Het is weer dinsdag dus ik kijk weer terug op de voorgaande week. Een week waarin we vooral ontzettend veel werk verzet hebben en we steeds verder klaar zijn voor het daadwerkelijk te koop zetten van ons huis. Ik blijf een beetje stoeien met het format van mijn week. Ik ga nu proberen om wel de week van maandag tot zondag te laten lopen en dan op dinsdag te publiceren. Ik denk dat dit meer rust geeft omdat ik niet op het laatste moment meer een dagboek hoef af te schrijven.

Dinsdag

[easy-image-collage id=2745]

Vandaag gaan Cas, Ruub en ik op pad. We gaan op bezoek bij de vrouw van mijn vader die in Brabant woont, 5 kwartier rijden voor ons. We hebben elkaar een tijd niet gezien dus het is wel erg leuk om daar weer eens langs te gaan. Zij doet vrijwilligerswerk bij vluchtelingenwerk en komt daardoor bij een Somalisch gezin met 5 kinderen. Een tijd geleden al heeft ze bedacht de kinderen individueel mee uit te nemen als ze jarig zijn. Toevallig wordt A vandaag 4 jaar. Zij is er daarom ook bij als we gaan zwemmen. A en Cas kunnen het goed vinden samen en ze spelen thuis en in het zwembad heerlijk samen. Erg gezellig.

Om een uur of 3 stap ik, na ondergespuugd te zijn door Ruub weer in de auto naar huis. Ik vermoed dat hij teveel water binnen had gekregen in het zwembad en dat daardoor de fles wat zwaar viel. Hij lijkt gelukkig nergens last van te hebben.

Woensdag

[easy-image-collage id=2746]

Wat ben ik ontzettend moe vandaag. Continu de deur uit met de kinderen en zo veel moeten doen breekt me inmiddels behoorlijk op. Vandaag is M vrij en ook zijn moeder komt helpen in huis. Mijn afspraak wordt afgezegd en daarom maken we er een iets rustigere dag van als gepland. De zolder wordt opgeruimd en schoongemaakt, er worden plantjes voor de tuin gekocht, wat kleine klusjes worden gedaan, maar je ziet aan het einde van de dag zeker dat we een hoop hebben gedaan. Wel heel fijn was dat toen Ruub sliep Cas M en mijn schoonmoeder naar het tuincentrum waren waardoor ik even een uurtje niks had en zelf even kon bedenken wat ik wilde. Had ik echt even nodig om tot rust te komen.

Verder wacht ik op het bedrijf wat de losse plank van de nokverhoging komt maken. Dit is al het vierde bedrijf waar ik contact mee heb en het kost een berg energie om dit voor elkaar te krijgen. Omdat ze tussen 2 en 4 zouden komen bel ik om half 5 maar eens waar ze blijven. Vertraging en ze bellen als ze weten hoe laat ze wel komen. Ik hoor echter niks.

Donderdag

[easy-image-collage id=2749]

In de ochtend bel ik het bedrijf voor de reparatie va de nokverhoging. Ze hebben niet opgelet bij het overnemen van mijn telefoonnummer en hadden de 9 aangezien voor een 7. Nu komen ze vanmiddag zeggen ze.

Het is deze week de week van oma’s. Vandaag komt mijn moeder langs. Ook nu weer gaan we hard aan het werk. Ik zoek allerlei administratie uit en ruim een kast zo op dat er nuttigere dingen in de kast beneden kunnen en een aantal andere dingen naar de boekenkast op zolder. Mijn moeder ruimt onze overvolle keuken op. De volle planken zijn nu vrijwel leeg en allerlei spullen zijn de keuken uit en de garage in. Niet ideaal voor het werken, maar wel voor foto’s voor verkoop. Ook mijn moeder eet mee en dat is gezellig en fijn.

Ik word overigens nu wel gebeld door het dakdekkersbedrijf. Ze lopen weer uit of het ook morgen mag. Ik ga ontevreden, toch maar akkoord. Wat moet ik anders?

