Al jaren ben ik actief op verschillende fora. Ik schrijf en lees mee en ben ook admin op een klein forum. Daarnaast ben ik actief op facebook en instagram.

Online en offline

Door te schrijven op fora over dingen die jou of je medeschrijvers bezig houden leer je elkaar vaak al behoorlijk goed kennen. Je gaat sneller de diepte als op facebook of instagram. Toch is dat niet het enige wat ik er uit haal. Op veel fora worden meetings georganiseerd waar je met een groepje ergens afspreekt. Zo heb ik al high tea’s gehad, draagmeeting (oefenen met draagdoeken of dingen uitproberen), in de speeltuin gespeeld of een shopmeet in Amsterdam. Eigenlijk van alles is mogelijk. Erg leuk is dat je op die manier ook met mensen bevriend raakt. Ik heb hier echt een aantal vrienden aan over gehouden. Helaas wonen sommigen daardoor wel een eind weg, maar ze zijn er zeker niet minder waardevol door.

Contact

Met facebook of instagram blijf ik ook in contact met familie of kennissen die verder weg van me staan. Je ziet toch wat meer van hun leven en dat is erg leuk. Op instagram doe ik mee aan #project365nl. Hierbij post je iedere dag een foto van je dag. Deze foto postte ik vanmiddag:

2017-05-12 12.27.32

lunch met familie

Dit zijn mijn kinderen en mijn nichtje met haar kinderen. Ik heb haar als peuter voor het laatst gezien. Dankzij dit instagram project waar we toevallig allebei aan mee deden kwamen we in contact. Ik herkende haar naam van de verjaardagskalender vroeger en met een niet veel voorkomende achternaam heb ik haar gevraagd of zij inderdaad mijn nichtje was. Na een hoop online praten besloten we eens af te spreken. Erg leuk! Ik vond het heel leuk om haar zo eens te zien en het is voor herhaling vatbaar wat mij betreft.

Waardevol

Voor mij zijn dit soort contacten waardevol. Ik heb soms best een klein wereldje doordat ik niet werk en op deze manier “spreek” ik regelmatig mensen. Natuurlijk doet dat niet onder voor contact zonder beeldschermen. Deze zijn nog veel belangrijker, maar dat doet niet af aan de waarde van deze contacten.

Bewust

Natuurlijk let je online op wat je wel en niet post en maak ik bewuste keuzes. De foto van het badje van R en C zal ik online niet zo snel delen hoe leuk de foto ook is. Ook staat sommige informatie echt niet online. Maar ook met die bewuste keuzes kan je hele leuke contacten online opdoen met mensen die je anders nooit had leren kennen. Dat maakt voor mij social media alleen al leuk!

3 reacties

  1. […] zou zo graag iets willen doen, maar doordat de bekende een van mijn online contacten  is weet ik hun adres niet eens. Ook heb ik geen idee of een kaartje überhaupt iets toevoegt van […]

  2. Samen kan je meer aan! | Maaike schrijft op op maart 26, 2019 om 9:08 am

    […] Lees ook: online contacten […]

  3. […] tijdje geleden schreef ik al over de waarde van online contacten voor mij. Een van die contacten is Joyce. Joyce ken ik via een forum, heb ik denk ik een of twee […]

Laat een reactie achter