In de vakantie is het soms even wat meer werk om een peuter kinderen bezig te houden dus had ik met mijn schoonmoeder afgesproken om een ochtend uit te gaan met Cas en Ruub. Cas (toen 3) mocht kiezen brandweer en politie of treinen (spoorwegmuseum). Het werd het eerste, zeer overtuigd koos hij voor brandweer! Het werd het PIT veiligheidsmuseum dus.

PIT Veiligheidsmuseum in Almere

Dus stapten we woensdagochtend in de auto naar Almere. Parkeren kon perfect in de garage naast het museum. Toen nog even buiten een rondje gelopen, want we waren er 10 minuten voor openingstijd. Ik vind 11 uur trouwens een onhandige tijd met een peuter die vaak ’s middags nog slaapt. Je merkt dat het in dat opzicht denk ik iets meer op kleuters als peuters gericht is. Niet erg, maar wel iets om rekening mee te houden.

Donker

Binnen bleek het vrij donker te zijn. Iets te donker voor Cas helaas. Hij was eigenlijk daardoor zo onder de indruk dat hij het te spannend vond. Na even dichtbij ging het wel en hebben we samen een brandweerwagen bekeken en er in gezeten. Dat was natuurlijk wel groot feest!

Erg leuk voor veel kinderen is het verkleden als brandweerman, politieagent of ambulancemedewerker.

Koffie en naar het winkeltje

Na het winkeltje waar C door oma verwend werd met een brandweerwagen hebben we nog op een motor gezeten en in het lichtere deel van de ruimte wat gekeken en gespeeld. Juist even daar leuk rondkijken en toch een stukje spanning weg.

Conclusie

Ik vind het PIT veiligheidsmuseum voor oudere kinderen of peuters die minder snel bang zijn als de mijne. Leuke speurtocht zo ver ik kon zien en leuke interactieve activiteiten die je op je pasje kon zetten en uiteindelijk naar huis kon emailen.

Voor peuters zoals de mijne is dit te heftig. Hij vond het zo spannend dat het gewoon niet echt leuk meer was. Gelukkig was het lunchen en de brandweerwagen thuis een heel groot succes dus de ochtend was wel geslaagd.

Aanvulling januari 2020 over het PIT Veiligheidsmuseum

We zijn gisteren weer naar het PIT veiligheidsmuseum geweest met kinderen en dat was een groot succes. De paw patrol speurtocht was erg leuk, de grote brandweer en politiewagens. Maar ook de politiecel maakte veel indruk. Ik merkte dat het met een kleuter en peuter een heel geschikt uitje was. Extra leuk was de lego bouwmogelijkheid en stad die was gebouwd.

Brandweerauto PIT veiligheidsmuseum
politieauto PIT veiligheidsmuseum
Bel de hulpdiensten in de telefoooncel - PIT veiligheidsmuseum
Bel de hulpdiensten in de telefoooncel – PIT veiligheidsmuseum

Nog meer leuke tips voor uitjes? Lees mijn blog over oerrr of de tips van go or no go voor de meivakantie 2019.

2 reacties

  1. Vlijtig Liesje op mei 2, 2017 om 10:46 am

    Het klinkt wel leuk! Maar jammer dat je peuters bang waren.

    • Maaike op mei 2, 2017 om 10:50 am

      Het is ook leuk! Alleen je kind moet wel tegen grote donkere ruimtes met zwaailichten er in kunnen.

Laat een reactie achter