Vrijdag

[easy-image-collage id=2750]

Vandaag heb ik geen grote plannen. Cas slaapt flink uit na vannacht een tijd spoken. Ook Ruub is met half 8 niet heel vroeg. Ik was helaas wel om kwart voor 7 al wakker. In de ochtend doe ik wat huishoudelijke klusjes, hang de was 2 keer op vanwege regen. Verder komt er een kennis langs om onze grote (65 liter) rugzakken te lenen. Hij en zijn vriendin gaan voor het eerst een lange wandeltrektocht maken.

Daarna ga ik met de bus (want dat vindt Cas leuk) naar het centrum om even naar de drogist te gaan en daarna eten we daar iets gezien de tijd. Ik kan niet later naar het centrum, want vanaf 2 uur kan het dakdekkersbedrijf komen. Natuurlijk komen ze nog niet en als ik om half 5 weer bel is er weer vertraging. Ze verwachten rond half 6 klaar te zijn en hier heen te kunnen komen. Om half 6 word ik weer gebeld, teveel vertraging, of het ook maandag kan. Echt hoe krijg je mensen gek. Ik heb toch maar die afspraak gemaakt, want ik zie weinig alternatieven. Een vijfde bedrijf benaderen maakt het ook niet makkelijker.

Zaterdag

[easy-image-collage id=2754]

Vandaag een rustigere dag. Er komt niemand helpen en we hebben geen afspraken verder. Wel willen we natuurlijk een hoop doen. Het weer werkt niet echt mee om in de tuin te werken, maar binnen doen we ook allerlei dingetjes. Wel maakt het feit dat Ruben niet lekker slaapt bij herrie het soms lastig om door te gaan, maar gelukkig weten we toch wat voor elkaar te krijgen.

Omdat we zien dat we te weinig planten hebben gaan we na de lunch even naar het tuincentrum en kopen plantjes erbij. Erg leuk dat ze hier een winkelwagen hebben met een auto voorop. Cas vermaakt zich er prima mee en Ruub vindt in een wagentje zitten sowieso leuk, dus dat gaat zo helemaal prima. We kopen een hoop planten en de auto zit lekker vol. Het past allemaal net.

In de auto onderweg naar huis valt Ruub in slaap en hem overleggen in zijn eigen bed mislukt. Hij slaapt dus maar een minuut of 10 en om 5 uur stort hij in. We laten hem maar even slapen, maar dat betekent dat hij in de avond veel wakker is.

Zondag

[easy-image-collage id=2755]

In de ochtend zijn we in huis bezig en spelen wat met de kindjes. Omdat de nacht er onrustig was en ik erg moe ben ga ik ook even op bed liggen als ik Ruub naar ben heb gebracht. Na de lunch krijgen we bezoek van een vriendin die ook komt helpen dus dan wil ik graag een beetje fit zijn.

In de middag zijn we hard aan het werk tussen de buien door en het resultaat mag er zijn. Er komt binnenkort een grotere blog met tuinrenovatie (of pimp je tuin uit de mama challenge). Het is wel erg gezellig en we kletsen een hoop. Ik rijd nog even naar het tuincentrum zodat we de voortuin helemaal van nieuw grind kunnen voorzien. Zo’n wagentje met 200 kilo grind duwen is wel erg zwaar. Ik merk het ook flink terwijl ik auto rijd. Maar goed, we hebben nu een mooi pad en het ziet er weer verzorgd uit.

Vriendin eet lekker mee en na het eten brengen we rustig de kindjes naar bed en zijn verder vooral moe.

Dit was onze week met ontzettend veel werk verzet hebben, maar ook een aantal gezellige dingen. Hoe was jullie week?

22 reacties

 1. Nicole Orriëns op augustus 1, 2017 om 6:10 am

  Dat dakdekkersbedrijf klinkt niet erg prettig zeg! Als ik het zo lees heb je een pittige week achter de rug. Krijg je nog wel voldoende rust?

  • Maaike op augustus 1, 2017 om 12:57 pm

   Niet echt maar het moet maar even. Het niet afmaken voelt ook niet echt als een optie, gelukkig binnenkort vakantie en dan ga ik ook echt voor rust zorgen.

