Een dagje later als gepland, maar ik vind het toch leuk om een weekoverzicht te schrijven en publiceren. Door kuren met mijn telefoon weinig extra foto’s behalve die van instagram. Lezen jullie mee met mijn week?

Dinsdag

Samen met de #treinbaan spelen vanmorgen! #project3652017nl #project365maaike

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op


Vandaag heb ik, zoals veel vaker op dinsdag, afgesproken met een vriendin en haar zoon. Zij wordt toevallig ook gebeld door haar nichtje wat ook een vriendin van me is en die komt ook even langs met haar dochter. Gezellig, maar je merkt ook dat C even moeite heeft met de drukte en zijn speelgoed delen. Twee peuters is dan toch weer anders dan een die hij veel ziet. Toch is het wel leuk.

In de ochtend belde ook een andere vriendin of ik toevallig tijd had.  Op dat moment niet, maar in de middag komt zij ook even langs met haar baby dochter. Leuk, maar wel druk zo vandaag.

Woensdag

Even spelen bij brownies&downies na wat #boodschappen doen. #project3652017nl #project365maaike

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op


Ik moet iets terugbrengen naar de hema en besluit dat vanmorgen te gaan doen. C vindt met de bus naar het centrum helemaal geweldig. We doen wat boodschappen bij de bakker en ik koop een nieuw plastic tafelkleed. Verder wat knutselspullen bij de hema. Ook nog even een kopje koffie en chocomel bij brownies&downies waar de kindjes weer even spelen. Daarna gaan we weer meer de bus naar huis.
In de middag wil C knutselen en we maken samen slingers van de papierstroken wat we gekocht hebben. Ook heb ik eindelijk geschikte lijm dus dat is fijn.

Knutselen met Casper!

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op


Verder doen we weinig bijzonders. Ik ben nog steeds ontzettend moe, want de nachten zijn beroerd.

Donderdag


Op donderdag moet C natuurlijk naar de peuterspeelzaal. Ik heb echt het gevoel dat ik me er naar toe moet slepen. Echt heel vervelend.
Na meermaals het advies te hebben gekregen van anderen besluit ik een osteopaat te bellen met de vraag of hij iets voor ons kan betekenen waar betreft het slapen van R. In de middag voer ik een telefoongesprek met hem en hij heeft een afzegging de volgende dag en die plek kan ik krijgen.
Eind van de middag gaan we naar het consultatiebureau met R. C meldt dat hij van de babydokter houdt onderweg er naar toe, maar ik gok dat dat vooral gaat om het speelgoed daar. R is goed gegroeid, ontwikkelt zich prima, eigenlijk is alleen het slapen een probleem. Tja, dat wisten we zelf ook al.
‘s Avonds gaan we weer zo vroeg mogelijk slapen, want we zijn ongelooflijk moe.

Vrijdag

Met mijn lieve oudste boefje! #peuter #ikhouzoveelvanjou #project3652017nl #project365maaike

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op

Vrijdagochtend breng ik C naar de peuterspeelzaal, zowaar na een redelijke nacht slaap,dan zijn we een half uurtje thuis voordat we in de auto stappen naar de osteopaat. Fijne rustige man die R op een prettige manier benaderd. Ik ben benieuwd of hij ook daadwerkelijk iets kan doen aan de slaapproblemen. Hij voelt wel in zowel zijn rug als zijn hoofd een hoop spanning. Deze probeert hij weg te krijgen en hopelijk helpt dat. Dan weer naar huis en na een half uurtje moeten we weer terug naar de peuterspeelzaal.

In de middag zijn we rustig thuis en spelen we wat. ‘s Avonds gaan we maar weer erg vroeg naar bed en slapen.

Zaterdag

Vandaag geen foto’s gemaakt.

Weer een onrustige nacht gehad. Desondanks rijden we wel naar mijn broer. Ik ga even een uurtje zonder M en de kinderen bij een vriendin langs die bij hem om de hoek woont en daarna lunchen bij mijn broer. Ik had met die vriendin bij een goede bakker en slager lunch gehaald dus dat is lekker. Gezellig, ondanks dat we ontzettend moe zijn. Het is leuk om weer eens bij hem te zijn, juist omdat we dat veel te weinig doen.

