4, 2017 om 6:44 am

  Zodeju, pittig weekje zo Meis. Hopelijk is je ventje snel beter. Hier ook chaotische weekjes zo voor de vakantie

 5. Mariëlle | Me-licious op juli 4, 2017 om 7:01 am

  Wat naar! Hopelijk gaat het snel wat beter… lastig als de kleintjes ziek zijn.

 6. Bianca op juli 4, 2017 om 7:05 am

  Ahh dus vorige week kon je nog niet rustig aan doen en bijkomen, zal voor je duimen dat het snel wat rustiger word x

 7. Manon op juli 4, 2017 om 10:48 am

  Zware week heb je gehad, vervelend zeg! Nooit leuk als je kleine ziek is (denk ik) heb geen kindjes haha maar ik denk dat je daar veel werk aan hebt

 8. TessaC op juli 5, 2017 om 11:11 am

  Wat vervelend! Ik hoop dat je de kans krijgt om wat bij te slapen, dan lukt het allemaal toch wat gemakkelijker met wat meer energie.

Laat een reactie achter