 2. Bianca op augustus 1, 2017 om 7:06 am

  Wat een productieve week! Ik ben vooral veel aan het vooruit werken, zodat als mijn dochter terug komt van haar vader ik zo veel mogelijk vrij ben x

 3. Fleur op augustus 1, 2017 om 7:09 am

  Lekker druk weekje en lekker bezig in jullie huisje. Succes met de verkoop

 4. Jamey op augustus 1, 2017 om 7:23 am

  Wat heb je een hoop gedaan Haha! Ik ben ff aan het luieren, morgen weer een dag!

 5. mieke | mieksmind op augustus 1, 2017 om 7:24 am

  goed bezig geweest met de plantjes onder andere! knap hoor

 6. Priscilla op augustus 1, 2017 om 8:04 am

  Haha, nou die planten passen inderdaad net! Lekker bezig geweest 🙂

 7. Michelle op augustus 1, 2017 om 10:17 am

  Nice job!! Tuin ziet er mooi uit! Ik ben momenteel druk bezig met de laatste voorbereidingen voor mijn huwelijks feest. Nog 3 weken te gaan!

  • Maaike op augustus 1, 2017 om 12:54 pm

   Oh spannend! Veel plezier met de laatste voorbereidingen en natuurlijk de dag zelf!

 8. Manon op augustus 1, 2017 om 10:59 am

  Leuk om te lezen. Mijn week was een beetje raar, ik moest veel werken en werd ook nog eens ziek, maar ben toch gaan werken.

  • Maaike op augustus 1, 2017 om 12:51 pm

   Oh wat vervelend, nu wel weer beter?

 9. Dyonne Bakker op augustus 1, 2017 om 9:44 am

  Zo veel gedaan zeg! Hopelijk kun je ook nog je rustmomentjes pakken 🙂

  • Maaike op augustus 1, 2017 om 12:58 pm

   Ik doe mijn best inderdaad!

 10. Chantal op augustus 1, 2017 om 10:28 am

  Mijn week bestond vooral uit veel werken en schoon familie bezoeken. Heel gezellig. Wat heerlijk zeg met al die plantjes. Daar heb ik nu ook echt zin in.

  • Maaike op augustus 1, 2017 om 12:53 pm

   Leuk he nieuwe plantjes! Het wordt zo mooi (en we hadden dit echt eerder moeten doen).

 11. Amanda op augustus 1, 2017 om 10:59 am

  Pfff, je hebt echt veel gedaan zeg! Balen van dat bedrijf, de service is nou niet echt om over naar huis te schrijven. Wellicht kun je daar nog een mooie compensatie op de uiteindelijke factuur voor krijgen. Jij moet immers wel elke keer rekening houden met hun komst, plant daar tijd voor in en vervolgens komen ze niet. Vergeet ook niet een beetje tijd voor jezelf te nemen, als dat kan! 😉

  • Maaike op augustus 1, 2017 om 12:52 pm

   Ja ik doe mijn best. Enige compensatie zou ik ook prettig vinden inmiddels. Gelukkig zijn we bijna klaar met het huis. 🙂

 12. Lien op augustus 1, 2017 om 11:05 am

  Ooooh wat een flink volgestouwde auto zeg! Haha! Bij ons is het ook iedere keer passen en meten als we plantjes halen.

  • Maaike op augustus 1, 2017 om 12:51 pm

   Ja dat gaat echt zo hard he.

 13. Deborah op augustus 1, 2017 om 12:43 pm

  Plantjes kopen, goede! Wat stom van dat bedrijf, hopelijk zijn ze inmiddels wel langsgekomen?

  • Maaike op augustus 1, 2017 om 12:51 pm

   Nee, ik heb ze net weer gebeld, omdat ze hier om 2 uur zouden zijn. Dit is de vijfde middag dat ik op ze zit te wachten. Ik ga zo de concurrent maar bellen en een zesde bedrijf bellen.

 14. Rosita op augustus 1, 2017 om 1:21 pm

  Wat heb jij een drukke week gehad. Wat is een nokverhoging? En wat maakt dat het zo stroef verloopt?
  Ik was vorige week op vakantie, het duurde maar 4 dagen, maar wel lekker om er even tussenuit te zijn.

Laat een reactie achter