Als we thuis zijn doen we wat in huis, maar zijn eigenlijk te moe. We kopen bij de supermarkt snel een afbakpizza en een salade, het is echt op, dus zodra R slaapt liggen we op bed.

Zondag

 

Ik kan weer #fietsen want R kan al een paar weken zitten! #vrijheid #project3652017nl #project365maaike

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op

De afgelopen nacht heb ik letterlijk een aantal uur op gezeten met R. Ik sliep pas om half 4. Ondanks dat we moe zijn willen we toch wat dingen doen. M installeert het voorzitje op mijn fiets en ik ga met C een rondje fietsen en naar de speeltuin.
Na de lunch besluiten we toch even naar prenatal te rijden om te kijken wat voor buggy we willen. We willen de kinderwagen weg doen en die heb ik vanochtend erg actief op marktplaats gezet. Er lijkt een hoop interesse te zijn. Wij zijn dan de grote bak kwijt en hebben weer wat minder spullen om op te slaan.
Daarna rijden we even naar ikea, die zit er naast in Amersfoort en we hebben nog wat dingetjes nodig.
Als we thuis zijn gaan C en M samen op zolder een bed neerzetten en zorgen dat die kamer een beetje ingericht is. Ik zit eigenlijk vooral op de bank. Aan het einde van de middag kan ik eigenlijk alleen maar huilen van vermoeidheid. Zo naar. M stuurt me na het eten naar boven om even te douchen en hij doet beneden de kindjes in bad. Daarna lees ik C nog een verhaaltje voor en een uurtje later breng ik R naar bed. Ik ga ook direct slapen.

Maandag

Maandagochtend wordt ik iets lekkerder wakker, R is nog steeds 3 keer gekomen, maar dat is al een flinke verbetering. Omdat M 2 van die keren bij hem is geweest heb ik redelijk geslapen en voel me minder beroerd. C gaat vandaag lekker naar de peuterspeelzaal en ik doe wat dingetjes thuis. Als R slaapt in de ochtend lig ik lekker op de bank om serie te kijken. Nu echt alles voor wat rust. In de middag speel ik met de kindjes, we gaan nog even naar buiten en verder weinig bijzonders.

Dit was mijn afgelopen week deze week. Hoe was jullie week?

8 reacties

 1. Nicole Orriëns op juli 12, 2017 om 12:11 pm

  Gezellig zo’n uitje met de bus! Dat is voor kinderen vaak al een hele belevenis. Hoewel ik het nu wel een gedoe vindt met die stomme chipkaart.

 2. Sabine op juli 12, 2017 om 3:44 pm

  Ben benieuwd of de osteopaat kan helpen. Niet slapen is zo vermoeiend en zwaar!

 3. Sofie op juli 12, 2017 om 2:07 pm

  Slingers maken van papieren strookjes deed ik vroeger ook erg veel. Leuke week! 🙂

 4. Evelyne op juli 12, 2017 om 3:32 pm

  Leuk zo’n week overzicht! Hopelijk slaap je binnenkort een stuk beter. Zou fijn zijn!

 5. Sanne op juli 12, 2017 om 7:41 pm

  Drukke week zo te lezen vooral op maandag met alle kindjes. Hopelijk kunnen jullie binnenkort beter slapen, want moe zijn de hele dag is echt niet fijn. Hopelijk kan R binnenkort beter slapen.

 6. Dyonne Bakker op juli 12, 2017 om 10:30 pm

  Deze week ziet eruit als een drukke week! Wel erg gezellig dat de kindjes lekker konden spelen Hopelijk slaap je aankomende week beter!

 7. Fleur op juli 13, 2017 om 7:08 am

  Wat vervelend dat jullie nog steeds ‘s nachts er zoveel uit moeten. Ik snap dat je dan overdag minder energie overhoudt. Hopelijk helpt de osteopaat

 8. Ellen op juli 13, 2017 om 10:20 am

  Leuk om te lezen ! Wat balen dat je zo slecht slaapt; ook goed op jezelf letten he, drukke mama 😉

Laat een reactie achter