De tweede moedige moeder die haar verhaal wil vertellen is Lynn* (pseudoniem, Lynn wil graag anoniem blijven). Ik wil graag andere moedige moeders iets laten vertellen over hun situatie. Ter inspiratie, ook te zien hoe zij het doen met een gezin en alle drukte. Maar ook om te zien dat je niet de enige bent die het soms zwaar heeft. In mijn Facebook groep plaatste ik een oproepje en onder andere Lynn reageerde hier op. Zij is daarom de tweede moeder die hier haar verhaal vertelt.

Wil jij ook jouw verhaal over jezelf en je leven als moeder (of vader) vertellen stuur me een mailtje dan kunnen we dit regelen!

Moedige moeder: Lynn*

Moedige moeders: Lynn

Over jezelf en je situatie

Wie ben je? Kan je jezelf voorstellen?

Ik ben Lynn, bijna 38 jaar, moeder van 3 kinderen. Werkzaam als administratief medewerker voor 20 uur per week.

Hoe is jouw gezinssituatie? Met wie woon je samen en hoe oud zijn je kinderen bijvoorbeeld.

Ik ben getrouwd met Bart, samen hebben wij Yara (bijna 11), Eva (8) en Sven (bijna 2) en onze viervoeter Max (net 1 jaar)

Wat doe je in het dagelijks leven? (werk, thuis, vrijwilligerswerk etc)

In het dagelijkse leven ben ik vooral druk met rennen en vliegen. Ik werk maandag de hele dag, dinsdag, woensdag en vrijdag, tot half 2. Naast mijn werk draait alles om het gezin, de kinderen die op tijd van school en van de crèche gehaald moeten worden, op tijd bij clubjes moeten zijn en de hond die natuurlijk ook de nodige aandacht verdient. Daarna komt het huishouden, wat dus regelmatig in de soep loopt omdat andere dingen in mijn ogen dan belangrijker zijn.

Waarom ben jij volgens jezelf een moedige moeder?

Ik ben een moedige moeder omdat ik ondanks dat ik het soms heel lastig en vermoeiend vind, ik de nodige ballen omhoog weet te houden.

Heb jij een chronische ziekte of beperking? Zo ja welke

Na Eva heb ik een postnatale depressie gehad, om vervolgens daarna overspannen thuis te komen zitten. Na deze periodes ben ik nooit meer helemaal de oude geworden. Ik ben heel gevoelig voor prikkels geworden, mijn emmertje is af en toe echt te vol. En dan komt er niet veel meer uit mijn handen, kan ik niet veel meer hebben van de kinderen en mijn man.

Over je kind en opvoeding

Wat merkt jouw kind ervan dat je niet altijd alles kan?

Mijn kinderen merken het vooral aan het feit dat ik mopperiger wordt, kortaf ben tegen ze en soms in tranen in de keuken sta.

Wat vind je belangrijk in je opvoeding? Welke waarden wil je je kind graag meegeven?

Geborgenheid, liefde, veiligheid, respect, waardering. Allemaal dingen die ik belangrijk vind in de opvoeding. Ik hoop dat mijn kinderen later terug kijken op een liefdevolle thuissituatie, waarin ze zichzelf konden zijn, dat ze altijd zullen weten dat ze goed genoeg zijn zoals ze zijn, dat ze niet in alles altijd de beste hoeven zijn. Daarnaast hoop ik ze mee te geven respect te hebben voor een ander, het te waarderen als een ander iets voor je doet.

Heb je hulp bij de zorg voor en opvoeding van de kinderen en zo ja hoe?

Samen met mijn man doen we de opvoeding. Gelukkig zitten wij wat dat betreft redelijk op 1 lijn.

Hoe goed zorg je voor jezelf?

Ikzelf, pfoe, ik zet mezelf al snel op de laatste plek qua belangrijkheid…. Tuurlijk, ik zorg goed voor mezelf qua voeding en verzorging. Maar me-tijd….dat vind ik wel lastig hoor om tijd voor mezelf te claimen.

Wat is jouw beste tip als je merkt dat je te moe bent (of op op een andere manier) en je toch voor je kind of kinderen moet zorgen?

Normaal gesproken geldt voor de meiden; alleen in het weekend op de tablet/telefoon. (televisie telt voor ons niet echt als schermtijd) maar soms, als het me echt te veel wordt, dan geef ik ze schermpjes. Sven gaat dan even lekker tv kijken, wat lekkers erbij. Daardoor kan ik net even een beetje op adem komen.

Wat wil je het liefst voor je kinderen in het leven?

Ik wil graag dat ze gelukkig zijn, tevreden met de keuzes die ze zullen maken, tevreden met zichzelf zullen zijn. Dat ze weten dat het ok is om fouten te maken, dat ze weten dat ik er onvoorwaardelijk voor ze zal zijn wat er ook gebeurd.

Over me-time, balans en tevredenheid

Wat doe jij om weer op te laden en weer meer energie te krijgen?

Tegenwoordig ga ik zodra het kan een lang stuk met de hond wandelen, even uitwaaien. Dat helpt. Verder merk ik vooral dat ik niet achter een scherm moet kruipen, want daar voel ik me vaak ellendiger door.

Hoe ervaar je jouw balans tussen jezelf, je kinderen en eventueel werk?

Heel verschillend, de ene keer denk ik ‘het gaat best lekker’ de andere keer (zoals deze week) is het hopeloos, en loop ik nu, op de laatste werkdag echt op mijn tandvlees en ben ik blij als de dag voorbij is.

Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

Iedere dag die soepel verloopt, relaxed, zonder stress (tijdsdruk is voor mij echt een killer) en vooral zonder gemopper op de kinderen is een perfecte dag.

Waar ben je het meest trots op?

Ondanks alle hersenspinsels (oh ik zou zo graag eens mijn gedachten uitschakelen) en moeilijke dingen die in mijn leven spelen ( off the record, huwelijkscrisis is nog niet over, en loopt misschien wel uit op een scheiding), ben ik er trots op dat alles loopt, soms met vallen en opstaan, maar we redden het hoe dan ook. Zoals mijn moeder laatst tegen mij zei; het komt goed, linksom of rechtsom, het komt goed.

Lees ook het verhaal van de eerste moedige moeder: Inge.

Nawoord

Lieve Lynn, wat lijkt het me moeilijk een huwelijkscrisis, een jong en druk gezin. Dan door allerlei dingen ook nog eens gevoeliger voor prikkels en ik kan me voorstellen dat je het dan zwaar hebt. Toch lijk je in jouw verhaal alle ballen redelijk omhoog te houden. Ik vind het knap! Bedankt voor het delen van jouw verhaal als moedige moeder!

Hoe doen die andere moedige moeders het allemaal? Lees het verhaal van Lynn. #opvoeding #moeder #ouderschap #kinderen #balans

1 reactie

  1. Ambitie hebben als moeder (met podcast!) | Moe-dig! op november 18, 2019 om 6:02 am

    […] Lees ook het verhaal van moedige moeders Inge en Lynn! […]

Laat een reactie achter