Een paar weken geleden sprak ik met mijn moeder af dat Cas en Ruub afgelopen weekend bij hen zouden gaan logeren. Cas vroeg al een hele tijd of hij een keer bij opa en oma mocht logeren. Daarbij was het het eerste weekend van de voorjaarsvakantie. Oftewel perfecte timing voor een logeerpartijtje. Maar wat zouden wij nou gaan doen? Samen iets leuks doen wilden we hoe dan ook graag. Onze ervaring is dat als we thuis blijven, zeker overdag, je toch snel in nuttige dingen doen beland en daar hadden we nu geen zin in.

We konden niet kiezen

De afgelopen weken waren druk. We zijn allevier ziek geweest. Ik had wat extra werkdagen. We zijn sinds begin dit jaar aan het sporten en dat bevalt goed, maar kost ook behoorlijk veel energie. Helemaal niet erg, maar rustig nadenken over wat we wilden gaan doen kwam er niet van. We wisten wel dat we het liefst ook ‘s nachts niet thuis waren om er echt even samen uit te zijn.

En toen herinnerde ik me dat ik laatst ergens iets las over een een stedentripje via srprs.me. In dat geval langer weg en met het vliegtuig, maar ik zag dat er ook korte trips met de auto te doen waren. Na even kijken naar de prijzen en voorwaarden besloten wij ons te laten verrassen en gingen een nachtje weg met srprs.me!

Voorbereiding

Voorbereiden? Waar ik normaal regelmatig uren google naar de bestemming, tips zoek en vaak een lijstje heb met mogelijke leuke dingen had dit nu natuurlijk totaal geen zin.

Het enige wat ik vanaf een week voor vertrek wist was een weerbericht. Wat trouwens zeer vergelijkbaar was met het weerbericht thuis, maar dat vond ik niet zo verrassend met maar een nachtje weg.

Een week voor vertrek kregen we een kraskaart thuisgestuurd. Deze mochten we open krassen als we in de auto stapten op weg naar het avontuur.

Op weg naar onze verrassingstrip

Nadat we de kinderen hadden weggebracht gingen we in de auto zitten en krasten de kaart open (neem vooral een muntje mee!) en kregen een code. Deze voer je in op de website en dan krijg je een rijrichting te horen. In ons geval werd het Aarschot, België.

rijrichting srprs.me

Goed, navigatie ingesteld en anderhalf uur rijden. Wat wij niet handig deden, was onze bestemming pas nadat we ruim van de snelweg af waren openen. Op zich leuk, maar heel zinnig waren de kilometers over een provinciale weg niet. Wel gezellig overigens.

Ik merkte trouwens dat ik wel meteen de kaart ging kijken wat de opties daar in de buurt waren. Mijn eerste gok bleek juist.

bestemming srprs.me

Wij mochten dus terug naar de snelweg en naar mijn eerste gok, Leuven. Ik weet er weinig van, maar wat ik gehoord had leek het me wel leuk. Ik heb toch in de auto even snel wat tips gegoogled. Ik kwam al wel wat leuke koffietentjes tegen en het feit dat er een mooi uit centrum was. Goed begin. Toen we eenmaal op de ring Leuven waren besloten we niet eerst naar het centrum te rijden, maar eerst te kijken waar ons hotel lag.

hotel srprs.me

Als je ons hotel op de kaart onderin ziet zie je al dat we buiten het centrum een hotel hadden. Heel mooi aan een park vlakbij een kasteel. Het centrum was overigens 10 minuten met de auto, dus prima.

Lees ook: waarom een nachtje weg zonder kinderen heerlijk is.

Het hotel

Het hotel bleek een oude hoeve te zijn. Niet heel groot met 25 kamers, maar absoluut heel sfeervol. Toen ik in de auto de website even bekeek werd ik al erg nieuwsgierig. En ik werd zeker niet teleurgesteld. Een hele mooie en bijzondere kamer. Ruim, gewelven aan het plafond en helemaal in stijl. Een ruim bed, wat erg lekker lag en een geweldige badkuip. Ik miste wel een beetje de douche, maar ach, voor een nachtje boeit dat vrij weinig. Erg fijn was het fruit, water en een klein flesje wijn wat we gewoon mochten gebruiken. Hieronder een kleine impressie van onze kamer en een deel van het lekkere ontbijtbuffet de volgende ochtend.

