Het is weer tijd voor een verhaal van een moedige moeder! Deze keer is dit Francis. Zij blogt zelf op mama zet koers waar ze schrijft over het echte leven als moeder en wat daarbij zoal op haar pad komt. Een leuke blog om te lezen en in de context van moedige moeders die moe zijn vond ik haar laatste artikel leuk. Francis is moe na de drukte van verhuizing en is daardoor kribbig, heeft weinig geduld en zucht veel. Voor mij behoorlijk herkenbaar. Maar hier natuurlijk de vragen die zij ook heeft beantwoord!

Moedige moeders - Francis

Over jezelf en je situatie als moedige moeder

Wie ben je? Kan je jezelf voorstellen? 

Hoi! Ik ben Francis, 33 jaar en woon samen met mijn man en onze kinderen in Drunen. Ize is 5 en Luke 2. Spontaan, opgeruimd en een enthousiaste kwebbelkous beschrijven mij het beste.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Wij zijn dus gezellig met zijn viertjes. Ik kom zelf ook uit een zelfde gezin: vader, moeder en broertje. 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Is te veel ook een antwoord? Ik werk 32 uur als kwaliteitsspecialist bij een grote bierbrouwer, heb mijn eigen onderneming Mamazetkoers en werk als vrijwilliger bij de dansvereniging van mijn dochter. Uiteraard houd ik samen met mijn man ook ons gezin draaiende. Met veel liefde en plezier, ondanks dat het soms ook pittig is. 

Waarom ben jij volgens jezelf een moedige moeder? 

Mijn dagen beginnen altijd vroeg, heel vroeg. Waar sommige ouders kunnen uitslapen tot half 7 of half 8 is er bij mij niet bij. Onze jongste wordt vrijwel altijd rond de klok van 6 uur wakker. Soms ook eerder maar zelden later. Omdat je ook nog tijd voor jezelf wilt lig ik er ook nooit voor 11 uur in. Het zijn dan lange dagen.

Heb jij een chronische ziekte of beperking? Zo ja welke? 

Nee dat heb ik niet. Al ben ik wel een tijdje overspannen thuis geweest. Ik merk toch dat zoiets nooit helemaal over gaat.

Over je kind en opvoeding

Wat merkt jouw kind ervan dat je niet altijd alles kan? 

Weinig, het is ook niet zo dat ik sommige ding niet kan ik heb alleen soms de puf niet om instagram waardige activiteiten te doen. Op de sociale media maar ook op het schoolplein wordt steeds meer besproken hoe ‘gaaf’ het weekend was en wat iedereen gedaan heeft. Terwijl ik genoten heb van een heerlijke pyjama dag. Kinderen hebben niet veel nodig. Het is een trend denk ik, je ziet het ook met de traktaties op school. Steeds meer over de top, dat lijkt nu ook met de weekenden te gebeuren. Alsof het leven draait om wat je hebt en doet.

Wat vind je belangrijk in je opvoeding? Welke waarden wil je je kind graag meegeven? 

Tevreden zijn met jezelf hoe je bent en wat je doet.

Heb je hulp bij de zorg voor en opvoeding van de kinderen en zo ja hoe? 

Ik doe het samen met mijn man.

Hoe goed zorg je voor jezelf? 

Redelijk denk ik, al zet ik mezelf wel op de laatste plaats. Ik ga regelmatig naar de kapper, de schoonheidsspecialiste en laat mijn nagels doen. Het is dat ik die afspraken ver van te voren plan waardoor ik het ook niet voor me uit schuif.

Wat is jouw beste tip als je merkt dat je te moe bent (of op op een andere manier) en je toch voor je kind of kinderen moet zorgen? 

Houd een pyjamadag en maak van de eethoek een tent door er een laken overheen te gooien. Plezier voor uren. 

Wat wil je het liefst voor je kinderen in het leven? 

Eigenlijk hetzelfde als wat ik mee wil geven in de opvoeding. Dat ze tevreden zijn met zichzelf en het geluk vinden in wat ze later willen doen.

Over me-time, balans en tevredenheid

Wat doe jij om weer op te laden en weer meer energie te krijgen? 

Ik zou beter moeten eten, gezonder. Wanneer ik moe ben pak ik toch snel naar chocolade of chips om mijn energie aan te vullen. Maar een avondje alleen doet wonderen. Een goede fietstocht op een van mijn sportfietsen werkt ook als een trein. Het kost energie maar je voelt je daarna echt zo veel beter.

Hoe ervaar je jouw balans tussen jezelf, je kinderen en eventueel werk? 

Eigenlijk ben ik daar erg tevreden over. Ik ben voldoende thuis en bij de kids om niets te missen en ze alle liefde te geven die ik heb.

Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit? 

Niet specifiek, wanneer iedereen geniet is het voor mij voldoende. 

Lieve Francis, wat doe je veel in het dagelijks leven en hou je toch alle ballen goed in de lucht. Iets om trots op te zijn! Dank je wel voor jouw verhaal!

Andere verhalen van moedige moeders zijn die van Inge en Lynn.

Moedige #moeders. De verhalen van andere moeders en hoe zij alle ballen hoog in de lucht houden. #opvoeden #ouderschap #balans

1 reactie

  1. Moedige moeders: Suzan | Moe-dig! op januari 16, 2020 om 6:01 am

    […] Meer moedige moeders Francis, Inge en Lynn. […]

Laat een reactie achter