Leuven

Natuurlijk gingen we ook de stad in. We hebben heerlijk rondgeslenterd in een prachtige stad. Een ontzettend goed koffietentje gevonden. Wel vonden we het even gedoe om een goed restaurant te vinden waar ook nog plek was op zaterdagavond. Uiteindelijk kwamen we op 5 minuten lopen van ons hotel uit in Voltaire en hebben echt heerlijk gegeten.

Op zondagochtend hadden we na relaxt wakker worden in het fijne bed en een lekker ontbijt nog wel zin om de stad in te gaan. We zijn naar een nieuwer deel gegaan van Leuven met meer industriële panden. Daar zat ook een soort kleine foodhal. Daar kon je erg lekkere koffie, brood en andere producten kopen. Op zondagochtend ook brunchen. Overigens zijn op zondag niet alle winkels open, dus ik zou aanraden er op een andere dag heen te gaan. We hadden verder niet zo’n zin in musea of grote bezienswaardigheden dus een heerlijk relaxte zondag van gemaakt. Lekker gewandeld en genoten van het mooie weer en samen zijn.

Leuven
Stadhuis Leuven
koffiebranderij Onan
de smidse Leuven

Aanrader?

Is een autotrip met srps.me een aanrader? Ik vind absoluut van wel. Je laten verrassen is echt geweldig. Niet te lang nadenken over wat je gaat doen en juist lekker alles over je heen laten komen. Op een bepaalde manier is het ook een hele ontspannen manier van reizen. Je weet niet waar je heen gaat, dus over voorbereidingen hoef je niet na te denken. Wat schone kleding, eventueel een boek en dergelijke en je hebt alles wat je nodig hebt. Ik heb achteraf nog aangegeven dat ik voor 1 nacht graag een maximum reisafstand zou aangeven in het feedbackformulier. Daar kreeg ik nog een keurig mailtje over en als het nog niet verwerkt is kan je dit bij de opmerkingen erbij zetten. Er wordt echt alles aan gedaan je een mooie en goede ervaring te geven. Alles liep ontzettend soepel.

Ik zou dit zo nog een keer een nachtje weg met srprs.me gaan en me weer heerlijk laten verrassen. Ik heb er nu al zin in!

VVerrassingstrip met de auto met srprs.me | Maaike schrijft op

11 reacties

 1. labellabora op maart 9, 2019 om 10:15 am

  Wat leuk zeg zo’n surprise reis, het is eens een keer wat anders!

  • Maaike op maart 9, 2019 om 10:16 am

   Ja was echt heel leuk!

 2. Annelies Nijpels op maart 10, 2019 om 9:03 am

  Mis alleen in je blog wat je betaalde. Of heb ik daar overheen gelezen?

  • Maaike op maart 10, 2019 om 9:05 am

   Nee dat was wel handig geweest, ik zal het nog even toevoegen. Inclusief ontbijt was het 175 euro, exclusief 150 voor 2 personen (totaalbedrag dus)

 3. Rob van Laere op maart 11, 2019 om 4:03 pm

  Dit is een gaaf concept! Ik kende het al met vliegen, maar zo met de auto is het ook heel verrassend!

  • Maaike op maart 11, 2019 om 4:10 pm

   Ja dat is het ook! En wat laagdrempeliger!

 4. Zo simpel is dan geluk op maart 12, 2019 om 3:15 pm

  Heerlijk zo’n weekendje weg en dat de bestemming een verrassing is maakt het extra leuk!

  • Maaike op maart 12, 2019 om 3:41 pm

   Ja het was echt geweldig!

 5. 25 food vragen tag | Maaike schrijft op op maart 23, 2019 om 3:19 pm

  […] drink zelden cocktails. Als ik dan iets moet noemen ga ik wel voor gin tonic. Die heb ik in Leuven op een paar weken geleden en was erg […]

 6. De perfecte moederdag | Maaike schrijft op op mei 12, 2019 om 2:13 pm

  […] Perfect uitje met je partner is een nachtje weg met srps.me! […]

 7. […] Er zijn genoeg dingen die ik graag zou willen doen op vakantie die ik absoluut niet ga doen. Dingen die ik wel erg leuk zou vinden, maar niet met mijn kinderen erbij. Dan ga ik wel een weekendje weg zonder kinderen. […]

Laat een reactie achter